Tekniikan akateemiset - TEK

Mari-Leena Talvitie valittiin TEKin hallituksen puheenjohtajaksi

Jaa

Tekniikan akateemiset TEKin valtuusto valitsi diplomi-insinööri, kansanedustaja Mari-Leena Talvitien TEKin hallituksen puheenjohtajaksi äänin 44–33.

Tekniikan akateemiset TEKin hallituksen uusi puheenjohtaja on diplomi-insinööri, kansanedustaja Mari-Leena Talvitie (kok.) Oulusta. Uusi valtuusto valitsi hallituksen puheenjohtajan järjestäytymiskokouksessaan Helsingissä perjantaina 4. syyskuuta. Vastaehdokkaina puheenjohtajavaalissa olivat Juho Salmi Helsingistä ja Mika Uusi-Pietilä Tampereelta.

Ensimmäisellä äänestyskierroksella äänet jakautuivat niin, että Mari-Leena Talvitie sai 34 ääntä, Juho Salmi 26 ääntä ja Mika Uusi-Pietilä 17 ääntä. Toisella kierroksella Talvitie sai 44 ääntä ja Salmi 33 ääntä.

Talvitie luonnehti TEKin puheenjohtajaehdokkaiden paneelikeskustelussa itseään yhteistyön tekijäksi.

– Tulen toimimaan siten, että TEKin päätöksentekokulttuuri on avointa, kannustavaa ja vuorovaikutuksellista. Tuen yhteisöllisyyttä sekä luottamushenkilöiden että toimiston sitoutumista – jotta kaikki toimivat yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi, kiteytti Talvitie tavoitteensa kolmivuotiselle puheenjohtajakaudelle.

– Suomen tulevaisuuden kannalta on tärkeää, miten ihmisen, teknologian ja yhteiskunnan kehitys ja vuorovaikutus toimii. On tärkeää nostaa keskusteluun kestäviä ratkaisuja niin sosiaalisiin, ekologisiin kuin taloudellisiin haasteisiin. Niitä ovat muun muassa hyvä johtaminen, oikea-aikaiset mielenterveyspalvelut, teknologia ilmastonmuutoksen ratkaisijana sekä Suomen kilpailukyvyn kokonaisuus.

TEKin hallituksen ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Jari Nummikoski ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Mika Uusi-Pietilä. Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Mika Hannula.

Jäsenäänestyksellä keväällä valittu TEKin valtuusto piti järjestäytymiskokouksensa ja valitsi liitolle uuden hallituksen tänään Helsingissä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mari-Leena Talvitie
p. 044 527 3288

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tekniikan akateemiset - TEK
Tekniikan akateemiset - TEK
Ratavartijankatu 2
00520 HELSINKI

09 229 121http://www.tek.fi

Tekniikan akateemiset TEK on tekniikan alan yliopistokoulutettujen etu- ja palvelujärjestö. Jäsenet ovat tekniikan, tietojenkäsittelyn, arkkitehtuurin tai luonnontieteiden yliopistotutkinnon suorittaneita ja näiden alojen opiskelijoita. TEK tukee jäseniään työuralla, edistää ammattikunnan osaamista ja yhteisöllisyyttä sekä rakentaa kestävää hyvinvointiyhteiskuntaa. 75 000 jäsenellään TEK on Akavan toiseksi suurin jäsenliitto ja Suomen kahdeksanneksi suurin ammattiliitto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tekniikan akateemiset - TEK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme