Espoon kaupunki - Esbo stad

Mångsidiga volontären Tuula Larmala utsågs till Årets pensionär i Esbo 2018

Jaa

Centralförbundet för pensionärer i Esbo rf har utsett Tuula Larmala till Årets pensionär i Esbo. Larmala har under flera års tid gjort volontärarbete i Esbo. Förbundet vill genom valet av Årets pensionär lyfta fram budskapet om att pensionärer har mycket att ge till vår gemenskap. Årets pensionär i Esbo 2018 offentliggjordes den 14 oktober 2018 på festen Låt Hösten Pulsera.

Esbo pensioner 2018 Tuula Larmala
Esbo pensioner 2018 Tuula Larmala

Tuula Larmala är en aktiv pensionär som åker runt i hela staden i sina mångsidiga volontäruppdrag. Larmala pensionerade sig för 22 år sedan och har under hela sin pensionstid gjort volontärarbete för att hjälpa och stödja barnfamiljer, anhörigvårdare och invandrare i Esbo. Hon har till exempel tagit hand om barn i familjer med olika slags livssituationer och arbetat som ledare i barnklubbar.

”Genom att utse Årets pensionär vill vi lyfta fram budskapet om att pensionärer har mycket att ge till vår gemenskap, trots att vi är gamla och befinner oss utanför det aktiva arbetslivet. Volontärerna sprider glädje bland dem vilka de jobbar med, men volontärarbete ger även mening i volontärens eget liv”, säger Kaija Viitakoski, ordförande för Centralförbundet för pensionärer i Esbo rf.

Tuula Larmala berättar att valet till Årets pensionär i Esbo var en överraskning. ”Det ter sig naturligt för mig att hjälpa till. Jag har arbetat med barn i flera årtionden. Familjerna som jag lärt känna genom volontärarbetet hör av sig flera år senare. Jag tror att jag är en bra lyssnare, beskriver Larmala.

Utöver volontärarbetet är Tuula Larmala en aktiv pensionär i sitt bostadsområde, Karabacka. Hon medverkar i Karamimmit, Karabacka pensionstagares grupp för recitation, teater, berättande och sketcher.

Årets pensionär i Esbo 2018 offentliggjordes den 14 oktober 2018 på festen Låt Hösten Pulsera. I år utsågs Årets pensionär i Esbo för den 24:e gången.

Låt Hösten Pulsera samlade över 600 seniorer

Sykettä Syksyyn – Låt Hösten Pulsera samlade över 600 seniorer i Esbo kulturcentrum för att fira seniorernas kunnande och livsglädje. Festprogrammet bestod av seniororganisationers musik- och dansuppträdanden.

I år firades på Låt Hösten Pulsera Finlands 100-åriga grannland Estland. Festtalet hölls av Harri Tiido, Estlands ambassadör i Finland.

Olli Männikkö, ordförande för äldrerådet i Esbo påminde i sitt tal om att äldrerådet agerar som intressebevakare och förespråkare för äldre Esbobor och lyfter fram äldre Esbobors perspektiv i stadens tjänster och stadsplaneringen.

Äldrerådet i Esbo har påverkat betydligt till exempel planeringen av sportarmbandet 68+. Med sportarmbandet 68+ får alla Esbobor som fyllt 68 år tillgång till kostnadsfria idrottstjänster i staden. 

Sykettä Syksyyn – Låt Hösten Pulsera är en höstfest för seniorer som ordnas av äldrerådet i Esbo. I år hölls festen redan för den 20:e gången.

Kuvat

Esbo pensioner 2018 Tuula Larmala
Esbo pensioner 2018 Tuula Larmala
Lataa
Estlands ambassador i Finland Harri Tiido och Esbo äldreråds ordförande Olli Männikkö
Estlands ambassador i Finland Harri Tiido och Esbo äldreråds ordförande Olli Männikkö
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Esbo är en ansvarsfull och human föregångare med fem stadscentrum och nätverksstruktur, där det är bra att bo, lära, arbeta och företaga för alla och där invånaren kan påverka på riktigt.

Facebook

Twitter

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme