Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Marzi Nyman, Mirja Mäkelä ja Espoo Big Band Savoy-teatterissa

Jaa

Musiikin monivaikuttaja Marzi Nymanin ja Espoo Big Bandin uuden Espoo Suite -albumin julkaisua juhlistetaan Savoy-teatterissa 16.2. Konsertissa kuullaan myös jazzlaulaja Mirja Mäkelän sävellyksiä.

Marzi Nyman ja Mirja Mäkelä. Kuva: Maarit Kytöharju
Marzi Nyman ja Mirja Mäkelä. Kuva: Maarit Kytöharju

Marzi Nymanin seitsenvuotinen työ Espoo Big Bandin (EBB) kapellimestarina saa uuden virstanpylvään, kun Nymanin Espoo Suite -albumin sävellykset heräävät henkiin Savoy-teatterin konsertissa.

Lähes neljälläkymmenellä levyllä esiintynyt Nyman on saanut mainetta monipuolisena kitaristina muun muassa Lenni-Kalle Taipale Trion, Anna-Mari Kähärän Orkesterin sekä kotimaisten pop/rock-kokoonpanojen riveissä. Nyman suhtautuu myös säveltämiseen intohimoisesti.

Espoo Suite -albumin sävellyksissä voi kuulla sävyjä niin klassisen musiikin säveltäjä Igor Stravinskystä kuin Duke Ellingtonistakin, Nyman kuvailee. Keskeinen teema on Espoo, jota Nyman kutsuu ”Suomen Sveitsiksi”.

”Big bandin historiaa kumartavaa materiaalia, avoimempaa eurooppalaista sointia ja vähän vanhempaa elokuvallista big band -musaa”, Nyman avaa uuden levyn tyyliä.

Uutta nousukauttaan elävä Espoo Big Band (EBB) tunnetaan erityisesti uuden kotimaisen musiikin esittäjänä. Kolmen vuosikymmenen taipaleensa aikana se on esiintynyt useilla maailman kuuluisilla jazzfestivaaleilla, North Sea Jazz, Detroit, Montreaux ja Pariisi mukaan lukien. Yhtye on toiminut vuodesta 1980.

Savoy-teatterin konsertissa kuullaan myös jazzkonkari Mirja Mäkelän musiikkia levyiltä Runoisa (2006) ja My Hidden Joys (2016). Konsertissa kuultavat sovitukset big bandille ovat Marzi Nymanin, Mikko Hassisen ja Ville Vannemaan käsialaa.

Laulaja ja säveltäjä Mirja Mäkelä on johtanut omia yhtyeitään yli 20 vuotta sekä toiminut useiden pienyhtyeiden ja big bandien solistina. Mäkelän ja EBB:n yhteinen historia ulottuu kauas: ensimmäinen yhteinen esiintyminen oli jo 1990-luvulla orkesterin perustaneen Martti ”Mape” Lappalaisen (k. 2011) johdolla.

Espoo Big Band: 2 sets, 2 stories feat. Marzi Nyman & Mirja Mäkelä

la 16.2.2019 klo 19.00

Liput täältä

Tuotanto: Espoo Big Band ry & Savoy-teatteri

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, valokuvat, pressiliput ja yhtyeen haastattelupyynnöt:
tiedottaja-tuottaja Sirpa Hynninen: 050 428 0365 sirpa.hynninen@hel.fi

Kuvat

Marzi Nyman ja Mirja Mäkelä. Kuva: Maarit Kytöharju
Marzi Nyman ja Mirja Mäkelä. Kuva: Maarit Kytöharju
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 4731, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tiedote/KORJAUS KUVATEKSTIIN: ITÄ-festivaali juhlii itähelsinkiläisten taidetta Stoassa22.8.2019 10:57:38 EESTTiedote

ITÄ-festivaali saapuu jälleen Stoaan 6.–8.9.2019 juhlimaan itähelsinkiläisten taidetta. ITÄ on itähelsinkiläisten taiteilijoiden tuottama kolmipäiväinen esittävien taiteiden festivaali, joka on vahvasti ankkuroitunut taiteilijoiden oman asuinalueen identiteetin, yhteisöllisyyden ja dialogin kehittämiseen. KORJAUS LIITTEISSÄ OLEVAAN YHTEEN KUVATEKSTIIN: kyseessä ei ole kuva esityksestä SPA, kuten edellisessä tiedotteessa ilmoitettiin, vaan Kilpatanssi Remix. Kuvan teksti nyt korjattu tässä tiedotteessa ko. liitteen kohdalla.

Vuotalon katukulttuuripäivä 7.9. on osa Helsinki Design Weekiä ja Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä19.8.2019 11:00:00 EESTTiedote

Vuotalon katukulttuuripäivä 7. syyskuuta on osa Helsinki Design Weekiä ja Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä, tutkien ympäristön haltuun ottamista taiteella. Päivän aikana on Mimmit ry:n työpajoja ja katutaidekierroksia, ulkoilmaelokuva, breikataan pihalla ja Vuotalon julkisivussa on nähtävillä Andy Bestin ja Merja Puustisen teos Strange Fruits. Päivän huipentaa rap-artisti Asteen konsertti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme