Vaasan kaupunki - Vasa stad

Mansikkasaaren, Hietasaaren ja Top Camping -leirintäalueen uimarannoilla ei toistaiseksi suositella uimista

Jaa

Vaasan kaupungin ympäristöosasto on ottanut 5.8 virusnäytteitä Mansikkasaaren, Hietasaaren ja Top Camping -leirintäalueen uimarannoilta. Viruksia esiintyi vähäinen määrä, joten sairastumisriski on erittäin pieni.

 Mansikkasaaren uimarannan uimavesinäytteessä todettiin noro- ja adenovirusta. Hietasaaren ja leirintäalueen uimavesinäytteessä todettiin ainoastaan norovirusta. Virusten esiintymisen syyksi epäillään heinäkuussa havaittua jätevesivuotoa, sillä tavallisesti jätevesissä esiintyy näitä viruksia.

─ Top Camping sijoittuu jätevesivuodon mahdolliselle vaikutusalueelle, jonka vuoksi näytteenottoaluetta laajennettiin leirintäalueelle, kertoo Vaasan kaupungin terveysinsinööri Maarit Kantola.

Noro- ja adenoviruspitoisuudet olivat edellisten näytteiden tavoin pieniä ja sitä myötä uimareiden terveysriskin arvioidaan olevan alhainen. Riskiä vähentää, mikäli päätä ei kastele ja vettä ei joudu suuhun.

Uimavesissä esiintyville viruksille ei ole toimenpiderajoja kuten säännöllisesti tutkittaville suolistobakteereille. Viruksien taudinaiheuttamismahdollisuuden takia uimista ei kuitenkaan suositella.

Noro- ja adenovirus ei lisäänny ympäristössä eivätkä eläimet levitä niitä, joten sen löytyminen kertoo aina ihmisperäisestä ulostesaastumisesta.

Uusintanäytteet otetaan maanantaina 19.8. Norovirukset aiheuttavat vatsakipua, pahoinvointia, oksentelua ja ripulia. Adenovirukset aiheuttavat tavallisimmin hengitystieinfektioita.

Yhteyshenkilöt

Terveysinsinööri Maarit Kantola, maarit.kantola@vaasa.fi, puh. 040- 5551184.

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme