Tuomioistuinvirasto

Maskien käyttö tuomioistuimissa

Jaa

Tuomioistuimissa noudatetaan viranomaisten antamia alueellisia suosituksia kasvomaskien käytössä.

Tällä hetkellä maskien käyttöä suositellaan ainakin Helsingin ja Uudenmaan, Vaasan, Varsinais-Suomen, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Ahvenanmaan sairaanhoitopiirien alueella toimivissa tuomioistuimissa. Viranomaisten suositukset muuttuvat alueellisten epidemiatilanteiden mukaan.

Alueellisten suositusten lisäksi voidaan tuomioistuimessa määrätä yleisesti tai esimerkiksi istuntoon liittyen maskeja käytettäviksi, jos kaikissa tilanteissa ei turvavälejä voida pitää.

Tuomioistuimissa asioivien ja siellä työskentelevien sidosryhmien edustajien toivotaan varaavan aina mukaansa riittävän määrän kasvomaskeja asiointinsa ajaksi.

Maskien käytön lisäksi tuomioistuimissa ovat voimassa myös muut tartuntojen ehkäisemiseen tähtäävät turvallisuussuositukset riittävistä turvaväleistä sekä hygieniasta.

Tuomioistuinvirasto suosittaa tuomioistuimia työskentelemään etänä ja pitämään myös istuntoja etäyhteyksin aina, kun se on mahdollista. Myös asiakkaita suositellaan asioimaan tuomioistuimissa sähköisesti tai puhelimitse.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

riskienhallintapäällikkö Kimmo Helaskoski, p. 029 565 0535, kimmo.helaskoski@oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Tuomioistuinvirasto
Tuomioistuinvirasto
PL 100/PB 100
00085 Tuomioistuinvirasto/Domstolsverket

0295650500http://www.tuomioistuinvirasto.fi

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la.

Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme