SDP EDUSKUNTA

Mäkisalo-Ropponen ja Eskelinen: Koulutuspaikkojen lisäykset vahvistavat Itä-Suomen elinvoimaa

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

-Tänään julkistetut korkeakoulujen aloituspaikkojen lisäykset ensi vuodelle vahvistavat merkittävällä tavalla Itä-Suomen elinvoimaa ja houkuttelevuutta, sanovat SDP:n kansanedustajat Merja Mäkisalo-Ropponen ja Seppo Eskelinen. Lisäyksillä vastataan myös yritysten työvoimapulaan, mutta myös luodaan yhä useammalle nuorelle polku korkeakouluopintojen pariin.

-Koulutuksen turvaaminen suuremmalle osalle ikäluokista on elintärkeää Suomen taloudellisessa menestyksessä ja myös vahvasti osana hallitusohjelmaa, kansanedustajat jatkavat.

Opetus- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen julkisti tänään hallituksen suunnitelman korkeakoulujen aloituspaikkojen lisäämiseksi ensi vuodelle noin 2300:lla. Itä-Suomen yliopiston aloituspaikkoja lisätään 126:lla ja Karelia-ammattikorkeakoulun paikkoja 25:llä. Itä-Suomen yliopiston lisäpaikat keskittyvät vahvasti tietojenkäsittelytieteen ja Karelia ammattikorkeakoulun lisäykset terveys- ja hyvinvointialle geronomien koulutukseen.

-Tietojenkäsittelyn koulutuksen vahvistaminen luo suoraan osaavia tekijöitä maakunnan yritysten tarpeisiin mutta myös edesauttaa pidemmän aikavälin tuottavuuden kehittämistä ja yritysten vahvistumista, Eskelinen sanoo.

-Väestön ikääntyessä tarve vanhustyön asiantuntijoille muun muassa ikäihmisten kokonaisvaltaisen toimintakyvyn vahvistamiseksi nousee tärkeään asemaan. Siksi päätös Karelia-ammattikorkeakoulun geronomien koulutuksen vahvistamiseksi on erittäin tervetullut, Mäkisalo-Ropponen päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eveliina Heinäluoma: Ehdotukseni pohjoismaisesta sääntelystä esteettisille pistoshoidoille etenee25.1.2022 09:06:59 EET | Tiedote

Pohjoismaiden neuvoston sosialidemokraattinen ryhmä on päättänyt esittää ehdotustani esteettisten pistoshoitojen yhteisestä sääntelystä pohjoismaiden neuvostolle. Ehdotukseni mukaan esteettisten pistoshoitojen antaminen rajattaisiin pohjoismaissa vain terveydenhuollon ammattilaisille. Mikäli neuvosto hyväksyy esityksen, se voi antaa asiasta suosituksen maiden hallituksille ja ministerineuvostolle. - Olemme askeleen lähempänä yhteisiä turvallisen kauneudenhoidon kriteereitä pohjoismaissa. Rajoittamalla esteettisten pistoshoitojen tekemisen vain terveydenalan ammattilaisille, parannamme merkittävästi yksilönsuojaa, sanoo Eveliina Heinäluoma asian edistymisestä. Tällä hetkellä kaikissa pohjoismaissa kauneudenhoidon asiakkaat eivät voi varmistua esteettisten pistoshoitojen toteuttajan koulutuksesta, mikäli tämä ei ole terveydenhuollon ammattilainen. Suomessa kaikkien muiden täyteaineiden paitsi botuliinin osalta hoitojen tarjoajalta ei edellytetä terveydenalan koulutusta. - Suurin osa kaun

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Järjestöjen tärkeä työ turvattava14.1.2022 19:42:49 EET | Tiedote

Etelä-Suomen sanomissa julkaistiin tänään kirjoitus kolmannen sektorin asemasta hyvinvointialueilla. Kirjoituksessa tuotiin esiin järjestöjen huoli palvelujen kilpailuttamisjärjestelmän mahdollisesti muuttuessa hyvinvointialueiden myötä. SDP:n kansanedustajan, Merja Mäkisalo-Ropposen mielestä tulevia hyvinvointialueita, kuntia ja järjestöjä yhdistää yhteinen tavoite eli ihmisten hyvinvointi. Hyvinvointialueilla ja kunnilla on lakisääteinen velvollisuus terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen alueella, mutta myös järjestöjen toiminta on varmistettava julkisten palveluiden rinnalla,

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme