Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Markus Kühn on valittu Helsingin strategiajohtajaksi

Jaa

Helsingin kaupungin uuden strategiaosaston johtoon on valittu KTM Markus Kühn. Tehtävää haki yhteensä 113 henkilöä.

Markus Kühn. (Kuva: Sakari Röyskö)
Markus Kühn. (Kuva: Sakari Röyskö)

Strategiajohtaja vetää kaupunginkansliaan vuoden 2020 alussa perustettua strategiaosastoa, jonka keskeisin tehtävä on yhdistää digitalisaatio ja ICT, tutkimus ja analyysi sekä kansainväliset suhteet ja kehittäminen.

Helsingin kaupunkistrategia vastaa osaltaan moniin aikamme keskeisistä kysymyksistä. Strategian onnistuminen vaatii kuitenkin muutosta kaupunkiorganisaation osaamisessa ja toimintakulttuurissa, jossa yhdessä tekemisen ja isompien kokonaisuuksien hahmottamisen merkitys korostuvat.

”Maailma muuttuu ennennäkemätöntä vauhtia. Keskeisimmät globaalit muutosvoimat – kaupungistuminen, ilmastonmuutos ja digitalisaatio – luovat yhdessä uudenlaisen toimintaympäristön ja vaikuttavat ihmisten elämään peruuttamattomasti. Samalla kaupungeille tulee enemmän vastuuta ja valtaa, joiden myötä jatkuva kyvykkyyden kehittäminen on välttämätöntä. Helsinki on tässä työssä selkeästi edelläkävijä”, pormestari Jan Vapaavuori sanoo.

Kaupungeilla on pragmaattisina, käytännönläheisinä ja ihmiskeskeisinä toimijoina parhaat edellytykset kääntää muutosvoimat mahdollisuuksiksi. Silti monet kaupungit maailmassa pyrkivät ratkomaan näitä haasteita yksittäisten projektien kautta tai siiloissa. Kuitenkin vain kokonaisvaltaisella näkemyksellä ja johtamisella voidaan saavuttaa pitkän tähtäimen onnistumisia.

Strategiaosaston tavoitteena on kaupunkistrategian ja siihen kuuluvien kärkihankkeiden entistäkin tehokkaampi toteuttaminen yhteistyössä yli organisaatiorajojen.

”Panostamalla strategiatyöhön luomme kaupungin kasvuun, kestävyyteen ja kaupunkilaisten monimuotoistuviin tarpeisiin entistäkin paremmin vastaavia palveluita. Helsingillä on kunnianhimoinen ja innostava strategia. Yhdessä tekemällä ja ennakkoluulottomasti dataa ja teknologiaa hyödyntämällä strategian toteuttamista voidaan vauhdittaa”, Markus Kühn toteaa.

Noin 130 työntekijää käsittävä strategiaosasto toimii suoraan kaupungin ylimmän johdon alaisuudessa tehden läheistä yhteistyötä kaupungin kaikkien toimialojen kanssa.

Strategiajohtajan tarkka aloituspäivä selviää myöhemmin.

Markus Kühn on aiemmin työskennellyt muun muassa strategiajohtajana Postilla, strategiakonsulttina Deloittella ja Capgemini Consultingilla sekä maajohtajana Plandentilla Planmeca-ryhmässä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteysjohtaja Sanna-Mari Jäntti, kaupunginkanslia, puh. 0400 536 581, s-posti: sanna-mari.jantti@hel.fi
Strategiajohtaja Markus Kühn, puh. 040 821 1781, s-posti: markus.kuhn@iki.fi
Viestinnän yhteyshenkilö:
viestintäasiantuntija Laura Itävaara, kaupunginkanslia, viestintäosasto, puh. 050 547 5706, s-posti: laura.itavaara@hel.fi

Kuvat

Markus Kühn. (Kuva: Sakari Röyskö)
Markus Kühn. (Kuva: Sakari Röyskö)
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kutsu medialle: Helsinki Energy Challenge -haastekilpailun avaustilaisuus 27.2.202019.2.2020 10:32:58 EETKutsu

Helsingin tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Kaupungin ilmastotyöllä on jo saatu aikaan paljon, mutta tavoitteeseen pääsemiseen tarvitaan enemmän kunnianhimoa, erityisesti kestävien lämmitysratkaisujen löytämiseksi. Helsinki haastaa innovaattorit ja alan parhaat asiantuntijat mukaan ratkaisemaan kaupungin lämmityshaastetta käynnistämällä kansainvälisen kilpailun, jonka palkinto on miljoona euroa. Tervetuloa Helsinki Energy Challenge -haastekilpailun avaustilaisuuteen torstaina 27. helmikuuta Helsingin kaupungintalon tapahtumatorille (Pohjoisesplanadi 11–13). 9.00 Aamiaistarjoilu 9.30 Pormestari Jan Vapaavuori avaa tilaisuuden Suomen ilmastopaneelin puheenjohtaja, professori Markku Ollikainen: Kunnianhimon tason nosto globaalin ilmastomuutoksen hillinnän edellytys Projektinjohtaja Laura Uuttu-Deschryvere: Helsinki Energy Challenge -haastekilpailun esittely 10.30 Kahvitarjoilu & keskustelua Tilaisuuteen ilmoittautuminen: Viestintäasiantuntija Anne Hämäläinen, kaupu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme