Vaasan kaupunki - Vasa stad

Mansikkasaaren ja Hietasaaren uimarannoilla ei toistaiseksi suositella uimista

Jaa

Mansikkasaaren ja Hietasaaren uimavesinäytteissä todettiin viruksia. Viruksia esiintyi vähäinen määrä, joten sairastumisriski on erittäin pieni.

Vaasan kaupungin ympäristöosaston 29.7. ottamien näytteiden perusteella Mansikkasaaren uimarannan uimavesinäytteessä todettiin noro- ja adenovirusta. Hietasaaren uimarannan uimavesinäytteessä todettiin ainoastaan norovirusta. Uusintanäytteet otetaan maanantaina 5.8.

- Kun on kyse jätevesivuodoista, ohjeistus on, että ensin uimavesistä tarkistetaan bakteerit ja niiden normalisoiduttua tutkitaan viruksia, jotka säilyvät vesissä pidempään, kertoo Vaasan kaupungin terveysinsinööri Maarit Kantola.

Uimavesissä esiintyville viruksille ei ole toimenpiderajoja kuten säännöllisesti tutkittaville suolistobakteereille.

- Viruksien taudinaiheuttamismahdollisuuden takia uimista ei suositella. Viruksia esiintyi kuitenkin vähäinen määrä uimavedessä, joten sairastumisriski on erittäin pieni, Kantola painottaa.

Riskiä vähentää, mikäli päätä ei kastele ja vettä ei joudu suuhun.

Virusten esiintymisen syyksi epäillään heinäkuussa havaittua jätevesivuotoa, sillä tavallisesti jätevesissä esiintyy mainittuja viruksia. Noro- ja adenovirus ei lisäänny ympäristössä eivätkä eläimet levitä niitä, joten sen löytyminen kertoo aina ihmisperäisestä ulostesaastumisesta.

Norovirukset aiheuttavat vatsakipua, pahoinvointia, oksentelua ja ripulia. Adenovirukset aiheuttavat tavallisimmin hengitystieinfektioita.

- Mikäli runsasta oksentelua ja ripulointia esiintyy, on aina syytä kääntyä lääkärin puoleen, Kantola muistuttaa.

Yhteyshenkilöt

Terveysinsinööri Maarit Kantola, puh. 040 5551184, maarit.kantola@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme