Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Marian alueen kehittyminen mahdollistaa alueelle yli 3 000 uutta työpaikkaa

Jaa

Maria 01:n jatkoksi suunnitellaan uutta kasvu- ja teknologiayrityskorttelia. Marian alueen tarkistettu asemakaavaehdotus on Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan käsiteltävänä 2. kesäkuuta. Marian startup- ja kasvuyrityskeskittymästä on suunniteltu koko Pohjois-Euroopan mittakaavassa merkittävää kasvuyrityskampusta.

Havainnekuvassa näkyy tuleva Marian alueen laajentuminen. Näkymä Mechelinkadulta pohjoiseen. Kuva: Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy.
Havainnekuvassa näkyy tuleva Marian alueen laajentuminen. Näkymä Mechelinkadulta pohjoiseen. Kuva: Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy.

Kaavaratkaisun myötä kantakaupunkiin syntyy uusi, kaikilla kulkumuodoilla saavutettavissa oleva ja tiivis yritysalue, joka tarjoaa edellytykset kasvu- ja teknologiayritystoiminnan tarpeisiin sekä kaupunkilaisille avoimia palveluja. Kaavaratkaisun yhteydessä laaditun liikennesuunnitelman mukaan Mechelininkadun pyöräliikenteen yhteydet sujuvoituvat ja entisen sairaala-alueen poikki avataan uusia jalankulun ja pyöräliikenteen yhteyksiä.

”Helsingin kilpailukyvyn kannalta on aivan keskeistä luoda edellytyksiä uudelle kasvulle ja työpaikoille. Laajeneva kampusalue jatkaa Maria 01:n menestystarinaa yhdistämällä idearikkaita kasvuyrityksiä, tulevaisuuden tähtiä rahoittavia sijoittajia sekä kasvuyrityksille kansainvälisiä kumppanuuksia tarjoavia suuryrityksiä. Tuleva kasvuyrityskampus onkin tärkeä koko Euroopan laajuisesti ja siitä tulee merkittävä työpaikkakeskittymä ”, iloitsee Helsingin elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva.

Marian alueen kehittyminen yli kolminkertaistaa alueen toimistotilat

Maria 01 on Pohjoismaiden suurin startup-keskittymä, joka laajeni vuoden 2019 lopulla jo 20 000 neliömetriin. Tiloissa toimii tällä hetkellä yli 140 startupia ja kasvuyritystä. Maria 01:ssä kohtaavat ideoitaan kehittävät startupit, suuryritykset, potentiaalisia tulevaisuuden tähtiä etsivät sijoittajat, kiihdyttämöt ja tutkimus- ja kehitystoimintayksiköt.

Marian alueen eteläosalle suunnitellaan 53 000 neliömetrin uudisrakentamista. Alueen kaavaratkaisu mahdollistaa merkittävän toimitilatäydennysrakentamisen ja koko entisen sairaala-alueen kehittämisen yhtenäiseksi startup- ja kasvuyritysalueeksi. Laajennuksen myötä alueelle tulee yli 3000 uutta työpaikkaa. Uudesta kokonaisuudesta suurin osa tulee olemaan joustavaa toimisto- ja neuvottelutilaa. Lisäksi laajennus sisältää majoitustiloja, ravintoloita, liike- ja palvelutiloja, hyvinvointi- ja liikuntatiloja sekä tapahtumatilaa.

Jos Helsingin kaupunkiympäristölautakunta hyväksyy asemakaavaehdotuksen, se etenee kaupunginhallituksen ja edelleen kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Vuoteen 2026 mennessä valmistuvaksi suunnitellulla startup-, kasvu- ja teknologiayrityskampuksella tulisi olemaan tilaa yhteensä useammalle sadalle toimijalle ja noin 4 000 työntekijälle. Alueen eteläosan kasvu- ja teknologiayrityskorttelin kehittävät ja toteuttavat yhteistyössä YIT ja Keva. Marian alueen eteläosan rakentamisen on tarkoitus alkaa vuonna 2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
va. aluerakentamispäällikkö Outi Säntti, Helsingin kaupunki, puh. 040 5969353, e-mail: outi.santti@hel.fi
elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva, Helsingin kaupunki, puh. 050 5599183, e-mail: marja-leena.rinkineva@hel.fi

Viestin välitti:
viestintäasiantuntija Tero Lahti, Helsingin kaupunki, puh. 040 3344801, e-mail: tero.j.lahti@hel.fi

Kuvat

Havainnekuvassa näkyy tuleva Marian alueen laajentuminen. Näkymä Mechelinkadulta pohjoiseen. Kuva: Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy.
Havainnekuvassa näkyy tuleva Marian alueen laajentuminen. Näkymä Mechelinkadulta pohjoiseen. Kuva: Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Senaatintorin kesä aukeaa30.6.2020 09:49:14 EESTTiedote

Kulinaristinen keidas tarjoilee makuelämyksiä ja urbaania siirtolapuutarhatunnelmaa. Senaatintorin kesä -jättiterassialue aukeaa keskiviikkona 1. heinäkuuta. Helsingin pääaukiolla, Senaatintorilla, voi elokuun loppuun asti nauttia helsinkiläisten laaturavintoloiden makuelämyksiä urbaanissa siirtolapuutarhatunnelmassa. Kyseessä on ainutlaatuinen kokeilu, ja siitä toivotaan piristysruisketta koko koronasta toipuvan kaupunkikeskustan elävöittämiseen.

Helsinki panostaa turvalliseen matkailukokemukseen29.6.2020 14:07:43 EESTTiedote

Pitkän koronasulun jälkeen avautuva Helsinki haluaa varmistaa, että pääkaupungin tarjoamien tapahtumien pariin palaavien vieraiden kokemus olisi mahdollisimman miellyttävä ja luotettava. Helsinki toteutti palvelumuotoilutoimisto Hellonin kanssa tutkimuksen, jonka avulla tunnistettiin asiakkaiden mielenrauhaa ja yleistä turvallisuuden tunnetta tapahtumissa ja matkailupalveluiden parissa tuottavat toimenpiteet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme