Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mäkelänkadun peruskorjauksen suunnittelu alkaa

Jaa

Helsingin kaupunki aloittaa Mäkelänkadun peruskorjauksen suunnittelun välille Hämeentie–Kumpulantie. Katuosuudelle aiotaan rakentaa kantakaupungin pyöräliikenteen tavoiteverkon mukaiset yksisuuntaiset pyörätiet sekä nykytavoitteiden mukaiset bussikaistat ja joukkoliikenteen pysäkkijärjestelyt.

Kadun peruskorjauksessa uusitaan samalla myös vesihuolto- ja kaukolämpölinjoja. Saneeraus koskee myös kaikkia liittymäalueita risteävien katujen osalta.

Jalankulusta erotellut pyörätiet parantavat jalankulun ja pyöräilyn turvallisuutta sekä alueen saavutettavuutta pyöräillen. Pysäkki- ja bussikaistajärjestelyjen uusimisen tavoitteena on nopeuttaa joukkoliikennettä ja parantaa sen palvelutasoa. Uudet suojatiejärjestelyt edistävät alueen liikenneturvallisuutta. Suunnittelun tavoitteena on katutilan jakaminen niin, että katu palvelee mahdollisimman hyvin kaikkia kulkumuotoja.

Suunnittelun keskeisenä lähtökohtana on Mäkelänkadun puukujanteen kaupunkikuvallisen arvon vaaliminen pitkällä tähtäimellä. Peruskorjauksen yhteydessä tullaan uudistamaan puukujanteen huonokuntoiset jaksot. Uudistamisen suunnittelussa otetaan huomioon kadun peruskorjaustarpeet, uudet liikennejärjestelyt ja puiden kunto. Uudistamisen yhteydessä puille rakennetaan paremmat kasvuolosuhteet.

Ota kantaa kyselyssä!

Suunnittelun alkaessa kaipaamme kadun käyttäjien, lähialueiden asukkaiden ja yrittäjien kokemuksia nykytilasta sekä kehitysehdotuksia. Kerro kantasi -palvelussa voi kertoa esimerkiksi vaarallisiksi koetuista paikoista, pysäkkien toimivuudesta, lastaus- ja huoltotarpeista sekä muista suunnittelussa huomioitavista seikoista. Kommentteja voi jättää 12.11. asti osoitteessa kerrokantasi.hel.fi/makelankatu.

Loppuvuodesta 2017 laadittavat vaihtoehtoluonnokset esitellään yleisötilaisuudessa tammikuussa 2018. Tilaisuudesta ilmoitetaan lehdissä sekä kirjeitse kadun varren kiinteistöille ja muille sidosryhmille. Luonnoksia voi myös kommentoida Kerro kantasi ‑palvelussa.

Jatkosuunnitteluun valitaan yksi vaihtoehto, josta laaditaan liikenne- ja katusuunnitelma. Katusuunnitelmaluonnos esitellään yleisötilaisuudessa keväällä 2018. Kadun rakentaminen alkaa arviolta vuonna 2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Mika Kaalikoski, Helsingin kaupunki, Maankäyttö ja kaupunkirakenne,
puh. 09 310 39 495, etunimi.sukunimi@hel.fi

Projektipäällikkö Juha Väätäinen, Sito Oy, puh. 020 747 6058, etunimi.sukunimi@sito.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki Photo Festival – Helsingistä valokuvauksen pohjoinen pääkaupunki5.7.2018 12:58Tiedote

Teurastamon alueella 5.7. avautuva Helsinki Photo Festival tarjoaa monipuolista ohjelmaa, joka tukee nykyaikaista valokuvataidetta ja urbaaneja näyttelyitä. Festivaalin ohjelmaan sisältyy Artist talk -tilaisuuksia, työpajoja, seminaareja, valokuvauskävelyitä ja innovatiivisia valokuvarakennelmia. Teurastamon lisäksi tapahtumia on muun muassa Hermannin puistossa, Kalasatamanpuistossa, Sörnäistenlaiturilla ja Suvilahdessa. Festivaali jatkuu 15.8. saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme