Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Marian alueelle jopa 60 000 neliön maailmanluokan startup-kampus – nyt etsitään rohkeita visionäärejä hankkeen toteuttajaksi

Jaa

Kaksi vuotta sitten Slushissa lanseerattu, nykyään Maria 01:nä tunnettu startup-keskus entisissä Marian sairaalan tiloissa on ollut menestystarina: tulijoita Helsingin ytimessä sijaitsevaan keskukseen on enemmän kuin sinne mahtuu ja alueella on jo 130 toimijaa ja 700 työpaikkaa.

Startup-keskittymä Maria 01 Slush-viikon valaistuksessa. (Kuva: Gunnar Suikki)
Startup-keskittymä Maria 01 Slush-viikon valaistuksessa. (Kuva: Gunnar Suikki)

Nyt alueesta halutaan luoda Helsinkiin uniikki kampus, Campus Maria, jossa kohtaavat ideoitaan kehittävät startupit, suuryritykset, potentiaalisia tulevaisuuden tähtiä etsivät sijoittajat, kiihdyttämöt ja tutkimus- ja kehitystoiminta.

Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuoren mukaan Marian alue on strategisessa asemassa kaupungin kehittämisen kannalta.

”Helsingillä on imua startup-maailmassa. Startup-yrityksillä Helsingissä menee hyvin, ja teemme kaikkemme, jotta Helsinki olisi maailman parhaita paikkoja startup-toiminnalle ja houkutteleva osaamiskeskittymä yrityksille ja osaajille. Campus Maria on tässä tärkeä väline”, Vapaavuori sanoo.

Uudelleen kaavoitettavalle maa-alueelle etsitään kunnianhimoista toteuttajaa tai toteuttajien yhteenliittymää. Valinnassa haetaan ennen kaikkea rohkeaa ja näkemyksellistä ideaa ja konseptia. Toteuttajat halutaan mukaan jo ennen kaavoituksen aloittamista, jolloin alue voidaan muovata idean mukaan – eikä mukauttaa ideaa kaavoituksen mukaan.

Projektipäällikkö Gunnar Suikki näkee, että Suomesta on puuttunut yksi selkeä paikka, jonne viedä esimerkiksi kansainvälisiä sijoittajia ja yrittäjiä tapaamaan suomalaisia kasvuyrityksiä ja samalla tarjota mahdollisuus lähteä rahoittamaan yritystoimintaa tai sijoittaa oma yritys alueelle.

”Kymmenen kilometrin säteeltä löytyvät Suomen tärkeimmät bisnesalueet, kuten Ruoholahti ja Keilaniemi sekä seitsemän yliopistoa ja korkeakoulua. Campus Maria on kaiken keskellä, kuin kaupungin elämää sykkivä sydän", Suikki kuvaa.


Sosiaalisessa mediassa

#campusmaria

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Gunnar Suikki
Campus Maria / projektipäällikkö
Helsingin kaupunki
Puh. +358 40 130 6278

Kuvat

Startup-keskittymä Maria 01 Slush-viikon valaistuksessa. (Kuva: Gunnar Suikki)
Startup-keskittymä Maria 01 Slush-viikon valaistuksessa. (Kuva: Gunnar Suikki)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki ykkönen yhteisöllisyydessä älykaupunkien Cities in Motion -vertailussa – kokonaissijoitus nousi seitsemän sijaa18.5.2018 17:56Tiedote

Tänään julkaistu IESE Business Schoolin toteuttama kansainvälinen Cities in Motion Index (CIMI) sijoitti Helsingin 22. kokonaissijalle 165 kaupungin vertailussa. Helsinki säilytti edellisvuoden ensimmäisen sijansa yhteisöllisyyttä mittaavassa osiossa, jossa toisen ja kolmannen sijan saivat Bern ja Berliini. Helsinki paransi kokonaissijoitustaan seitsemän sijaa viime vuodesta ja yhdeksän sijaa vuodesta 2015, jota indeksissä käytettiin vertailuvuotena.

Helsinki Startup Day – maailman yhteisöllisimmän startup-ekosysteemin uusin tapahtuma18.5.2018 07:55Tiedote

Helsingin startup-kenttä on Startup Genomen selvityksen mukaan maailman yhteisöllisin. Tänä kesänä kasvuyritysyhteisö saa uuden tapahtuman, kaikille avoimen Helsinki Startup Dayn, joka järjestetään Helsingin kaupungintalolla 29. toukokuuta. Tapahtuman toteuttaa kaupungin yrityspalvelu NewCo Helsinki yhteistyössä Finnish Business Angel Networkin (FiBAN) kanssa. Muut kumppanit ovat xEdu, Start North ja Talsinki-projekti. Runsasohjelmaisen tapahtuman ilmoittautumisaika jatkuu 22. toukokuuta asti, ja osallistujia on tällä hetkellä jo yli 500.

Helsinki valittu vuoden 2018 pyöräilykunnaksi – sujuvan liikkumisen suunnannäyttäjä17.5.2018 13:03Tiedote

Helsinki on valittu tänään vuoden 2018 pyöräilykunnaksi. Tunnustuksen myönsi Pyöräilykuntien verkosto, jonka valintaperusteena oli pyöräliikenteen hyväksi Helsingissä tehty kunnianhimoinen ja tuloksekas työ. Verkoston mukaan Helsinki on osoittanut olevansa pääkaupungin arvolle sopiva pyöräilyn suunnannäyttäjä Suomessa. Palkinnon vastaanotti kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme