Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Massadata haastaa älykkään ja kestävän kaupungin kehittymään

Jaa

Ranskan suurlähetystö, Ranskan instituutti ja Helsingin kaupunki järjestävät tiistaina 5.9.2017 Helsingin kaupungintalossa konferenssin, joka tutkii ja valottaa digitalisaation vaikutuksia tulevaisuuden kaupunkeihin. Tilaisuuteen osallistuu kaupunkien ja yritysten edustajia sekä tutkijoita.

Big Data and Smart & Sustainable Cities -konferenssi on yleisölle avoin, mutta siihen ilmoittaudutaan järjestäjän omilta sivuilta www.france.fi
Big Data and Smart & Sustainable Cities -konferenssi on yleisölle avoin, mutta siihen ilmoittaudutaan järjestäjän omilta sivuilta www.france.fi

Julkiset ja yksityiset toimijat tuottavat suuria tietoaineistoja, joiden avulla tullaan tulevaisuudessa paremmin ymmärtämään kaupunkien toimintaa. Massadata-aineistot voivat myös auttaa löytämään uusia ratkaisuja ja sovelluksia esimerkiksi matkustamiseen, energiaan, joukkoliikenteeseen, kaupunkisuunnitteluun ja kestävään kehitykseen.

Tulevaisuuden älykaupungin visioimista varten on kehitettävä uusia strategioita. Älykaupungin yhteiseen kehittämistyöhön osallistuvat siksi poliittiset päättäjät, yritykset, yhdistykset ja kansalaiset.

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ja pormestari Jan Vapaavuori avaavat Big Data and Smart & Sustainable Cities -konferenssin, jossa Helsingin, Pariisin ja Nizzan kaupunkien edustajat vertailevat kokemuksia älykaupungista.

Big Data and Smart & Sustainable Cities -konferenssi tiistaina 5. syyskuuta 2017 kello 16.00–19.30 Helsingin kaupungintalon juhlasalissa.

- Vapaa pääsy tilaisuuteen edellyttää ilmoittautumisen: science@france.fi

Tervetuloa mukaan osallistumaan konferenssiin!

- Konferenssi on englanninkielinen
- Konferenssin ladattava ohjelma: www.france.fi
- Tutkijoilla ja tilaisuudessa mukana olevien yritysten Nokian, Dassault systemsin ja Schneider Electricin edustajilla on tilaisuus keskustella ja verkostoitua ohjelman ohessa.

Lisätietoja Ranskan instituutti:
Tiedeattasea Mathieu Leporini, mathieu.leporini@france.fi ja 050 407 53 84

Avainsanat

Kuvat

Big Data and Smart & Sustainable Cities -konferenssi on yleisölle avoin, mutta siihen ilmoittaudutaan järjestäjän omilta sivuilta www.france.fi
Big Data and Smart & Sustainable Cities -konferenssi on yleisölle avoin, mutta siihen ilmoittaudutaan järjestäjän omilta sivuilta www.france.fi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin uusille asuinalueille tulee muovinkeräysjärjestelmät21.6.2018 10:05Tiedote

Jätkäsaaressa, Kalasatamassa ja Kruunuvuorenrannassa alkaa alueellinen kiinteistökohtainen muovinkeräys ensi syksynä. Muovipakkausten keräysmahdollisuus on ollut erityisesti toivottua alueen asukaspalautteessa. Alueiden jätteenkeräysjärjestelmiin tehdään muutoksia, jotka mahdollistavat muovinkeräyksen etupainotteisesti velvoittavaan lainsäädäntöön nähden. Muovipakkausten erilliskeräys ei ole vielä velvoitteena HSY:n jätehuoltomääräyksissä eikä EU:n jätedirektiivissä, mutta esimerkiksi EU tullee edellyttämään muovipakkausten kierrätysasteen nostoa lähivuosina.

Asuntotuotantoa mahdollistava asemakaavavaranto on kasvanut pääkaupunkiseudulla20.6.2018 14:09Tiedote

Asemakaavavaranto, joka mahdollistaa asuntotuotannon, on kasvanut pääkaupunkiseudulla 2010-luvulla. Vuoden 2018 alussa voimassa olleissa seudun asemakaavoissa oli käyttämätöntä rakennusoikeutta hieman yli 7,7 miljoonaa kerrosneliömetriä. Määrä oli 1,2 miljoonaa enemmän kuin vuonna 2011. Vuoden 2017 aikana varannon kasvua kertyi pääkaupunkiseudulla yli 200 000 kerrosneliömetriä. Pääkaupunkiseudun reipas asuntotuotantovauhti ei siis ainakaan vielä ole kääntänyt asuntovarannon määrää laskuun.

Työnteko edistää maahanmuuttajien hyvinvointia ja kulttuurista oppimista – työnteon esteitä tulisi pyrkiä purkamaan20.6.2018 12:05Tiedote

Maahanmuuttajien on Suomessa usein vaikeampi työllistyä kuin kantaväestön. Työnteko edistää kuitenkin merkittävästi uuteen maahan sopeutumista ja lisää maahanmuuttajien hyvinvointia. Helsingin kaupunginkanslian tuoreessa haastattelututkimuksessa on selvitetty eri kulttuuritaustoista saapuneiden maahanmuuttajien taloudellista sopeutumista Suomeen sekä työnteon merkitystä heidän hyvinvoinnilleen. Lisäksi tutkimuksessa on tarkasteltu haastateltujen maahanmuuttajien työllisyyspolkuja ja uuteen maahan sopeutumista laajemminkin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme