Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Maria Ylipää laulaa Piazzollaa Savoy-teatterissa huhtikuussa

Jaa

Maria Ylipään ja maamme ykkösmuusikkojen tangokonsertti pidetään 10. huhtikuuta Savoy-teatterissa. Konsertilla kunnioitetaan vastikään edesmennyttä Jaakko Kuusistoa.

Maria Ylipää Kuva: Juliana Harkki
Maria Ylipää Kuva: Juliana Harkki

Laulaja-näyttelijä Maria Ylipään sekä huippumuusikkojen Pekka Kuusisto (viulu), Marzi Nyman (kitara), Niko Kumpuvaara (harmonikka) ja Ville Herrala (basso) kokoonpano tulkitsee levynjulkaisukonsertissa Astor Piazzollan rakastetuimpia tangoja. Levyllä ja konsertissa kuultavat sovitukset ovat kokoonpanon käsialaa.

Vuodella siirtynyt konsertti juhlistaa argentiinalaisen tangon mestaria Astor Piazzollaa, jonka syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 101 vuotta. Konsertilla kunnioitamme myös helmikuussa edesmenneen Jaakko Kuusiston muistoa. Hän oli osa alkuperäistä Piazzolla-kokoonpanoa ja soittaa julkaistavalla levyllä. Savoy-teatterin konsertissa lavalle nousee Jaakon veli, viulisti Pekka Kuusisto.

Astor Piazzolla mullisti 1950-luvulla tangon uudeksi tyyliksi, jota kutsutaan nimellä tango nuevo. Perinteinen tango sai vaikutteita improvisoidusta jazzista ja klassisesta musiikista, ja uusi tyyli nosti Piazzollan maailman tunnetuimpien tangosäveltäjien eturiviin. Levynjulkaisukonsertissa tango nuevosta kuullaan sielukkaita ja tulisia versioita.

Useista musikaalirooleistaan tunnettu Maria Ylipää on Suomen valovoimaisimpia taiteilijoita. Hänet tunnetaan myös elokuva- ja tv-rooleistaan. Ylipään merkittävin musikaalirooli on ollut Benny Anderssonin ja Björn Ulvaeuksen menestysmusikaalissa Kristina från Duvemåla, jota hän esitti Helsingissä, Göteborgissa ja Tukholmassa. Maria Ylipää on toiminut niin jazzyhtyeiden, big bandien kuin sinfoniaorkesterienkin solistina.

Pekka Kuusisto on monipuolinen ja rajoja ylittävä muusikko, joka on toiminut solistina mm. Birminghamin ja Toronton sinfoniaorkestereissa, sekä New Yorkin Filharmonikoiden ja Los Angelesin Filharmonisen orkestereissa. Vuonna 2008 Pekka Kuusisto palkittiin Väinö Tannerin säätiön Tanner-palkinnolla.

Moninkertaisen kilpailumenestyjän, haitaristi Niko Kumpuvaaran ohjelmisto kattaa tyylilajit klassisesta rytmi- ja viihdemusiikkiin. Hän on kantaesittänyt runsaasti suomalaista nykymusiikkia, säveltäjäniminä mm. Kirmo Lintinen, Olli Virtaperko, Lauri Kilpiö ja Sami Klemola.

Raja-aitojen rikkoja, kitaristi Marzi Nyman on soittanut mm. Lenni-Kalle Taipale -trion, Nylon Beatin, XL-yhtyeen ja Jouni Järvelä Groupin riveissä. Vuonna 2003 Pori Jazz nosti Nymanin Vuoden taiteilijaksi. Kitaran ohella pianoa sujuvasti soittava Nyman on tällä vuosituhannella ehtinyt soittaa jo lähes neljälläkymmenellä levyllä.

Kontrabasisti Ville Herrala on Suomen työllistetyimpiä ja monipuolisimpia jazzmuusikoista. Klassisen kontrabasson lisäksi Herralan osaamisaluetta ovat klassinen piano ja kitara sekä bassokitara. Herrala on esiintynyt lukuisten koti- ja ulkomaisten kärkinimien kanssa. Herrala julkaisi kiitetyn soolodebyyttialbuminsa Pu: keväällä 2020.

Piazzolla – Tango nuevo

sunnuntaina 10.4.2022 klo 16 Savoy-teatteri, Helsinki

Liput 47€ / 37€ lippu.fi ja Savoyn lipunmyynti

Kesto n. 2 t, sisältää väliajan

Ikäraja: S

Maria Ylipää, laulu

Pekka Kuusisto, viulu

Niko Kumpuvaara, harmonikka

Marzi Nyman, kitara

Ville Herrala, kontrabasso

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, kuva- ja haastattelupyynnöt sekä pressiliput:

Emmaliisa Kaikkonen, tuottaja

tel. +358 40 4857707 / emmaliisa.kaikkonen@hel.fi

Kuvat

Maria Ylipää Kuva: Juliana Harkki
Maria Ylipää Kuva: Juliana Harkki
Lataa
Maira Ylipää Kuva: Juliana Harkki
Maira Ylipää Kuva: Juliana Harkki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

750-paikkainen Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 4731, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme