Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mäkitorpantiellä ja Siltavoudintiellä alkaa katutyö – kävelystä ja pyöräilystä entistä turvallisempaa

Jaa

Oulunkylässä Mäkitorpantiellä ja Siltavuodintiellä alkaa maaliskuussa katutyö, jossa kävely- ja pyöräreittejä muutetaan entistä turvallisemmaksi.

Työmaa-alue.
Työmaa-alue.

Mäkitorpantiellä (välillä Panuntie – Oulunkyläntie) ja Siltavoudintiellä (välillä Norrtäljentie – Käskynhaltijantie) rakennetaan yksisuuntaiset pyörätiet. Kävelytie erotetaan selkeästi noppakivellä pyörätiestä.

Kaduille rakennetaan myös korotettuja suojateitä. Molemmilla kaduilla parannetaan lisäksi bussipysäkkejä.

Työ aloitetaan Siltavoudintien päästä, tämän osuuden pitäisi valmistua heinäkuussa.

Työmaa tulee hidastamaan liikkumista, sillä koko katu joudutaan avaamaan ja päällyste uusitaan. Kävelijät ja pyöräilijät ohjataan toiselle puolelle katua. Työmaan kautta pääsee kulkemaan koko sen keston ajan. Bussiliikenne jatkuu normaalisti.

Mikäli työ etenee suunnitellusti, sen pitäisi valmistua pääosin vuoden 2019 lopussa. Joitakin viimeistelytöitä ja viherrakentamista jäänee vielä vuoden 2020 puolelle.

Urakoitsijana toimii Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Helsingin kaupunki
Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara
Jouni Gratschew
vastaava työnjohtaja
puh. 09 310 78683
jouni.gratschew@hel.fi

Kaupunkiympäristön toimiala
projektipäällikkö
Juhani Jaatinen
puh. 09 310 70693
juhani.jaatinen@hel.fi

Kuvat

Työmaa-alue.
Työmaa-alue.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 17.5.201917.5.2019 17:26:56 EESTTiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2019/Kymp_2019-05-17_Ylja_9_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 14.6.2019. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Musiikkitalon ja Makasiinipuiston työmaan välinen reitti avautuu 24.5. – Töölönlahdenkadulla viimeistelytöitä kuluvalla viikolla16.5.2019 13:29:44 EESTTiedote

Rakennustyöt etenevät Töölönlahdenkadulla sekä Oodin ja Musiikkitalon välissä Kansalaistorin ja Makasiinipuiston ympäristössä. Kävelijöiden ja pyöräilijöiden kulku helpottuu alueella, kun Musiikkitalon ja Makasiinipuiston työmaan välinen kävely- ja pyöräilyreitti avautuu perjantaina 24.5. Tällä ja ensi viikolla Töölönlahdenkadulla tehdään asvaltointia ja viimeistellään kiveyksiä.

Katutyö haittaa liikennettä Kantelettarentiellä16.5.2019 12:45:11 EESTTiedote

Kantelettarentiellä Kannelmäessä on meneillään katutyö, jonka yhteydessä rakennetaan uusi kävelytie ja pyörätie sekä uusitaan alueen vesihuollon linjoja sekä johtoja. Toukokuussa Kantelettarentieltä Kauppakeskus Kaaren menevä oma kaista sulkeutuu ja kaikki liikenne tulee kulkemaan kiertoliittymän kautta. Jalankulku ja pyöräliikenne siirretään Kauppakeskus Kaareen menevälle suljetulle ajokaistalle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme