Mat Distrikt

Mat Distrikt takaa, että Tehtaankatu 12 pysyy Helsingin ravintolakartalla

Jaa

Suosittujen vallilalaisten ravintola Albinan ja Alexis-kattoterassin omistajat avaavat uuden ravintolan Helsingin Tehtaankadulle. Teemu Aura, Antti Paasonen, Riku Stenros, Janne Ahola sekä Maiju Åstedt tuovat etelä-helsinkiläisille uuden kantapaikan, kun ravintola Mat Distrikt avaa ovensa asiakkaille 13.1.2022.

Mat Distrikt on rennon ilmapiirin illallisravintola, joka jatkaa jo Albinasta tuttua tekemisen meininkiä. Keittiö luottaa raaka-ainelähtöisyyteen, sesonginmukaisuuteen ja käsillä tekemiseen. Kiinnostava solmukohta löytyy hillityn skandinaavisuuden ja brutaalin bistron rouheuden välimaastosta. Mat Distrikt on helppo ottaa omakseen jo ensimmäisellä suupalalla.

Dry Aged – raakakypsytettynä, kiitos!

Mat Distriktin ruokasalia koristaa raakakypsytyskaappi, jossa ravintolassa tarjottavat lihat lepäävät keittiömestari Aholan sanoin ”todella kypsiksi”. Laadukas ja vastuullisesti tuotettu liha onkin menun keskiössä. Silti on sanomattakin selvää, että jo kasvisannoksien takia kannattaa matkata Ullanlinnaan. Aura ja Ahola jatkavat jo Albinasta tututuksi tullutta ennakkoluulotonta lähestymistä kauden kasviksia kohtaan ja rakentavat niistä uusia makupareja, kuten grillattua kaalia, hasselpähkinää ja herkkutattia.

Viiniä vai vermuttia?

Viinimies Antti Paasonen huolehtii ravintolan tiheään vaihtuvasta viinilistasta nojaten vahvasti ravintoloitsijoiden omaan maahantuontiin tai tuttuihin pientuottajiin. ”Meille on tärkeintä tuntea ne pienet tilat, joista meidän viinit tulevat. Kun tietää, että maanviljelijän kantavana ajatuksena on vuosi vuodelta parantaa maan laatua sen sijaan että viinin viljely köyhdyttäisi sitä, ei lopputuloksena voi olla muuta kuin hyvää viiniä.” 

Kiinnostavasta viinilistasta huolimatta Mat Distriktin erikoisuus on Vermuteria. Laaja lista pientuotettuja vermutteja kutsuu ohikulkijatkin negroneille.

Mat Distrikt jatkaa ravintoloitsijoiden tulkintaa artesaanisuudesta. Käsityö, tunne ja henkilökohtainen palvelu luovat ainutlaatuisen tunnelman ravintolaan ja vievät kohti yrittäjien yhteistä tavoitetta: rakentaa Helsingistä yhä halutumpi ruokakaupunki.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Riku Stenros
puh. 050 505 0425
riku@matdistrikt.fi

Teemu Aura
puh. 050 566 8187
teemu@restaurantalbina.fi

Tietoja julkaisijasta

Mat Distrikt
Tehtaankatu 12
00140 Helsinki

http://www.matdistrikt.fi
Mat Distrikt on rennon ilmapiirin illallisravintola ja vermuteria. Keittiö luottaa raaka-ainelähtöisyyteen, sesonginmukaisuuteen ja käsillä tekemiseen. Kiinnostava solmukohta löytyy hillityn skandinaavisuuden ja brutaalin bistron rouheuden välimaastosta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.