Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mäkelänkadun uudistamiseksi tehdään katusuunnitelmia

Jaa

Mäkelänkatua aiotaan uudistaa mittavassa peruskorjauksessa, joka alkaa arviolta vuonna 2024. Parhaillaan on meneillään katusuunnitelmien laadinta. Suunnitelmat sivuavat myös Mäkelänkatua risteäviä katuja, Vääksyntietä, Elimäenkatua ja Hämeentietä sekä Lautatarhankatua. Suunnitelmaluonnokset esitellään torstaina 29. marraskuuta 2018 klo 18.00–20.00 Mäkelänrinteen lukion auditoriossa, Mäkelänkatu 47.

Mäkelänkatua arkiliikenteessä. Kuva_ Laura Lehtiö
Mäkelänkatua arkiliikenteessä. Kuva_ Laura Lehtiö

Luonnoksiin voi tutustua 28.11.–16.12.2018 verkkosivulla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat (kohdassa Katu- ja puistosuunnitelmat) sekä Sörnäistenkadun asiakaspalvelupisteessä, Sörnäistenkatu 1 (ma–to klo 9–13) ja Vallilan kirjastossa (Päijänteentie 5). Toivomme saavamme mielipiteet katusuunnitelmaluonnoksiin 16.12.2018 mennessä.

Kadun tekniikka ja puut uusitaan

Peruskorjauksen suunnittelu koskee Mäkelänkatua välillä Hämeentie–Kumpulantie sekä osin myös risteäviä katuja. Remontissa uusitaan katujen rakenteita, kunnallistekniikkaa ja liikennejärjestelyjä. Mäkelänkadun katutila jaetaan niin, että katu palvelee mahdollisimman hyvin kaikkia kulkumuotoja.

Katuosuudelle on suunniteltu pyöräliikenteen tavoiteverkon mukaiset yksisuuntaiset pyörätiet. Kadunvarren asukas- ja asiointipysäköinti säilytetään. Huoltoliikenteen lastauspaikkoja kadunvarteen lisätään. Katuosuudella säilytetään bussikaistat ja poistetaan yksi ajokaista suuntaansa.

Raitioliikennettä nopeutetaan kasvattamalla pysäkkivälejä ja vähentämällä liikennevaloviivytyksiä raitioliikenteen kehittämisohjelman mukaisesti. Nykyisten bussipysäkkien yhdistämisellä selkeytetään pysäkkijärjestelyjä.

Suojateiden turvallisuus paranee

Kadun liikenneturvallisuutta parannetaan mm. varustamalla kaikki Mäkelänkadun ylittävät suojatiet valo-ohjauksella.

Katusuunnitelmaluonnokset on laadittu kaupunkiympäristölautakunnan 12.6.2018 hyväksymän Mäkelänkadun liikennesuunnitelman pohjalta.

Kaupunkikuvallisesti arvokkaan lehmuskujanteen huonokuntoisia puita uusitaan jaksoittain. Raitiovaunupysäkkien kohdilla kujanteeseen istutetaan uusia puita.

Katusuunnitelmaehdotukset hyväksytään kaupunkiympäristölautakunnassa keväällä 2019 ja rakennustyöt alueella on tarkoitus aloittaa vuonna 2024.

Projektipäällikkö Mika Kaalikoski Helsingin kaupunki puh. 09 310 39495 etunimi.sukunimi@hel.fi

Projektipäällikkö Juha Väätäinen Sitowise Oy puh. 020 747 6058 etunimi.sukunimi@sitowise.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Mika Kaalikoski
Helsingin kaupunki
puh. 09 310 39495
etunimi.sukunimi@hel.fi

Projektipäällikkö Juha Väätäinen
Sitowise Oy
puh. 020 747 6058
etunimi.sukunimi@sitowise.com

Kuvat

Mäkelänkatua arkiliikenteessä. Kuva_ Laura Lehtiö
Mäkelänkatua arkiliikenteessä. Kuva_ Laura Lehtiö
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme