MÄKIAUTOT VALTAAVAT TÄHTITORNINMÄEN JÄLLEEN ELOKUUSSA - RED BULL MÄKIAUTO GP JÄRJESTETÄÄN 17.8

Jaa

Red Bull Mäkiauto GP järjestetään Helsingin Tähtitorninmäellä 17.8.2019.

Team Flying Moomin viihdytti runsaslukuista yleisöä Tähtitorninmäellä vuoden 2017 kilpailussa. Photocredit: Victor Engström/Red Bull Content Pool
Team Flying Moomin viihdytti runsaslukuista yleisöä Tähtitorninmäellä vuoden 2017 kilpailussa. Photocredit: Victor Engström/Red Bull Content Pool

Vuoden 2017 Mäkiauto GPn parhaat palat videolla, vapaaseen editoriaaliseen käyttöön: https://bulldrive.redbull.com/dl/3nTWaZ9DP0

Red Bull Mäkiauto GP on kansainvälinen jokamiesluokan kilpailu, jossa lasketaan mäkeä kotikutoisilla mäkiautoilla. Tämä uniikki, moottoriton ajotapahtuma haastaa sekä kokeneet kuljettajat, että halukkaat harrastelijat tekemään villeimmistäkin ideoista todellisuutta ja kisaamaan kelloa vastaan alamäkiajossa.

Suomeen tapahtuma saapuu nyt viidettä kertaa. Aiemmin tapahtuma on järjestetty vuosina 2002, 2005, 2012 ja viimeksi 2017. Vuonna 2017 paikalle saapui sateisesta säästä huolimatta lähes 10 000 henkeä todistamaan mitä uskomattomimpien mäkiautojen kisaa Tähtitorninmäeltä alas. Tapahtumaan haki yli 500 tiimiä, joista reilu 60 valittiin mukaan rakentamaan autoa ja kisaamaan tapahtumapäivänä. Kisatiimien kotikunnat kattoivat lähes koko Suomen maan, Helsingistä Lappiin asti.

Red Bull on järjestänyt mäkiautokilpailuja ympäri maailmaa, Australiasta Etelä-Afrikkaan. Ensimmäinen Red Bull Mäkiauto GP järjestettiin Brysselissä vuonna 2000 ja vuonna 2015 järjestettiin jo sadas tapahtuma Jordanian Ammanissa. Vuoden 2013 Lontoon Red Bull Soapbox Racessa yksi tiimi saavutti jopa yli 50km/h nopeuden. 

Vuosien varrella ajoneuvot ovat vaihdelleet realistisista ralliautojen jäljennöksistä kaikkeen mitä ihmismieli voi keksiä. Aiemmat luomukset ovat sisältäneet esimerkiksi Paavin lasikuvussaan, pilkkikopin, mustamakkararatikan, paljun, lentävän maton, Robin Crusoen saaren, pallogrillin, leivänpaahtimen ja hampurilaisen. Luovan hulluuden rajat ovat olleet ilahduttavan olemattomia.

Jokaisella tee-se-itse miehellä tai -naisella on mahdollisuus kasata tiimi, suunnitella unelmiensa ajopeli ja pyrkiä mukaan Red Bull Mäkiauto GP-tapahtumaan. Moottorin rakentaminen tähän kilpa-ajokkiin on kielletty, mutta luovuus ja hyvä tiimihenki edesauttavat lunastamaan paikan lähtöruudusta. Tiimissä saa olla maksimissaan kuusi jäsentä, joista yksi tai kaksi toimii kuljettajana. Osallistuminen on maksutonta. Tuomariston arvosteluperusteina itse tapahtumassa, ovat vauhdin lisäksi menopelin rakentamisessa käytetty luovuus sekä se, kuinka tiimi ottaa yleisönsä. Viime tapahtuman tuomaristossa nähtiin mm. Hjallis Harkimo, Blokess-sketsiryhmä ja lumilautailija Heikki Sorsa.

Haku vuoden 2019 tapahtumaan on nyt auki ja päättyy 31.5.2019. Tapahtuma näytetään suorana IS TVssä.

Lisätiedot ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta: www.redbullmakiautogp.fi

Lataa kuvat vuoden 2017 -tapahtumasta osoitteesta: https://www.redbullcontentpool.com/international/AP-1SXCAQDGS1W11

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Isak Kullman
isak.kullman@redbull.com

Pia Kaipainen
pia.kaipainen@redbull.com

Kuvat

Team Flying Moomin viihdytti runsaslukuista yleisöä Tähtitorninmäellä vuoden 2017 kilpailussa. Photocredit: Victor Engström/Red Bull Content Pool
Team Flying Moomin viihdytti runsaslukuista yleisöä Tähtitorninmäellä vuoden 2017 kilpailussa. Photocredit: Victor Engström/Red Bull Content Pool
Lataa
Team Loop voitti vuoden 2017 kisan.  Photocredit: Pasi Salminen/Red Bull Content Pool
Team Loop voitti vuoden 2017 kisan. Photocredit: Pasi Salminen/Red Bull Content Pool
Lataa
Team Crash Test Dummies  - Photocredit Victor Engström/Red Bull Content Pool
Team Crash Test Dummies - Photocredit Victor Engström/Red Bull Content Pool
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Red Bull Finland
Red Bull Finland
Ruoholahdenkatu 23
00180 HELSINKI

http://www.redbull.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Red Bull Finland

MÄKIAUTOT VALTAAVAT JÄLLEEN TÄHTITORNINMÄEN - RED BULL MÄKIAUTO GP 17.813.8.2019 15:29:46 EESTTiedote

Red Bull Mäkiauto GP palaa Helsingin Tähtitorninmäelle 17.8.2019. Suomeen tapahtuma saapuu nyt viidettä kertaa. Kisaan haki mukaan yhteensä 600 tiimiä joista 70 parasta valikoitui kisaan. Tiimit ovat rakentaneet mäkiautojaan läpi kesän ja osoittaneet, että luovan hulluuden rajat ovat olleet tänäkin vuonna ilahduttavan olemattomia. Kisan tuomaristossa istuvat muun muassa Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuori, ralliautoilija Kalle Rovanperä, taitoluistelija Emmi Peltonen sekä kokki ja yrittäjä Akseli Herlevi. Kisaa voi seurata livenä ISTV:ssä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme