MySafety Oy

Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja mySafety tiivistävät yhteistyötä nettikiusaamisen ehkäisemiseksi

Jaa
Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja vakuutuspalveluyritys mySafety ovat allekirjoittaneet 3-vuotisen yhteistyösopimuksen, jossa tahot tekevät yhteistyötä nettikiusaamisen ehkäisemiseksi ja kiusattujen tukemiseksi. Vuonna 2023 yhteistyö keskittyy varainkeruukampanjaan, jonka tavoitteena on kerätä vuoden loppuun mennessä 60 000 euroa lasten ja nuorten kiusaamisen vastaiseen toimintaan.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton tavoitteena on puolustaa lasten oikeuksia, auttaa ja tukea perheitä arjessa, järjestää hauskaa tekemistä kaikenikäisille sekä tarjota mielekästä vapaaehtoistyötä lasten ja perheiden kanssa. Yksi MLL:n työn osa-alueista on kiusaamisen vastainen työ, jota se tekee yhteistyössä erityisesti koulujen kanssa. Lisäksi MLL kouluttaa opettajia, ohjaajia ja vanhempia näistä asioista ja tarjoaa tietoa sekä välineitä kiusaamisen ehkäisemiseen ja käsittelyyn lasten ja nuorten kanssa.

”Lasten ja nuorten suureen suosioon nousseet sosiaaliset mediat, pelit ja keskustelualustat vaihtelevat usein nopeastikin, jolloin myös kiusaaminen saattaa saada erilaisia muotoja eri kanavissa. Nettikiusaaminen ei muusta kiusaamisesta poiketen ole sidottu aikaan eikä paikkaan. Digimaailman nopeus ja klikkauksen helppous vaikuttavat siihen, että netissä tapahtuu herkemmin ylilyöntejä. Kasvottomuus ja mahdollisuus toimia nimettömästi madaltavat myös kynnystä nettikiusaamiseen. Kiusaaminen kolhii lapsen itsetuntoa, aiheuttaa masennusta ja jopa itsetuhoisia ajatuksia”, kertoo Mannerheimin Lastensuojeluliiton viestintä- ja varainhankintajohtaja Leena Poutanen.

Nettikiusaaminen on raaistunut sekä yleistynyt hälyttävästi

MySafetyn maajohtaja Johanna Abgottspon kertoo, että nettirikollisuuden ehkäisemiseen ja seurausten minimoimiseen erikoistuneen vakuutuspalveluyrityksen tehtävänä on tuoda turvaa ihmisten arkeen.

”Tutkimuksemme mukaan nettikiusaaminen on raaistunut sekä yleistynyt hälyttävästi etenkin 10–17-vuotiaiden keskuudessa. Heistä lähes joka toinen on tutkimuksemme mukaan kohdannut nettikiusaamista. Nettikiusaamisen kohteeksi joutuneista valtaosa (54 %) tuntee kiusaajansa. Paitsi, että nettikiusaamista vastaan taisteleminen on tärkeä osa mySafetyn toimintaa, on lasten ja nuorten kokema kiusaaminen minulle myös henkilökohtaisesti sydämen asia, sillä minulla on alakouluikäisiä lapsia, joiden koulutaivalta seuraan herkeämättä”, kertoo Abgottspon.

Tavoitteena on kerätä 60 000 euroa lasten ja nuorten kiusaamisen vastaiseen toimintaan

”Ehkäistäksemme kiusaamista ja tukeaksemme kiusattuja entistä paremmin, aloitamme keräyksen pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme mySafetyn kanssa”, sanoo Poutanen.

Nyt lanseeratun varainkeruukampanjan puitteissa MLL:lle on suunniteltu oma ”Lapset ensin” -avaimenperä, johon on kytketty mySafetyn Avainten palautuspalvelu. Turva-avaimenperä maksaa 10 €/vuosi (norm. 29 €/vuosi) ja se parantaa myös mahdollisuuksia saada kampanjaan osallistuneen kadonneet avaimet takaisin. Kampanjan tuotot lahjoitetaan lyhentämättömänä Mannerheimin Lastensuojeluliitolle. 

Kampanja-avaimenperän voi tilata tästä: mysafety.fi/lapset-ensin

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Leena Poutanen
Viestintä- ja varainhankintajohtaja, Mannerheimin Lastensuojeluliitto
leena.poutanen@mll.fi
p. 050 598 0601

Johanna Abgottspon
maajohtaja, mySafety Oy
johanna.abgottspon@mysafety.fi
p. 040 664 7410

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

MySafety Oy
MySafety Oy
Teollisuuskatu 21
00510 Helsinki

09 4270 4000http://www.mysafety.fi

MySafety on paikallisesti palveleva ihmisen turva netin rikoksia vastaan. Tarjoamme Suomen kattavimmat vakuutuspalvelut netissä tapahtuvien rikosten ennaltaehkäisyyn ja seurausten minimoimiseen. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingin Vallilassa ja Kuopiossa ja asiakkaitamme palvelee noin 30 asiantuntijaa. Konsernin pääkonttori on Ruotsissa, jossa yritys on toiminut vuodesta 1999. Suomessa olemme toimineet vuodesta 2008. Lisätietoja osoitteesta www.mysafety.fi.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. MLL:n tavoitteena on lapsiystävällinen Suomi. MLL tarjoaa eri elämäntilanteissa vertaistukea, monipuolista toimintaa sekä osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia. Suomen suurimpaan lastensuojelujärjestöön kuuluu 75 000 jäsentä, 541 paikallisyhdistystä, 10 piirijärjestöä ja keskusjärjestö. www.mll.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta MySafety Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme