Vihreät - De Gröna

Maria Ohisalo: Ei kai tämä ole kokoomuksen ilmastolinja?

Jaa
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo kummastelee Petteri Orpon näkemystä hiilinieluista. Ohisalo otti kantaa aiheeseen Facebook-tilillään.
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo totesi Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa (13.2.), että hänen mielestään hakkuut ovat kestävällä tasolla.

– Kyse ei ole mielipiteistä. Me tiedämme, että Suomen hiilinielut ovat romahtaneet. Me tiedämme, että metsiä hakataan liikaa ja liian nuorina. Tämä on tutkittua tietoa, Ohisalo jyrähtää.

– Ei kai tämä ole kokoomuksen ilmastolinja? Suomen hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä ei voi saavuttaa, jos tosiasioita ei kohdata sellaisina kuin ne ovat. Tätä ongelmaa ei korjata puhumalla mustaa valkoiseksi. Nyt on syytä herätä todellisuuteen, Ohisalo kummastelee.

Ohisalo korostaa hiilinielujen pelastuspaketin tarvetta.

– Meidän pitää uudistaa metsälaki, ottaa käyttöön maankäytön muutosmaksu ja suojella vanhat ja luonnontilaiset metsät, Ohisalo painottaa.

– On myös suomalaisen metsäteollisuuden ja metsänomistajien etu, että puun jalostusastetta saadaan nostettua ja hakkuumäärät kestävälle tasolle.

Koko päivitys luettavissa Facebookissa: https://www.facebook.com/OhisaloMaria/posts/pfbid0e3ov3i768zt3tTiWWTFmvXY8pJtdjdbxQEuh5PXXqcNXc72Pou4akxT1RwaT4eRpl

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreiden Harjanne ja Elo: Paremmalla kaupunkipolitiikalla luodaan kestävää hyvinvointia ja ratkotaan suurimpia ongelmia17.3.2023 16:17:59 EET | Tiedote

Kaupungeilla on keskeinen rooli talouden uudistamisessa ja osaamisen pohjaavan hyvinvoinnin luomisessa. Samalla kaupunkeja tarvitaan myös ilmastokriisin ja luontokadon pysäyttämisessä. Monet Suomen kannalta keskeiset ongelmat kohdataan ja ratkaistaankin juuri kaupungeissa. Vihreät julkaisivat tänään teesinsä parempaan kaupunkipolitiikkaan.

Ohisalo: Lapsiperheköyhyyden torjunnasta ei saa tinkiä ensi hallituskaudellakaan9.3.2023 11:33:28 EET | Tiedote

Lapsena koettu köyhyys jättää pitkän jäljen koko elämän ajaksi. Pienituloisia lapsiperheitä on tuettava, eikä siihen riitä vain yhden vuoden väliaikaiset sosiaaliturvan korotukset. Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo esittää blogikirjoituksessaan korotusten muuttamista pysyviksi ja kotipalvelun palauttamista 1990-luvun lamaa edeltäneelle tasolle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme