ManpowerGroup

ManpowerGroupin Suomen ja Baltian uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Matti Kariola

Jaa

Suomen suurimpiin henkilöstöpalvelualan yrityksiin lukeutuvan ManpowerGroupin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Matti Kariola. Hän seuraa tehtävässään vt. toimitusjohtajana työskennellyttä Lars-Petter Ørvingia. Kariola aloittaa uudessa tehtävässään 1.6.2017.

Suomen toimintojen lisäksi Kariola vastaa ManpowerGroupin liiketoiminnoista Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Kariola on viimeksi johtanut ulkoistettuihin palveluratkaisuihin erikoistunutta ManpowerGroup Solutions -liiketoimintaa, ja hänellä on pitkä kokemus IT-alan kansainvälisistä yrityksistä.

Työmarkkinat sekä työn tekemisen ja teettämisen mallit ovat isossa murroksessa, mikä näkyy koko toimialan ja markkinan kehityksessä. ”Yritykset ja organisaatiot ovat neljännen teollisen vallankumouksen alkutaipaleella – digitalisaatio, robotiikka, automaatio, keinoäly ja esineiden internet tuovat niin yksityiselle kuin julkisellekin sektorille valtavasti mahdollisuuksia. Digiaika synnyttää kokonaan uusia osaamistarpeita, joiden tyydyttämiseksi tarvitaan kattava kirjo joustavia ja skaalautuvia henkilöstöratkaisuja – yksittäisten talenttien hankkimisesta projektitiimeihin ja kokonaisten toimintojen ulkoistamiseen”, toteaa Matti Kariola.

Yksi työelämän suurista haasteista on osaamisen elinkaaren lyheneminen. ”Kun teknologiat muuttuvat vauhdilla, tarve jatkuvaan uudistumiseen ja kehittymiseen kasvaa samassa suhteessa. Työnantajien täytyykin miettiä entistä tarkemmin ja useammin, mistä ja miten ne hankkivat tarvittavaa osaamista riittävän nopeasti ja ketterästi – ja miten ne huolehtivat henkilöstönsä osaamisen uudistamisesta. Henkilöstön osaaminen ja mukautumiskyky määräävät nyt tahdin, jolla yritykset menevät eteenpäin”, Kariola linjaa.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Matti Kariola, toimitusjohtaja ManpowerGroup
matti.kariola@manpowergroup.fi Puh. 040 824 0117

Mika Wilén, markkinointi- ja viestintäjohtaja, ManpowerGroup mika.wilen@manpowergroup.fi Puh. 041 455 2970

Kuvat

ManpowerGroupin Suomen uusi toimitusjohtaja Matti Kariola
ManpowerGroupin Suomen uusi toimitusjohtaja Matti Kariola
Lataa

Tietoja julkaisijasta

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Porkkalankatu 20
00180 HELSINKI

020 1700 100https://www.manpowergroup.fi

ManpowerGroup® on henkilöstö- ja työvoimaratkaisujen sekä ulkoistettujen palveluratkaisujen asiantuntija, kehittäjä ja tuottaja. Yhtiö työllistää joka päivä 600 000 ihmistä eri osaamisalueilla ja toimialoilla 80 maassa. Manpower®, Experis®, Right Management® ja ManpowerGroup® Solutions palvelevat 400 000 asiakasorganisaatiota tarjoamalla niiden muuttuviin työvoimatarpeisiin kattavan valikoiman HR-ratkaisuja – henkilöstövuokrauksesta rekrytointiin ja ulkoistetuista palveluratkaisuista uramuutospalveluihin. Pohjoismaissa ja Baltiassa yhtiö on markkinajohtaja. Vuonna 2017 ManpowerGroup on valittu seitsemännen kerran World’s Most Ethical Companies® -listalle sekä yhdeksi Fortune’s Most Admired Companies -yhtiöksi. Lue lisää yhtiön toiminnasta ja palveluista osoitteessa www.manpowergroup.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ManpowerGroup

ManpowerGroupin työmarkkinabarometri: suomalaisten työnantajien työllistämisaikeet pessimistisiä koronakriisin keskellä9.6.2020 05:30:00 EESTTiedote

HELSINKI 9.6.2020. ManpowerGroupin työmarkkinabarometri vuoden 2020 kolmannelle vuosineljännekselle on julkaistu tänään. Barometrin tulosten perusteella työllistämisaikeet heikkenevät merkittävästi heinä-syyskuulle. Henkilöstömäärän muutoksen saldoluku on -6, mikä on heikoin tulos sen jälkeen, kun tutkimusta alettiin Suomessa tehdä vuonna 2012. Rekrytointiaikeet heikkenevät 12 prosenttiyksikköä edellisestä vuosineljänneksestä ja 14 prosenttiyksikköä vuodentakaisesta. Puolet työnantajista sanoo Covid-19:n vaikuttaneen kielteisesti liiketoimintaan; puolet myös arvioi, että rekrytointi palaisi ennalleen aikaisintaan 10 kuukauden kuluttua.

ManpowerGroupin työmarkkinabarometri: suomalaisten työnantajien työllistämisaikeet pitävät pintansa10.3.2020 05:00:00 EETTutkimus

HELSINKI 10.3.2020. ManpowerGroupin työmarkkinabarometri vuoden 2020 toiselle vuosineljännekselle on julkaistu tänään. Barometrin tulosten perusteella työllistämisaikeet säilyvät kohtalaisen toiveikkaina myös huhti-kesäkuussa. Henkilöstömäärän muutoksen saldoluku on positiivinen kaikilla tutkituilla toimialoilla. Vahvimmat työllistämisaikeet raportoidaan tällä kertaa rahoitus- ja vakuutusalalta (+18) sekä majoitus- ja ravitsemistoiminnasta (+16). Alueista parhaassa vedossa on Etelä-Suomi, jossa indikaattori on +9.

Työmarkkinabarometri: työnantajien rekrytointiaikeet pysyvät ennallaan6.8.2019 00:00:00 EESTTiedote

ManpowerGroupin työmarkkinabarometrin mukaan suomalaiset työnantajat arvioivat palkkaavansa työvoimaa tasaiseen tahtiin seuraavan vuosineljänneksen aikana. Toimialoista teollisuus, rahoitus-, vakuutus- ja kiinteistöala sekä liike-elämän palvelut ennustavat suurinta työvoiman kasvua. Suomi on kuitenkin jakautunut voimakkaasti kahtia, ja lännessä tilanne näyttäytyy työnhakijoille erittäin hyvänä. Itä-Suomessa työllisyysodotukset ovat puolestaan miinuksella ensimmäistä kertaa yli kahteen vuoteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme