Espoon kaupunki - Esbo stad

Maksullista pysäköintiä esitetään kokeiltavaksi Tapiolassa ja Leppävaarassa

Jaa

Espoon kaupungin tekninen lautakunta käsittelee kokouksessaan 20. syyskuuta esitystä maksullisen pysäköinnin kokeilusta Tapiolassa ja Leppävaarassa. Kokeilu alkaisi noin vuoden 2018 alussa ja kestäisi 12 kuukautta. Tämän jälkeen päätetään jatkosta.

Ensimmäisen kerran esitystä maksullisen pysäköinnistä kokeilusta käsiteltiin 31. toukokuuta, jolloin tekninen lautakunta palautti asian valmisteluun. Lautakunnan keväällä antaman linjauksen mukaisesti kokeilualueita on päivitetyssä esityksessä vähennetty sekä rajattu pienemmiksi. Alun perin kokeilualueeksi esitettiin Tapiolan ja Leppäväärän lisäksi Matinkylää. Korkein pysäköintimaksu on laskettu uudessa esityksessä kolmesta eurosta kahteen.

Pysäköinnin maksaminen tultaisiin toteuttamaan ensisijaisesti mobiilipalvelulla. Mobiilimaksamisen lisäksi esitetään hankittavan 5–6 pysäköintiautomaattia, joissa kolikkomaksu on mahdollista pankki- ja luottokorttimaksamisen lisäksi.

Maksullisen pysäköinnin kokeilu perustuu kaupunginhallituksen päätökseen hyväksyä Espoon pysäköinnin periaatteet ja pysäköinnin kehittämisohjelma. Päätöksen mukaan maksullista pysäköintiä kokeillaan kahdella tai kolmella alueella Espoossa.

”Maksullisella pysäköinnillä tavoitellaan kadunvarsipaikkojen tehokasta käyttöä keskusta-alueilla, missä paikat on tarkoitettu ensisijaisesti lyhytaikaiseen asiointi- ja vieraspysäköintiin”, kertoo liikenteenhallintapäällikkö Johanna Nyberg.

Espoon yleisillä alueilla ei tällä hetkellä ole lainkaan maksullista pysäköintiä.

Yhteyshenkilöt

Liikenteenhallintapäällikkö Johanna Nyberg,
puh. 040 526 8331, johanna.nyberg@espoo.fi

Kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska,
puh. 050 383 3209, harri.tanska@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme