Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Marzi Nyman, Mirja Mäkelä ja Espoo Big Band Savoy-teatterissa

Jaa

Musiikin monivaikuttaja Marzi Nymanin ja Espoo Big Bandin uuden Espoo Suite -albumin julkaisua juhlistetaan Savoy-teatterissa 16.2. Konsertissa kuullaan myös jazzlaulaja Mirja Mäkelän sävellyksiä.

Marzi Nyman ja Mirja Mäkelä. Kuva: Maarit Kytöharju
Marzi Nyman ja Mirja Mäkelä. Kuva: Maarit Kytöharju

Marzi Nymanin seitsenvuotinen työ Espoo Big Bandin (EBB) kapellimestarina saa uuden virstanpylvään, kun Nymanin Espoo Suite -albumin sävellykset heräävät henkiin Savoy-teatterin konsertissa.

Lähes neljälläkymmenellä levyllä esiintynyt Nyman on saanut mainetta monipuolisena kitaristina muun muassa Lenni-Kalle Taipale Trion, Anna-Mari Kähärän Orkesterin sekä kotimaisten pop/rock-kokoonpanojen riveissä. Nyman suhtautuu myös säveltämiseen intohimoisesti.

Espoo Suite -albumin sävellyksissä voi kuulla sävyjä niin klassisen musiikin säveltäjä Igor Stravinskystä kuin Duke Ellingtonistakin, Nyman kuvailee. Keskeinen teema on Espoo, jota Nyman kutsuu ”Suomen Sveitsiksi”.

”Big bandin historiaa kumartavaa materiaalia, avoimempaa eurooppalaista sointia ja vähän vanhempaa elokuvallista big band -musaa”, Nyman avaa uuden levyn tyyliä.

Uutta nousukauttaan elävä Espoo Big Band (EBB) tunnetaan erityisesti uuden kotimaisen musiikin esittäjänä. Kolmen vuosikymmenen taipaleensa aikana se on esiintynyt useilla maailman kuuluisilla jazzfestivaaleilla, North Sea Jazz, Detroit, Montreaux ja Pariisi mukaan lukien. Yhtye on toiminut vuodesta 1980.

Savoy-teatterin konsertissa kuullaan myös jazzkonkari Mirja Mäkelän musiikkia levyiltä Runoisa (2006) ja My Hidden Joys (2016). Konsertissa kuultavat sovitukset big bandille ovat Marzi Nymanin, Mikko Hassisen ja Ville Vannemaan käsialaa.

Laulaja ja säveltäjä Mirja Mäkelä on johtanut omia yhtyeitään yli 20 vuotta sekä toiminut useiden pienyhtyeiden ja big bandien solistina. Mäkelän ja EBB:n yhteinen historia ulottuu kauas: ensimmäinen yhteinen esiintyminen oli jo 1990-luvulla orkesterin perustaneen Martti ”Mape” Lappalaisen (k. 2011) johdolla.

Espoo Big Band: 2 sets, 2 stories feat. Marzi Nyman & Mirja Mäkelä

la 16.2.2019 klo 19.00

Liput täältä

Tuotanto: Espoo Big Band ry & Savoy-teatteri

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, valokuvat, pressiliput ja yhtyeen haastattelupyynnöt:
tiedottaja-tuottaja Sirpa Hynninen: 050 428 0365 sirpa.hynninen@hel.fi

Kuvat

Marzi Nyman ja Mirja Mäkelä. Kuva: Maarit Kytöharju
Marzi Nyman ja Mirja Mäkelä. Kuva: Maarit Kytöharju
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 4731, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Satakielikuukausi hyllar språklig mångfald18.2.2019 11:47:53Tiedote

Flerspråkighetsmånaden Satakielikuukausi hyllar modersmålet, flerspråkighet och språklig mångfald. Festivalen, som i år firas för femte gången, inleds på den Internationella modersmålsdagen 21.2 och avslutas på Världspoesidagen och Internationella dagen mot rasism, och den breder ut sig till kulturcentrum, bibliotek, skolor och hem. Flerspråkighetsmånaden utmanar alla att reflektera över modersmålets och språkens betydelse genom konsten, möten och gemensamt görande. Festivalen firas även på andra håll i Norden under namnet Multilingual Month.

Satakielikuukausi juhlii kielellistä moninaisuutta18.2.2019 11:44:22Tiedote

Äidinkieltä, monikielisyyttä ja kielellistä moninaisuutta juhlistavaa Satakielikuukautta vietetään tänä vuonna viidettä kertaa. Kulttuurikeskuksiin, kirjastoihin, kouluihin ja koteihin levittäytyvä verkostofestivaali alkaa kansainvälisenä äidinkielen päivänä 21.2.2019 ja päättyy maailman runouden päivän ja maailman rasisminvastaisen päivän tapahtumiin 21.3.2019. Satakielikuukausi haastaa tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta. Festivaalia on vuodesta 2017 alkaen vietetty myös muissa Pohjoismaissa nimellä Multilingual Month.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme