Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Mäntsälän terveysaseman ruuhkaa helpotetaan yhteistyöllä yksityisten palveluntarjoajien kanssa

Jaa

Valtakunnallinen julkisten palvelujen lääkäripula näkyy myös Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella (Keusote). Aktiivisesta rekrytoinnista huolimatta Mäntsälän terveysasemalle ei ole saatu riittävää määrää lääkäreitä. Tämä on aiheuttanut erityisesti kiireettömien lääkäripalvelujen ruuhkautumista.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue hakee Mäntsälän terveysaseman ruuhkaan helpotusta yhteistyöstä yksityisten palveluntuottajien kanssa. Yhteistyötä on valmisteltu syksyllä 2022, ja se käynnistyy maaliskuun 2023 aikana. Jatkossa Mäntsälän terveysasemalla läsnä- ja etävastaanottoja tulee pitämään myös yksityisten palveluntuottajien lääkäreitä.

Ruuhkautumisen syynä valtakunnallinen lääkäripula

Kiireettömien palvelujen ruuhkautuminen on Mäntsälän terveysasemalla syntynyt lääkäripulasta. Tällä hetkellä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen vastaanottopalveluissa on 40 %:n lääkärivaje. Mäntsälän terveysasemalla vaje on 70 %.

Mäntsälän terveysaseman palveluja on ruuhkauttanut entisestään vuodenvaihteessa käyttöönotettu uusi potilastietojärjestelmä, joka otetaan vaiheittain käyttöön koko Keusoten alueella. Henkilöstön koulutukset ja järjestelmän tekniset käyttöönotot vaikuttivat erityisesti puheluiden takaisinsoittojonojen kasvuun. Järjestelmän vaihdosta koituneet tilapäiset haitat ovat väistymässä lähiaikoina.

Kiireelliset palvelut turvataan ja asiointikanavia laajennetaan

Ruuhkautuminen Mäntsälän terveysasemalla koskee erityisesti kiireettömiä lääkäripalveluja. Kiireellisen hoidon palvelut turvataan. Terveysasemalla on ollut yksittäisiä tilanteita, jolloin lääkäriä ei ole ollut läsnä lainkaan. Tällöin on saatu etänä tukea muiden Keusoten terveysasemien lääkäreiltä ja tarvittaessa kiireellistä läsnähoitoa tarvitsevat potilaat on ohjattu Järvenpään JUSTiin. Iltaisin ja viikonloppuisin kaikkia Keusoten alueen asiakkaita palvelevat Keusoten Akuutti JUSTissa ja Hyvinkään yhteispäivystys, jossa on myös yöpäivystys.

Useissa terveyteen liittyvissä asioissa voi terveysasemalla asioida jo sähköisesti. Esimerkiksi Omaolo-palvelussa voi arvioida yksittäistä oiretta tai terveysongelmaa, saa kohdennetut toimintaohjeet ja tarvittaessa voi olla yhteydessä terveydenhuollon henkilöstöön. Keusotessa kehitetään tällä hetkellä voimakkaasti sähköisiä palveluita, ja kuluvan vuoden aikana saadaankin asiakaskäyttöön useita uusia toimintoja.

Lisätiedot:

Päivi Mäkelä-Bengs
avopalvelujen päällikkö
p. 050 497 2478
paivi.makela-bengs@keusote.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Suutarinkatu 2
05900 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme