Vihreät - De Gröna

Maria Ohisalo: Hallitusneuvottelujen suunta huolettaa

Jaa
Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo epäilee oikeistokonservatiivisen hallituspohjan kykyä löytää ratkaisuja ilmastokriisin torjuntaan ja työperäisen maahanmuuton vauhdittamiseen. Ohisalo pohtii, ovatko kokoomuksen ja RKP:n liberaalit jäämässä jalkoihin.
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo

– Hallitusneuvotteluja käyvät puolueet olivat asettaneet tämän viikon pääaiheikseen ilmaston ja maahanmuuton, se oli valintana aivan perusteltu. Molemmat ovat myös talouden kannalta suuria kysymyksiä, Ohisalo sanoo.

Ohisalo ihmettelee kuitenkin Säätytalon ristiriitaisia viestejä ilmastopolitiikan osalta.

– Ilmaston suhteen Suomen hiilineutraaliustavoite on joko vuodessa 2035 tai se ei ole. Ei tämän asian suhteen pääse yli eikä ympäri. Jotta ilmastolakia noudatetaan, hallitusohjelmaan pitää kirjata ne konkreettiset keinot, joilla tavoitteeseen päästään. Se vaatii toimia monilta eri sektoreilta, aivan erityisesti päästövähennyksiä, mutta myös hiilinielujen vahvistamista. Jos esimerkiksi tingitään jakeluvelvoitteesta tai suljetaan pois metsien hakkuumäärien vähentäminen, pitää korvaavia toimia tulla toisaalta, muuten ei tavoitteessa todellisuudessa pysytä, Ohisalo korostaa.

Työperäinen maahanmuutto on Ohisalonkin mukaan keskeinen ensi kauden kysymys, mutta neuvotteluja käyvät puolueet ovat keskittyneet sen vaikeuttamiseen vauhdittamisen sijasta.

– Kannatan vahvasti työllisyysasteen nostamista 80 prosenttiin. Se ei kuitenkaan tapahdu vain toivomalla. Se edellyttää koulutukseen panostamista, sosiaaliturvan kannustinloukkujen purkamista, ja kyllä, myös työperäistä maahanmuuttoa. Näyttää ilmeiseltä, että Säätytalolla neuvotteluja käyvillä puolueilla ei ole asian suhteen aitoa yhteisymmärrystä, Ohisalo lataa.

– Perussuomalaiset tuntuvat ottaneen hallitusneuvottelujen aloitteen. Alkaa näyttää siltä, että kokoomuksen liberaalit ovat jo jääneet oikeistokonservatiivien jalkoihin useammallakin politiikan osa-alueella. RKP:n osalta näemme kohta, mitä heidän ryhmänsä päättää, Ohisalo jatkaa.

Hallitustunnusteluja ja -neuvotteluja on käyty jo nyt pidempään kuin Antti Rinteen neuvottelujen kohdalla.

–Tämä maa tarvitsee toimintakykyisen hallituksen. Meillä alkaa tulla vastaan poliittista linjaa vaativia EU-asioita, ja Nato-jäsenyydestä huolimatta turvallisuuspoliittinen tilanne Euroopassa on edelleen tulenarka. Säätytalolla kokoontuvalla porukalla on niin suuria erimielisyyksiä jo nyt, että haastavalta näyttää, Ohisalo korostaa.Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreät julkaisivat tiedepoliittisen ohjelman: Korkeakoulujen perusrahoitusta on vahvistettava ja tutkijoiden vakituisia työsuhteita lisättävä 15.5.2023 13:04:34 EEST | Tiedote

Vihreät esittää korkeakoulujen perusrahoituksen vahvistamista, tutkijoiden vakituisten työsuhteiden määrän kasvattamista 30 prosentista 70 prosenttiin ja automaattista pysyvää oleskelulupaa tutkinnon suorittaneille ulkomaalaisille. Vihreät hyväksyivät tiedepoliittisen ohjelman puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä sunnuntaina 14.5.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme