Messukeskus

Markus Fogelholm keittiömestariksi Messukeskuksen uutuusravintola Plattaan

Jaa
Messukeskuksen hotelli remontoidaan kuluvana vuonna täysin uusiksi ja samalla uudistuu Messukeskuksen ravintolamaailma. Hotellin katukerroksen valloittaa kiinnostava ravintolauutuus Platta, jonka keittiömestariksi on valittu Markus Fogelholm, 30.
Markus Fogelholm
Markus Fogelholm

Markus Fogelholm on opiskellut ravintola-alaa muun muassa Haaga-Heliassa ja vaihto-oppilaana Institute Paul Bocusessa Ranskan Lyonissa. Hän on ollut perustamassa punavuorelaista ravintola Reginaa ja työskennellyt La Tablen, Olon, Savoyn, Wernerin ja Lapinlahden entisellä sairaala-alueella toimivan hävikkiravintola Loopin keittiöissä.

Elokuussa Markus Fogelholmin aloittaa keittiömestarina Fazer Food Servicesin tiimissä Messukeskuksessa. Hänen työnsä on suunnitella helmikuussa 2019 avattavan ravintola Plattan makumaailma ja ruokalistat.

- Pääsen rakentamaan täysin uutta ravintolakonseptia. On kiehtovaa miettiä ruokalistaa taustana Messukeskuksen jatkuvasti vaihtuva tapahtumavirta, erilaiset yleisöt ja kansainvälinen kävijäkunta. Tuon lautaselle skandinaavisia makuja ja messutapahtumille omistettuja nimikkoherkkuja, sanoo Fogelholm.

Hävikkiravintola Loopissa Markus Fogelholm loihti viiden tähden annoksia markettien toimittamista poistoeristä. Fazerin huippulaadun kunnioittaminen ja samaan aikaan ruokahävikin torjunta ovat hänelle tärkeitä lähtökohtia ruoanvalmistuksessa. Tekemistä maustavat myös ravitsemustieteilijä-vanhempien opit: ruoan pitää olla sekä maistuvaa että terveellistä.

Plattassa syödään omassa keittiössä valmistettuja herkkuja, joita inspiroivat kulloisetkin sesongit, trendit ja Messukeskuksen ohjelma. Ravintola on auki aamusta yöhön muuntuen aamiaispaikasta bisnestreffien näyttämöksi ja illan kohtaamispaikaksi. Makumaailmaa täydentävät Kaffa Roasteryn kahvi, pienpanimojen oluet, pizzauunissa valmistettu oma leipä ja hiiligrillin herkut.

Ravintola Platta on osa Messukeskuksen uudistuvaa tapahtumahotellia

Parhaillaan saneerattava Holiday Inn Helsinki Expo Messukeskus -hotelli nostaa tapahtumat keskiöön niin tiloissaan kuin ravintolassaan. Uuteen hotellikonseptiin kuuluu tärkeänä kulmakivenä Holiday Inn -ketjun Open Lobby. Se yhdistää aulatilat ja ravintolan hotellivieraiden yhteiseksi tilaksi, jossa syödään, juodaan, työskennellään, levätään ja seurustellaan rennossa ilmapiirissä. Open Lobby avautuu hotellivieraiden lisäksi myös kaupunkilaisten olohuoneeksi.

Hotelli avataan uusittuna 1.2.2019 ja samanaikaisesti avautuu myös ravintola Platta. Sitä ennen syksyllä 2018 tiloissa toimii väliaikainen tilausravintola Pop up Messari. Ravintola Plattassa on 271 asiakaspaikkaa. Muuntuvien tilajärjestelyjen ansiosta Platta on myös yhdistettävissä laajempaan, noin 1000 paikan ravintolakokonaisuuteen Messukeskuksen pohjakerroksessa.

Messukeskuksen ravintolamaailmaan kuuluu kaikkiaan 21 erilaista ravintolaa ja kahvilaa. Messukeskuksen ravintolapalveluista vastaa Fazer Food Services, joka tunnetaan vahvasta käsityöperinteestään, hyvästä palvelustaan ja Pohjoismaiden maineikkaimmasta suklaabrändistä.

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messut ovat seitsemänneksi suurin media Suomessa ja vaikuttavuudeltaan medioista tuloksellisin, sosiaalisin ja elämyksellisin. Vuonna 2017 Messukeskuksessa järjestettiin 75 messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistui 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. www.messukeskus.com

Fazer on kansainvälinen perheyritys, joka tarjoaa leipomo-, makeis- ja keksi- ja viljatuotteita, kasvipohjaisia aterioita, maidottomia tuotteita, mukaan otettavaa ruokaa ja juomia sekä ruokailu- ja kahvilapalveluita. Fazerin missio on Ruokaa, jolla on merkitys. Fazerilla on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä noin 40 maahan. Fazerin menestys on sen perustamisesta lähtien vuonna 1891 perustunut parhaaseen tuotteiden ja palvelun laatuun, rakastettuihin brändeihin, osaaviin ihmisiin ja vastuulliseen toimintatapaan. Fazer-konsernin liikevaihto vuonna 2017 oli 1,6 miljardia euroa ja yrityksessä työskentelee lähes 15 000 henkeä. Fazer noudattaa liiketoiminnassaan eettisiä periaatteita, jotka pohjautuvat yrityksen arvoihin ja YK Global Compactin periaatteisiin. www.fazergroup.com

Kun haluatte hyvää

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Messukeskus Helsinki | Liiketoimintajohtaja Kristina Von Konow puh. 0400 408 777, kristina.vonkonow@messukeskus.com. Viestintäpäällikkö Tarja Gordienko puh. 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com.


Fazer | Fazerin mediapuhelin palvelee arkisin klo 8-16 puh. 040 6682 998.

Kuvat

Markus Fogelholm
Markus Fogelholm
Lataa
Markus Fogelholm
Markus Fogelholm
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) hosts Finland’s most inspiring events and exciting encounters. We create successful and lasting interactions with undisputable results. As Finland’s premier experience provider, we organise high-quality events and rent out our facilities for various occasions/ for a wide variety of occasions. Events produced by Messukeskus include, among others, Habitare, the Helsinki Book Fair, Educa, Finnbuild, Matka Nordic Travel Fair, and Helsinki International Boat Show. Messukeskus also hosts guest events such as Slush, Nordic Business Forum, Assembly, International Dog Fair, as well as many international congress and business events every year. Our premises include 7 halls, 40 convertible meeting rooms, 21 restaurants, and our own hotel.The Finnish Fair Corporation was founded in 1919. |  Messukeskus. The real social media | www.messukeskus.com @messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kutsu: Pulp & Beyond 9. - 11.4.2024 / ChemBio Finland ja Helsinki Chemicals Forum 10. - 11.4.2024 Helsingin Messukeskus25.3.2024 10:24:39 EET | Tiedote

Tervetuloa metsä-, kemian- ja bioteollisuutta monipuolisesti esittelevään tapahtumakokonaisuuteen Helsingin Messukeskukseen. Metsäteollisuuden kansainvälinen Pulp & Beyond järjestetään ti-to 9.–11.4. ja kemian ja bioteknologian ChemBio Finland 2024 sekä kemikaaliturvallisuuden Helsinki Chemicals Forum ke-to 10.–11.4. Helsingin Messukeskuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye