Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Malmin palveluita kehitetään − peruskoululle suunnitellaan väliaikaista rakennusta Kotinummenpuistoon

Jaa

Malmin peruskoulun Kesälän toimipisteen (Silkokuja 7) ja samassa rakennuksessa toimivan päiväkoti Kotinummen tilat perusparannetaan. Korjaustyöt alkavat tämänhetkisen arvion mukaan alkuvuodesta 2024, ja ne kestävät noin puolitoista vuotta. Korjausten ajaksi koululle ja päiväkodille tarvitaan väliaikainen toimipaikka.

Kotinummenpuisto (merkitty sinisellä ylhäällä) on koulun ja päiväkodin nykyisen toimipisteen vieressä ja Filpuksenpuisto (alhaalla) sijaitsee  noin 800 metrin päässä.
Kotinummenpuisto (merkitty sinisellä ylhäällä) on koulun ja päiväkodin nykyisen toimipisteen vieressä ja Filpuksenpuisto (alhaalla) sijaitsee noin 800 metrin päässä.

Koulun väistötilaksi suunnitellaan koulun lähelle Kotinummenpuiston kentälle toteutettavaa uutta koulupaviljonkia.

Päiväkoti Kotinummen käyttöön on tarkoitus ottaa korjausten ajaksi Filpuksenpuistossa sijaitseva päiväkotipaviljonki. 

Koulun väistötilan valinta

Koulun väistötilaa valittaessa ensin selvitettiin alueelta vapautuvat valmiit väistötilat sekä lähialueen vapaat toimitilat, joista ei löytynyt koululle sopivaa tilaa. Malmin palveluja uudistetaan, ja käyttöä nyt toteutettavalle koulun väistötilalle on odotettavissa lähivuosina myös muissa lähialueen hankkeissa. Siksi koulun käyttöön on päädytty hankkimaan uusi kaksikerroksinen koulupaviljonki.

Paviljonki ei mahdu koulun omalle tontille korjausten aikana, eikä vapaita koulutontteja ole koulun lähistöllä. Kotinummenpuiston kenttä on sijaintinsa ja rakennuskustannusten vuoksi suunnittelijoiden parhaaksi katsoma sijaintivaihtoehto paviljongille.

Paikan valinnassa on huomioitu muun muassa että

  • kaupunki omistaa maan
  • rakennuspaikan olosuhteet ovat sopivat, mikä vaikuttaa aikatauluun ja kustannuksiin
  • kohteessa ei tarvitse kaataa puita.

Paviljonki sijoittuu Kotinummenpuistossa olevalle hiekkakentälle tai sen viereen. Tarkka sijainti ratkeaa rakennusluvan myöntämisen yhteydessä. Kun tilan käyttö päättyy, paviljonki poistetaan ja kenttä kunnostetaan.

Rakentamisen valmistelu alkaa puistossa tulevana kesänä

Koulupaviljongin hankkimista koskeva asia viedään rakennusten ja yleisten alueiden jaostoon päätöksentekoon arviolta helmikuussa 2023. Koulupaviljongin rakennuslupaa on tarkoitus hakea keväällä 2023, jotta valmistelevat työt saataisiin puistossa käyntiin kesällä 2023. Lupa-asiassa kuullaan myös lähimpien naapurikiinteistöjen omistajia. Jos kuulemisen alueella sijaitsee asunto-osakeyhtiö, kuuleminen osoitetaan yhtiölle.

Koulun ja päiväkodin nykyiset tilat korjataan

Malmin peruskoulun ja päiväkoti Kotinummen nykyisessä rakennuksessa korjataan siinä havaitut puutteet. Talossa muun muassa parannetaan ilmanvaihtoa, korjataan ulkoseinärakenteet, kunnostetaan ikkunat, uusitaan alakatot ja valaistus, uusitaan lämpöpatterit sekä keittiö laitteineen, parannetaan akustiikkaa sekä puhdistetaan alustatila rakennusjätteistä.

Rakennus on valmistunut 1991, ja sitä on jonkin verran korjattu aiemminkin, muun muassa vesikatto uudistettiin vuonna 2021. Kesällä 2022 parannettiin hulevesien ohjausta. Myös koulun korjaushanketta koskeva hankesuunnitelma on päättäjillä käsittelyssä.

Kartta: © OpenStreetMapin tekijät / https://www.openstreetmap.org/copyright

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

projektinjohtaja
Mari Koskinen
kaupunkiympäristö / hankkeet
p. 045 139 3665
mari.koskinen@hel.fi

Kuvat

Kotinummenpuisto (merkitty sinisellä ylhäällä) on koulun ja päiväkodin nykyisen toimipisteen vieressä ja Filpuksenpuisto (alhaalla) sijaitsee  noin 800 metrin päässä.
Kotinummenpuisto (merkitty sinisellä ylhäällä) on koulun ja päiväkodin nykyisen toimipisteen vieressä ja Filpuksenpuisto (alhaalla) sijaitsee noin 800 metrin päässä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 2.2.20232.2.2023 20:21:11 EET | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 2.2.2023 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti, kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 16.2.2023 kello 16.15. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/ i

En av de mest kända miljöerna i Finland fick det strålkastarljus den förtjänar – Senatstorgets nya belysning är klar2.2.2023 10:18:18 EET | Tiedote

Senatstorget har fått den nya belysning det förtjänar som ett resultat av omfattande planering och genomförande. Den nya belysningen betonar områdets värdighet och vackra empirestämning utan att glömma moderna energieffektiva lösningar. Helsingfors stad bjuder in sina invånare att njuta av atmosfären i området i skymningen, när belysningen är som bäst.

Yksi Suomen tunnetuimmista ympäristöistä pääsi arvoiseensa valokeilaan – Senaatintorin uusi valaistus on valmis2.2.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Senaatintori on saanut ansaitsemansa uuden valaistuksen mittavan suunnittelutyön ja toteutuksen lopputuloksena. Uusi valaistus korostaa alueen arvokkuutta ja kaunista empiretunnelmaa, unohtamatta nykyaikaisia energiatehokkaita ratkaisuja. Helsingin kaupunki kutsuu kaupunkilaisia nauttimaan alueen tunnelmasta hämärän aikaan, jolloin valaistus on parhaimmillaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme