Espoon kaupunki - Esbo stad

ManiMiitti+ haastaa kaikki espoolaisnuoret ideoimaan palveluita, suosituimmat toteutetaan

Jaa

Espoo käyttää loppuvuonna 100 000 euroa lasten ja nuorten innovaatio- ja osallisuustoimintaan. Syyskuussa 13–19-vuotiaat espoolaisnuoret voivat yhdessä ideoida palveluitaan.

Nuorilta on aiemmin kerätty arkeen liittyviä toiveita ja ideoita nuorisovaltuuston toimintasuunnitelmaa ja lukion opetussuunnitelmaa tehtäessä. Näitä ja aiemmista ManiMiitti-kierroksista toteuttamatta jääneitä ideoita ja toiveita on nyt koottu yhteen. Nuoret pääsevät suunnittelemaan niistä kiinnostavimpia eteenpäin.

”ManiMiitti+ tarkoittaa nuorilta jo saatuja idea-aihioita, joista nyt voi valita kolme kehitettäväksi eteenpäin konkreettiseksi toteutukseksi. Tavallaan ManiMiitti+ on äänestys ja ideointi yhdistettynä – eli ideoimalla tiettyä, äänestät sitä”, selventää projektin koordinaattori Marianne Julkunen asiaa.

Nuoret voivat osallistua kyselyyn yksin tai yhdessä luokkansa, kaverin, aikuisen tai vaikka harrastusporukan kanssa.

Osallistu viimeistään 22.9.2021 sähköisellä lomakkeella.

Valinta toteutettavista ideoista tehdään lokakuussa

Kaikki vastaukset ovat tärkeitä ja ne käydään läpi. Kuhunkin ideaan tulleet ajatukset kootaan suunnitelmaksi ja näin jokainen toteutus on Espoon nuorten yhdessä suunnittelema.
Nuoret voivat halutessaan jättää yhteystietonsa lomakkeeseen, jos he toivovat pääsevänsä mukaan ideoiden konkreettiseen toteutustyöhön.

Suosituimmat ideat toteutetaan ja valinnat tehdään lokakuussa. Seuraa etenemistä somesta häsällä #ManiMiittiPlussa tai espoo.fi-uutisesta.

Alla ideat, joita ManiMiitti+:n sähköisellä lomakkeella kehitetään ja äänestetään:

  • Laillisia graffitiseiniä
  • Oma lähiympäristö viihtyisämmäksi
  • Millaisen yhteisöllisen tapahtuman haluaisit järjestää?
  • Miten koulussa tai vapaa-ajalla voisi edistää rauhoittumista, kiireettömyyttä ja stressinhallintataitoja?
  • Miten nuorten yhteisöllisyyttä/yhteishenkeä voisi lisätä koulussa tai vapaa-ajalla
  • Millaisen teemapäivän/-viikon haluaisit järjestää?
  • Millaisessa kerhossa haluaisit olla mukana?
  • Millaisessa nuorten välisessä turnauksessa tai kilpailussa haluaisit olla mukana
  • Suunnittele kestävää kehitystä edistävä kampanja.

Muista myös Espoon kaupungin nuorten oma palautekanava, jonka kautta palautteen ja ideoiden antaminen on nopeaa ja vaivatonta.

Rakennetaan tulevaisuuden Espoota yhdessä!

Juttusarjan ensimmäinen uutinen iCapital-voittorahojen käytöstä: Espoo käyttää 100 000 euroa lasten ja nuorten innovaatio- ja osallisuustoimintaan

ManiMiitti+ laajentaa Espoon kaupungin nuorisopalveluiden osallistuvan budjetoinnin ManiMiitti-mallia.

Espoo on jälleen Suomen innovaatiopääkaupunki – 6 parhaan joukossa Euroopassa

Tämä uutinen kuuluu syksyn aikana julkaistavaan juttusarjaan, jossa kerrotaan Espoon vuoden 2020 Euroopan innovaatiopääkaupunkikilpailun voittorahojen käytöstä. Voittosummalla Espoo tukee erityisesti lasten ja nuorten innovaatio- ja osallisuustoimintaa kestävän tulevaisuuden vahvistamiseksi. Jutut löydät hashtagilla #iCapitalAwards

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Koordinaattori Marianne Julkunen, marianne.julkunen@espoo.fi, 040 554 3606

Nuorisotyönkoordinaattori Mira Honkaniemi, mira.honkaniemi@espoo.fi, 040 636 8832

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Uusi esityssali Espoon kulttuurikeskukseen20.9.2021 18:36:05 EEST | Tiedote

Kaupunginhallitus päätti, että Espoon kulttuurikeskukseen suunnitellaan uusi esityssali tarvittavine oheistiloineen toiminnallisesti kiinteäksi osaksi nykyistä kulttuurikeskusta tavoitteena kulttuurikeskuksen toimintojen monipuolistaminen, tilojen käytön tehostaminen sekä kulttuurikeskuksen vetovoiman ja kulttuuripalvelujen saavutettavuuden lisääminen. Pääkäyttäjänä uudessa esityssalissa toimii Espoon kaupunginteatteri ja uusi esityssali korvaa Espoon kaupunginteatterin käytössä nyt olevan Revontulihallin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme