Vihreät - De Gröna

Maria Ohisalo: Kokoomuksen valitsema oikeistokonservatiivinen hallitus tietäisi kylmää kyytiä ihmisille ja ympäristölle

Jaa
Hallitustunnustelija Petteri Orpo valitsi oikeistokonservatiivisen hallituspohjan ja kutsui perussuomalaiset, RKP:n ja kristillisdemokraatit hallitusneuvotteluihin. Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo pitää valintaa Suomen tulevaisuuden kannalta haitallisena.
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo

– Kokoomus päätti valita perussuomalaisen suunnan ja rakensi oikeistokonservatiivisen hallituspohjan, joka tietää kylmää kyytiä ihmisille ja ympäristölle. Ei ole suomalaisille tai yrityksillemme hyväksi, jos seuraava hallitus tekee u-käännöksen EU:n, maahanmuuton tai ilmasto- ja ympäristöpolitiikan osalta, Ohisalo sanoo.

Vielä ei ole tiedossa, millaisen hallitusohjelman hallitusneuvotteluihin kutsutut puolueet kirjoittavat.

– Mitä käy ilmastotyölle tai luontopolitiikalle? Elävätkö ne jatkossa vain näiden puolueiden juhlapuheissa vai tuleeko hallitusohjelmaan konkreettisia toimia? Entä millainen on hyvin alkaneiden koulutussatsausten kohtalo? Leikataanko heikossa asemassa olevilta? Missä ihmisoikeuskysymyksissä otetaan takapakkia, ja toisaalta mitkä asiat seisovat neljä vuotta paikallaan? Ohisalo kysyy.

Ohisalo on huolissaan kokoomuksen liberaalien ja RKP:n kyvystä pitää kiinni avoimesta ja eteenpäin katsovasta Suomesta yhteistyössä perussuomalaisten kanssa.

– Nyt punnitaan puolueiden arvot ja periaatteet. Vetoan vielä RKP:hen, että puolue ei ryhdy perussuomalaisen politiikan tukipuolueeksi. On vaarallista, jos Suomi kääntyy henkisesti sisäänpäin. Jos taloutta uudistava vihreä siirtymä menee vihkoon, tulee sillä olemaan miljardiluokan vaikutus, Ohisalo sanoo.

Vihreät jatkaa työtään Suomen uudistamiseksi maaksi, joka katsoo rohkeasti eteenpäin ja jossa luonto kukoistaa, ihmisoikeudet toteutuvat ja jokaisella on vapaus olla oma itsensä sekä mahdollisuus yrittää, onnistua ja menestyä.

– Tulemme pitämään ihmisten ja ympäristön puolta myös oppositiosta käsin. Tulemme puolustamaan avointa ja eurooppalaista ilmastosta ja luonnosta huolehtivaa ja ihmisoikeuksia kunnioittavaa Suomea, jossa yrittäminen kannattaa ja taloutta uskalletaan myös uudistaa, Ohisalo päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Vihreiden puheenjohtaja, ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Vihreät julkaisivat tiedepoliittisen ohjelman: Korkeakoulujen perusrahoitusta on vahvistettava ja tutkijoiden vakituisia työsuhteita lisättävä 15.5.2023 13:04:34 EEST | Tiedote

Vihreät esittää korkeakoulujen perusrahoituksen vahvistamista, tutkijoiden vakituisten työsuhteiden määrän kasvattamista 30 prosentista 70 prosenttiin ja automaattista pysyvää oleskelulupaa tutkinnon suorittaneille ulkomaalaisille. Vihreät hyväksyivät tiedepoliittisen ohjelman puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä sunnuntaina 14.5.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme