Vaasan kaupunki - Vasa stad

Maksutonta pysäköintiä jatketaan Kauppahallinkujalla

Jaa

Kauppahallinkujan maksutonta pysäköintiä Vaasan keskustassa jatketaan vuoden loppuun saakka. Kauppahallin takana sijaitsevalla parkkialueella voi kokeilun aikana pysäköidä autonsa maksutta kaksi tuntia pysäköintikiekolla.

Ensimmäinen kokeilujakso toteutettiin 3.6.-4.8., ja nyt maksutonta pysäköintiä jatketaan 31.12.2019 saakka.

- Kauppahallin yrittäjiltä on saatu hyvää palautetta, ja jatkoa on toivottu. Toisaalta pysäköityjen autojen vaihtuvuus on ollut heikkoa eli pysäköintikiekkoa on käytetty alueella virheellisesti pitkäaikaiseen pysäköintiin, kertoo liikennesuunnittelupäällikkö Pertti Hällilä.

Kauppahallinkujan ilmainen pysäköinti on tarkoitettu nimenomaan keskustassa asiointia varten, ei pitkäaikaiseen, koko päivän kestävään pysäköintiin.

Tavoitteena vaikuttaa keskustan elävöittämiseen

Kokeilun aloittamisella ja jatkamisella kaupunki vastaa Vaasan yrittäjien toiveeseen toimenpiteistä keskustan elävöittämiseksi. Kauppahallinkujalla on 40 parkkipaikkaa.

Hällilän mukaan kokeilun vaikutuksista tarvitaan kattavampi selvitys ennen kuin päätöksiä pysyvistä muutoksista keskustan alueen pysäköinninrajoituksiin voidaan tehdä.

Kaupunki menettää pysäköintituloja 5.8.-31.12. välisenä aikana noin 21 000 euroa.

Yhteyshenkilöt

liikennesuunnittelupäällikkö Pertti Hällilä, puh. 040 5813150, pertti.hallila@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den ena körfilen stängs vid Kvarngatan 14 29.5.2020 09:40:41 EESTTiedote

På grund av gatuarbeten måste den ena körfilen vid Kvarngatan 14 stängas 1.6. Körfilen från Kvarngatan till Smedsbyvägen är stängd i ungefär en vecka. Körfilen i andra riktningen är öppen som normalt. Körning till tomterna är tillåten. – I det här skedet utförs schaktningsarbeten och grunden för gatan jämnas ut. De egentliga körfilerna anläggs inte ännu i det här skedet, berättar ansvariga byggarbetsplatschefen Tiina Skön. Bilaga: Karta över trafikregleringarna vid Kvarngatan 14

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme