Mannerheimin Päämajan historia ilmestyy vihdoin - uutuuskirja pureutuu kohtalonhetkiin

Jaa

Mannerheimin Päämajassa Mikkelissä tehtiin Suomen kohtalon määritelleet ratkaisut. Mikko Karjalaisen teos on ensimmäinen kokonaisesitys Päämajan historiasta. Media on tervetullut kirjan julkistamistilaisuuteen tiistaina 29.10. klo 14-16.

Suomen kohtalon määritelleet sotilaalliset päätökset tehtiin vapaussodan 1918, talvisodan 1939–1940 ja jatkosodan 1941–1944 aikana ylipäällikkö Carl Gustaf Emil Mannerheimin johtamassa Päämajassa.

Lokakuussa ilmestyvä Mannerheimin päämaja (Otava) -teos sukeltaa tämän myyttisen valtakeskuksen historiaan, värikkäisiin vaiheisiin ja elämään pohjautuen laajaan alkuperäisaineistoon.

Kirja avaa esimerkiksi sitä, miten Mannerheim johti päämajaansa ja keitä siellä työskenteli. Entä millaista oli Päämajan arki? Kuvaamalla ylimmän sotilasjohdon toimintaympäristöä kirja valottaa ratkaisevien päätösten taustoja. Niiden myötä Suomi selvisi sodista kuin ihmeen kaupalla itsenäisenä.

Mikko Karjalainen toimii sotahistorian apulaisprofessorina maanpuolustuskorkeakoulussa. Hän on myös Suomen Sotahistoriallisen Seuran puheenjohtaja. Karjalainen on perehtynyt laajasti erityisesti talvi- ja jatkosodan historiaan.

Tervetuloa kirjan julkistamistilaisuuteen!

Aika: Tiistai 29.10. klo 14-16

Paikka: Otava (Uudenmaankatu 10)

Ilmoitathan tulostasi 25.10. mennessä: eeva.louko@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme