Vihreät - De Gröna

Maria Ohisalo: Uhanalaisten vesilintujen pyynti on lopetettava

Jaa

“Vesilintujen metsästys käynnistyy jälleen tämän viikon lauantaina. Suomen vesilintujen kannat ovat taantuneet, mutta siitä huolimatta useita uhanalaisia vesilintulajeja saa edelleen metsästää. On todella ristiriitaista, että samaan aikaan kun Suomessa tehdään hartiavoimin töitä luontokadon pysäyttämiseksi, maa- ja metsätalousministeriö sallii uhanalaisten vesilintujen, kuten haapanan, tukkasotkan ja nokikanan metsästyksen. Vihreiden kanta on selvä: uhanalaiset vesilinnut tulisi rauhoittaa kokonaan metsästykseltä”, Ohisalo kirjoittaa vihreiden blogissa.

Ohisalo toteaa yli kolmanneksen Suomen pesimälinnuista olevan uhanalaisia.

“Luonnon monimuotoisuuden väheneminen näkyy Suomessa myös lintujen uhanalaistumisena. Yli kolmannes Suomen pesimälinnuista on uhanalaisia. Luonnonvarakeskuksen tällä viikolla julkaistut lintulaskennat kertovat huolestuttavaa viestiä vesilintukantojen romahduksesta.”

Ohisalo kirjoittaa useiden metsästäjien toimivan jo vastuullisesti ja nyt olisikin maa- ja metsätalousministeriön aika toimia.

“Todella monet metsästäjät toimivat jo nyt vastuullisesti ja pidättäytyvät uhanalaisten sorsalintujen metsästämisestä. Vastuuta ei kuitenkaan voi sälyttää yksittäisten metsästäjien harteille. Siksi maa- ja metsätalousministeriön tulisi viipymättä rauhoittaa kaikki uhanalaiset vesilinnut kunnes niiden kannat on saatu elpymään. Vain sellaisia lajeja tulisi metsästää, joiden kannat ovat elinvoimaisia.”

Lue koko blogi täältä: 

https://www.vihreat.fi/ajankohtaista/uhanalaisten-vesilintujen-pyynti-on-lopetettava/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vihreät - De Gröna
Vihreät - De Gröna
Mannerheimintie 15b A, 4 krs
00260 Helsinki

09 5860 4160, viestinta@vihreat.fihttps://www.vihreat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihreät - De Gröna

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme