Messukeskus

Markus Fogelholm keittiömestariksi Messukeskuksen uutuusravintola Plattaan

Jaa

Messukeskuksen hotelli remontoidaan kuluvana vuonna täysin uusiksi ja samalla uudistuu Messukeskuksen ravintolamaailma. Hotellin katukerroksen valloittaa kiinnostava ravintolauutuus Platta, jonka keittiömestariksi on valittu Markus Fogelholm, 30.

Markus Fogelholm
Markus Fogelholm

Markus Fogelholm on opiskellut ravintola-alaa muun muassa Haaga-Heliassa ja vaihto-oppilaana Institute Paul Bocusessa Ranskan Lyonissa. Hän on ollut perustamassa punavuorelaista ravintola Reginaa ja työskennellyt La Tablen, Olon, Savoyn, Wernerin ja Lapinlahden entisellä sairaala-alueella toimivan hävikkiravintola Loopin keittiöissä.

Elokuussa Markus Fogelholmin aloittaa keittiömestarina Fazer Food Servicesin tiimissä Messukeskuksessa. Hänen työnsä on suunnitella helmikuussa 2019 avattavan ravintola Plattan makumaailma ja ruokalistat.

- Pääsen rakentamaan täysin uutta ravintolakonseptia. On kiehtovaa miettiä ruokalistaa taustana Messukeskuksen jatkuvasti vaihtuva tapahtumavirta, erilaiset yleisöt ja kansainvälinen kävijäkunta. Tuon lautaselle skandinaavisia makuja ja messutapahtumille omistettuja nimikkoherkkuja, sanoo Fogelholm.

Hävikkiravintola Loopissa Markus Fogelholm loihti viiden tähden annoksia markettien toimittamista poistoeristä. Fazerin huippulaadun kunnioittaminen ja samaan aikaan ruokahävikin torjunta ovat hänelle tärkeitä lähtökohtia ruoanvalmistuksessa. Tekemistä maustavat myös ravitsemustieteilijä-vanhempien opit: ruoan pitää olla sekä maistuvaa että terveellistä.

Plattassa syödään omassa keittiössä valmistettuja herkkuja, joita inspiroivat kulloisetkin sesongit, trendit ja Messukeskuksen ohjelma. Ravintola on auki aamusta yöhön muuntuen aamiaispaikasta bisnestreffien näyttämöksi ja illan kohtaamispaikaksi. Makumaailmaa täydentävät Kaffa Roasteryn kahvi, pienpanimojen oluet, pizzauunissa valmistettu oma leipä ja hiiligrillin herkut.

Ravintola Platta on osa Messukeskuksen uudistuvaa tapahtumahotellia

Parhaillaan saneerattava Holiday Inn Helsinki Expo Messukeskus -hotelli nostaa tapahtumat keskiöön niin tiloissaan kuin ravintolassaan. Uuteen hotellikonseptiin kuuluu tärkeänä kulmakivenä Holiday Inn -ketjun Open Lobby. Se yhdistää aulatilat ja ravintolan hotellivieraiden yhteiseksi tilaksi, jossa syödään, juodaan, työskennellään, levätään ja seurustellaan rennossa ilmapiirissä. Open Lobby avautuu hotellivieraiden lisäksi myös kaupunkilaisten olohuoneeksi.

Hotelli avataan uusittuna 1.2.2019 ja samanaikaisesti avautuu myös ravintola Platta. Sitä ennen syksyllä 2018 tiloissa toimii väliaikainen tilausravintola Pop up Messari. Ravintola Plattassa on 271 asiakaspaikkaa. Muuntuvien tilajärjestelyjen ansiosta Platta on myös yhdistettävissä laajempaan, noin 1000 paikan ravintolakokonaisuuteen Messukeskuksen pohjakerroksessa.

Messukeskuksen ravintolamaailmaan kuuluu kaikkiaan 21 erilaista ravintolaa ja kahvilaa. Messukeskuksen ravintolapalveluista vastaa Fazer Food Services, joka tunnetaan vahvasta käsityöperinteestään, hyvästä palvelustaan ja Pohjoismaiden maineikkaimmasta suklaabrändistä.

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messut ovat seitsemänneksi suurin media Suomessa ja vaikuttavuudeltaan medioista tuloksellisin, sosiaalisin ja elämyksellisin. Vuonna 2017 Messukeskuksessa järjestettiin 75 messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistui 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. www.messukeskus.com

Fazer on kansainvälinen perheyritys, joka tarjoaa leipomo-, makeis- ja keksi- ja viljatuotteita, kasvipohjaisia aterioita, maidottomia tuotteita, mukaan otettavaa ruokaa ja juomia sekä ruokailu- ja kahvilapalveluita. Fazerin missio on Ruokaa, jolla on merkitys. Fazerilla on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä noin 40 maahan. Fazerin menestys on sen perustamisesta lähtien vuonna 1891 perustunut parhaaseen tuotteiden ja palvelun laatuun, rakastettuihin brändeihin, osaaviin ihmisiin ja vastuulliseen toimintatapaan. Fazer-konsernin liikevaihto vuonna 2017 oli 1,6 miljardia euroa ja yrityksessä työskentelee lähes 15 000 henkeä. Fazer noudattaa liiketoiminnassaan eettisiä periaatteita, jotka pohjautuvat yrityksen arvoihin ja YK Global Compactin periaatteisiin. www.fazergroup.com

Kun haluatte hyvää

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Messukeskus Helsinki | Liiketoimintajohtaja Kristina Von Konow puh. 0400 408 777, kristina.vonkonow@messukeskus.com. Viestintäpäällikkö Tarja Gordienko puh. 050 5847 262, tarja.gordienko@messukeskus.com.

Fazer | Fazerin mediapuhelin palvelee arkisin klo 8-16 puh. 040 6682 998.

Kuvat

Markus Fogelholm
Markus Fogelholm
Lataa
Markus Fogelholm
Markus Fogelholm
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kuka ansaitsee Rakkaudesta kirjaan -tunnustuksen vuonna 2018?2.8.2018 12:10Tiedote

Helsingin Kirjamessuilla jaetaan vuosittain Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto lukemisharrastuksen hyväksi tehdystä tärkeästä työstä. Palkinnon saaja voi olla yksityishenkilö tai yhteisö, joka on pitkään ja ansiokkaasti edistänyt lukemisharrastuksen ja kirjallisuuden asemaa tai muuten omalla toiminnallaan tehnyt kirjallisuutta tunnetuksi. Tunnustuksen saaja julkistetaan Helsingin Kirjamessujen avajaisissa 25.10.2018 nyt jo 18. kerran.

Kirjamessut onnittelee opiskelupaikan saaneita ja kutsuu 9000 fuksia kirjamessuille28.6.2018 01:00Tiedote

Helsingin Kirjamessut kutsuu Helsingin yliopistosta, Aalto-yliopistosta ja Helsingin Taideyliopistosta opiskelupaikan saaneet uudet opiskelijat, fuksit ja mursut, kirjamessuille ja jakaa heille yliopistojen kautta veloituksettomat kutsukortit. Tavoitteena on saada pääkaupunkiseutulaiset ja seudulle muuttavat uudet opiskelijat tulemaan Suomen suurimpaan kirjallisuustapahtumaan ja löytämään sen rikkaan tarjonnan. Helsingin Kirjamessut järjestetään 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

11 uutta sisustusratkaisua ja tuoteideaa Habitaressa26.6.2018 13:01Tiedote

Habitare esittelee 11 uutta tuoteideaa valmistajille ja yleisölle Protoshop-näyttelyssä. Nuorten suunnittelijoiden alueelle sijoittuvassa Protoshopissa esiteltävät prototyypit vastaavat hyvin tämän hetken kodin sisustamisen trendeihin. Fiksut, pienten tilojen säilytysratkaisut näkyvät tämän vuoden kokonaisuudessa. Tuotteet ovat teemoiltaan ajankohtaisia, mutta muotokieleltään ja materiaaleiltaan ajattomia. Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 12.-16.9.2018

Helsingin Kirjamessuilla kahdeksan lukupiiriä18.6.2018 12:19Tiedote

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit on julkaistu. Tarjolla on kahdeksan lukupiiriä kiinnostavista vuoden 2018 kirjauutuuksista. Lukupiiriin osallistuu messuvieraiden lisäksi kirjailija ja kustantajan edustaja. Lukupiirikirjailijoita ovat Rafael Donner, Antti Heikkinen, Kari Hotakainen, Risto Isomäki, Riikka Pulkkinen, Sisko Savonlahti, Katariina Souri ja Saara Turunen. Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme