Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Mari Männistöstä Helsingin uusi kulttuurijohtaja

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus valitsi kulttuurijohtajan virkaan maanantaina 17.6. Mari Männistön. Nykyinen kulttuurijohtaja Tuula Haavisto jää eläkkeelle 1. heinäkuuta, ja Männistö aloittaa uudessa tehtävässään 1.lokakuuta.

Mari Männistö, valokuvaaja Ants Vahter
Mari Männistö, valokuvaaja Ants Vahter

Kulttuurijohtajan tehtävänä on johtaa Helsingin kulttuuripalvelukokonaisuutta, joka pitää sisällään kaupungin kulttuuripolitiikan sekä kulttuuri-, orkesteri-, museo- ja taidemuseotoiminnan.

Kulttuurijohtajan virka oli julkisesti haettavana 1.4.–18.4.2019. Määräajassa virkaan jätti hakemuksensa 69 henkilöä, joista kaksi perui hakemuksensa.

”Mari Männistön valintaa puoltaa työhistoria, joka osoittaa kykyä rakentaa kiinnostavia ja ymmärrettäviä kokonaisuuksia luovista sisällöistä, sekä toimia tulkkina taiteen ja kulttuurin yleisöjen ja tekijöiden välillä. Sekä työhistoriassaan että valintaprosessissa hän on osoittanut kykenevänsä rakentamaan selkeitä, arvolähtöisiä kokonaisuuksia, jotka perustuvat sisältöjen ymmärrykselle, talouden huomioon ottaen”, sanoo kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio.

Mari Männistö on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta vuonna 2004. Hän on työskennellyt taidegalleria Helsinki Contemporaryn johtajana vuodesta 2015 alkaen. Sitä ennen Männistö on työskennellyt kustannusalalla muun muassa Bonnierilla ja Otavalla.

Männistön työhistoria kuvataiteen ja kirjallisuuden kentältä osoittaa kykyä tavoitteelliseen uudistamiseen, joka perustuu luovien sisältöjen kunnioitukseen sekä taiteen ja kulttuurin laadun ja saavutettavuuden vahvistamiseen. Männistö osoitti valintaprosessissa myös poikkeuksellisen hyvää ja ennakkoluulotonta kykyä yhdistää kaupungin elinvoimaan ja kuntalaisten hyvinvointiin liittyvät strategiatavoitteet.

Männistön osaaminen tukee Helsingin strategiaa, jossa korostuvat kulttuurin saavutettavuuden lisääminen, kansainvälisen profiilin vahvistaminen, Helsinki Biennaali, Töölönlahden kehittäminen maailmanluokan tapahtumapaikkana, museosektorin vahvistaminen sekä yhteisen kulttuurivision muuttaminen toimenpiteiksi muun taiteen ja kulttuurin kentän kanssa.

”Koen vahvasti, että rakennamme kaupungissa parhaillaan asioita, jotka kantavat ja vaikuttavat hyvin pitkälle. Helsinki on minulle todella rakas kaupunki ja haluan olla vahvemmin mukana sen kehittämisessä. Kaikesta näkyy, että Helsinki arvostaa taidetta ja kulttuuria itsenään sekä hyvinvoinnin että kasvun rakentajana. Erityisen innostavaa uudessa tehtävässäni on mahdollisuus rakentaa kulttuurin ja taiteen alueen kenttää entistä toimivammaksi, erilaisille toimijoille yhteiseksi alustaksi”, iloitsee 1.lokakuuta aloittava Helsingin uusi kulttuurijohtaja Mari Männistö

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tommi Laitio, toimialajohtaja, kulttuuri ja vapaa-aika, puhelin: 050 563 4950, tommi.laitio(a)hel.fi
Mari Männistö, 1.10. alkaen Helsingin kulttuurijohtaja, puh. 040 053 9900

Kuvat

Mari Männistö, valokuvaaja Ants Vahter
Mari Männistö, valokuvaaja Ants Vahter
Lataa
Mari Männistö, valokuvaaja Ants Vahter
Mari Männistö, valokuvaaja Ants Vahter
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

The BioArt exhibition Criss-Crossing Ecologies leads viewers to deeper questions about the ecosystem.31.7.2020 14:04:05 EESTPress release

This August, six internationally renowned BioArt artists come together to form the Criss-Crossing Ecologies exhibition at Annantalo. The environmental crisis has amplified the need to examine and reflect on our living environment – also through art. The exhibition is aimed for children and young people, providing opportunities to encounter and discuss complex and difficult topics responsibly, as a part of a multidisciplinary cultural education.

Utställningen Kors och tvärs om ekologin leder med hjälp av biokonst till djupare frågor kring ekosystemet31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

I Annegårdens galleri öppnas i augusti utställningen Kors och tvärs om ekologin med internationellt kända konstnärer. Miljökrisen har väckt ett behov av att undersöka och tänka kring vår levnadsmiljö, också genom konsten. Utställningen på Annegården är riktad till barn och unga och erbjuder möjligheter att bemöta komplicerade och svåra ämnen med hjälp av tvärkonstnärlig och -vetenskaplig kulturfostran.

Poikkipolkuja ekologiaan -näyttely johdattaa biotaiteen keinoin syvempiin kysymyksiin ekosysteemistä31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

Annantalon galleriassa avautuu elokuussa kansainvälisesti tunnettujen biotaiteilijoiden näyttely Poikkipolkuja ekologiaan. Ympäristökriisi on herättänyt tarpeen tutkia ja miettiä elinympäristöämme myös taiteen kautta. Annantalon erityisesti lapsille ja nuorille suunnattu näyttely antaa mahdollisuuksia kohdata monimutkaisia ja vaikeitakin aiheita osana vastuullista poikkitaiteellista ja -tieteellistä kulttuurikasvatusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme