Fiksuviini.fi

Marqués de la Concordia Rioja Santiago Gran Reserva 2013 on Fiksuviini joka pyörittää sukkia hinta-laatusuhteellaan!

Jaa
Fiksuviinin tiimi löysi kuluttajille viinin, joka todellakin poikkeaa massasta. Tämä viini on niille, jotka haluavat nauttia kypsän viinin ilosta. Alkon valikoimasta löytyy 117 erilaista Riojan-alueen punaviiniä mutta tämä viini edustaa poikkeikkeusellista hinta-laatusuhdetta.

“Onpa ilahduttavan erilainen Riojan Grand Reserva viini odotuksiin nähden” Tämä oli ensimmäinen spontaani ajatus viinistä, kun maistoimme sitä. “NYT on todella kova löytö!” oli se seuraava ajatus.

Marques de la Concordian, Rioja-Santiago viinivalmistamo on alueen toiseksi vanhin yhä toiminnassa oleva tila. Pitkä historia ei kuitenkaan tarkoita pölyisiä viinejä vaan tässä tapauksessa aivan loistavaa hinta-laatusuhdetta. On harvinaista, että pystyy ostamaan 2013 vuosikerran Riojan Grand Reserva viiniä alle 15 euron hintaan, kun noin yleisesti ottaen alueen Grand Reserva viinien hinnat kulkevat 20-30 euron välillä.

Petri Pellinen piti viinistä todella paljon!


Kirkas ja väriltään keskirunsas punainen viini, jossa hiukan tiilenpunaa. Viskositeetiltaan keskitasoa.
Tuoksu on puhdas ja hiukan kehittynyt. Lasista nousee kypsää kirsikkaa sekä boysenmarjaa, aavistus paahteisuutta toffee/vaniljafudgen muodossa.
Maku on kuiva ja alku hapokas. Viinin tanniinit ovat kypsyneet ja pehmeät, mutta havaittavissa. Alkoholipitoisuus on keskitasoa kuten maun intensiteettikin. Maussa viini on ensin karpalomaisen hapokas ja muistuttaa Pinot Noir-viinejä, mutta tunnin dekantoinnin jälkeen viinin luonne muuttuu ja tuoksussa olevat kypsät kirsikat, toffee sekä suklaa-kirsikka konvehdin aromit nousevat esiin. Eli kannattaa antaa viinin hengittää kunnolla dekanterissa.
Kokonaisuutena viini on positiivinen ja ehdottomasti ruokaviini. Itse aion maistaa toisen kerran, jotta selviää toistaako viini samaa muutosta kuin tuo maistamani pullo. Tälle ruoalle sopii kypsemmät liharuoat, mutta pitäisin aromimaailman keveämpänä. Paahdettu porsaanfilee uunijuuresten kanssa voisi olla toimiva. Lasina isompi Bordeaux-tyyppinen viinilasi. Tämä viini on todellinen löytö. Ensinnäkään Alkosta ei juurikaan saa kypsiä viinejä, eikä taatusti tällä hinnalla. Pesee monet parinkympin viinit mennen tullen. 91 / 100 p.

Viinikaverin vinkki:
Nyt on poikkeuksellisen tärkeää dekantoida viini ennen tarjoilua. Anna viinin ilmaantua vähintään tunnin ajan ennen itse tarjilua. Toki saat hieman maistella siinä välillä.


 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Fiksuviini.fi
Fiksuviini.fi
Itälahdenkatu 23 B
00210 Helsinki

https://www.fiksuviini.fi

Fiksuviini.fi-palvelu etsii parhaimmat hinta-laatusuhteen viinit Alkon valikoimasta.Palvelu on suunniteltu suomalaisille kuluttajille, jotka arvostavat parempaa viinilaatua samaan hintaan.

Fiksuviini.fi julkaistiin tammikuussa 2021 – Facebookissa jaettavista viinivinkeistä on nopeasti kasvanut yksi Suomen suurimmista ja vaikuttavimmista viinimedioista yli 30.000 seuraajan muodossa. Autamme kuluttajia, tukemme maahantuojia ja vähennämme viinihävikkiä.

Olemme Alkosta riippumaton toimia, joka kuratoi Alkon valikoimaa, jotta kuluttajien olisi helpompi valita oikeat viinit.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fiksuviini.fi

Maze Shiraz Cabernet Sauvignon vuoden 2023 paras hanaviini!27.4.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Juha Lihtonen ja Petri Pellinen Fiksuviinin asiantuntijatiimistä maistoivat punaisia hanaviinejä erittäin kattavalla otannalla. Maistelun tarkoituksena oli saada käsitys kokonaistarjonnasta, sekä luonnollisesti löytää se kaikista paras hinta-laatusuhteen hanaviini. Selkeä voittaja löytyi huolellisen maistelun, eli pruuvauksen lopputuloksena. “Maze oli se viini, joka nousi selvästi esille. Siitä tuli heti tunne, että ollaan Australiassa ja samoin, että tämä voisi hyvinkin olla laadukkaampi pullotettu viini. Myös Icaro hyvällä tasapainollaan ja hedelmäisyydellään tuli esille, kuten myös ruokaviininä Corte Rossa Barbera." Petri Pellinen summaa.

Fiksuviini.fi julkaisee vuoden 2023 parhaan punaisen hanaviinin21.4.2023 11:56:18 EEST | Tiedote

Fiksuviini.fi julkaisee vuoden 2023 parhaan punaisen hanaviinin 27.04.2023 klo: 08:00. Juha Lihtonen ja Petri Pellinen Fiksuviinin asiantuntijatiimistä maistoivat punaisia hanaviinejä erittäin kattavalla otannalla. Maistelun tarkoituksena oli saada käsitys kokonaistarjonnasta, sekä luonollisesti löytää se kaikista paras hinta-laatusuhteen hanaviini. Haaste oli kova, mutta selvä voittaja löytyi!

Fiksuviini.fi palvelun asiantuntijat löysivät Barolon ystävien arkiviinin, joka on todellinen löytö!14.2.2023 12:52:04 EET | Tiedote

Nebbiolo-lajikeesta puhutaan eniten Piemontesta puhuttaessa. Useimmiten kuitenkin juodaan Barbera-lajikkeesta tehtyjä viinejä. Podere Ruggeri Corsini Barbera d'Alba 2020 on helmi kaikkien Barberoiden joukossa, joka Juha Lihtosen mukaan onkin “Barolon ystävien arkiviini.” Se kuulostaa todella suurelta lupaukselta, mutta tämän viinin kohdalla suurilla puheilla on myös katetta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme