Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Marian alueelle jopa 60 000 neliön maailmanluokan startup-kampus – nyt etsitään rohkeita visionäärejä hankkeen toteuttajaksi

Jaa

Kaksi vuotta sitten Slushissa lanseerattu, nykyään Maria 01:nä tunnettu startup-keskus entisissä Marian sairaalan tiloissa on ollut menestystarina: tulijoita Helsingin ytimessä sijaitsevaan keskukseen on enemmän kuin sinne mahtuu ja alueella on jo 130 toimijaa ja 700 työpaikkaa.

Startup-keskittymä Maria 01 Slush-viikon valaistuksessa. (Kuva: Gunnar Suikki)
Startup-keskittymä Maria 01 Slush-viikon valaistuksessa. (Kuva: Gunnar Suikki)

Nyt alueesta halutaan luoda Helsinkiin uniikki kampus, Campus Maria, jossa kohtaavat ideoitaan kehittävät startupit, suuryritykset, potentiaalisia tulevaisuuden tähtiä etsivät sijoittajat, kiihdyttämöt ja tutkimus- ja kehitystoiminta.

Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuoren mukaan Marian alue on strategisessa asemassa kaupungin kehittämisen kannalta.

”Helsingillä on imua startup-maailmassa. Startup-yrityksillä Helsingissä menee hyvin, ja teemme kaikkemme, jotta Helsinki olisi maailman parhaita paikkoja startup-toiminnalle ja houkutteleva osaamiskeskittymä yrityksille ja osaajille. Campus Maria on tässä tärkeä väline”, Vapaavuori sanoo.

Uudelleen kaavoitettavalle maa-alueelle etsitään kunnianhimoista toteuttajaa tai toteuttajien yhteenliittymää. Valinnassa haetaan ennen kaikkea rohkeaa ja näkemyksellistä ideaa ja konseptia. Toteuttajat halutaan mukaan jo ennen kaavoituksen aloittamista, jolloin alue voidaan muovata idean mukaan – eikä mukauttaa ideaa kaavoituksen mukaan.

Projektipäällikkö Gunnar Suikki näkee, että Suomesta on puuttunut yksi selkeä paikka, jonne viedä esimerkiksi kansainvälisiä sijoittajia ja yrittäjiä tapaamaan suomalaisia kasvuyrityksiä ja samalla tarjota mahdollisuus lähteä rahoittamaan yritystoimintaa tai sijoittaa oma yritys alueelle.

”Kymmenen kilometrin säteeltä löytyvät Suomen tärkeimmät bisnesalueet, kuten Ruoholahti ja Keilaniemi sekä seitsemän yliopistoa ja korkeakoulua. Campus Maria on kaiken keskellä, kuin kaupungin elämää sykkivä sydän", Suikki kuvaa.


Sosiaalisessa mediassa

#campusmaria

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Gunnar Suikki
Campus Maria / projektipäällikkö
Helsingin kaupunki
Puh. +358 40 130 6278

Kuvat

Startup-keskittymä Maria 01 Slush-viikon valaistuksessa. (Kuva: Gunnar Suikki)
Startup-keskittymä Maria 01 Slush-viikon valaistuksessa. (Kuva: Gunnar Suikki)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli valtuutettujen aloitteita14.2.2019 00:06:56Tiedote

Kaupunginvaltuuston kokouksessa käytiin keskiviikkoiltana 13.2. laaja aloitekäsittely, jonka aikana käsiteltiin 15 valtuutettujen tekemää aloitetta. Erityisesti valtuutettu Atte Harjanteen aloite liha- ja maitotuotteiden kulutuksen puolittamiseksi kaupunkikonsernissa vuoteen 2025 mennessä johti pitkään keskusteluun. Tiukan äänestyksen jälkeen asia palautettiin valmisteluun ja kaupungilta edellytetään suunnitelmaa tämän tavoitteen toteuttamiseksi.

Helsingin Mukana-ohjelma hakee systeemisiä ratkaisuja syrjäytymisen ehkäisyyn12.2.2019 09:00:14Tiedote

Syrjäytyminen on usein kasauma vastoinkäymisiä ja huonoja lähtökohtia. Nuoren ihmisen kohdalla riskit voivat sekoittua viheliäiseksi vyyhdiksi, josta on vaikea erottaa, mikä tekijä oli sen alullepanija. Helsinki käynnistää laajan ja kokonaisvaltaisen Mukana-ohjelman, joka tähtää lasten ja nuorten syrjäytymisen, sen ylisukupolvisen periytymisen ja alueellisen eriytymisen vähenemiseen Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme