Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Matchbox Company esittää lumoavan seikkailun Prinssi Rei yli 5-vuotiaille

Jaa

Aiemmista tiedoista poiketen esitystä suositellaan jo viisivuotiaille ja sitä vanhemmille aina mummu- ja vaari-ikäisiin asti. Pekingin Teatteriakatemiasta ainoana eurooppalaisena valmistuneen ohjaaja Elias Edströmin toinen teos saa ensi-iltansa Kanneltalossa 28.2.2018 klo 18. Prinssi Rei on mukaansa tempaava tarina, jossa seikkaillaan metsissä, vuoristomaisemissa ja lennetään sudenkorentolentokoneella ilmojen halki.

Prinssi Rei (Saku Mäkelä). Kuva: Tinja Salmi
Prinssi Rei (Saku Mäkelä). Kuva: Tinja Salmi

Elias Edströmin ohjaaman Prinssi Rei -esityksen valmistaa Matchbox Company, johon kuuluu Edströmin lisäksi teatterin, tanssin, sirkuksen ja musiikin ammattilaisia. Edström on peking-oopperan maisteri ja ensimmäinen Pekingin National Academy of Chinese Theatre Arts -korkeakoulusta valmistunut ei-aasialainen.

Vuonna 2016 Edström ohjasi samalle ryhmälle Kanneltaloon Sigurd Ring -peking-oopperan. Nyt ensi-iltansa saava Prinssi Rei yhdistää teatteria, tanssia ja sirkusta ottaen vaikutteita peking-oopperasta. Musiikki ja äänimaailma ovat isossa osassa visuaalisessa esityksessä. Vahvana elementtinä on edellisestä teoksesta tuttu sähkökantele, joka kehoperkussioiden ja äänisuunnittelun kanssa muodostaa maagisen kokonaisuuden.

Prinssi Rei puhuttelee kaikkia ajankohtaisilla aiheilla. Mitä teemme, kun vesi loppuu? Miten voimme elää sovussa ja yhdessä ehtyviä luonnonvaroja sekä toisiamme kunnioittaen? Ryhmä pyrkii toteuttamaan työvaiheet ympäristötietoisesti ja antamaan käytetyille materiaaleille uuden elämän. Teos perustuu Anna-Liisa Haakanan lastenkirjaan Prinssi Rei ja vedensiemenen salaisuus (2003). Esitys on suunnattu yli 5-vuotiaille. Esityksessä käytetään sujuvasti suomea ja ruotsia, mutta fyysisyytensä ansiosta se on täysin kielirajaton.

Fyysinen teatteri on suosittu taidemuoto Euroopassa. Suomessa sitä tehdään kuitenkin vielä vähän. Matchbox Company on kotimainen fyysisen teatterin ryhmä, joka muodostuu eri alojen ammattitaiteilijoista. Companyn tavoitteena on tuoda kieliryhmiä ja eri kulttuureita lähemmäs toisiaan vaikuttavilla ja visuaalisilla esityksillä, jotka tarttuvat ajankohtaisiin teemoihin.

- - - - -

Matchbox Company esittää: 
Prinssi Rei

Ennakko 27.2. klo 18 – kaikille avoin ja maksuton.
Ensi-ilta 28.2. klo 18, liput 6 € – teosesittely ennen esitystä klo 17.30 kahvilan stagella.
Maksuttomat koululaisesitykset 1.2. klo 9 & 10:30 sekä 2.2. klo 9. Näihin esityksiin ilmoittautumiset tehdään internetissä Kanneltalon sivuilla.
Esitys 3.3. klo 13, liput 6 € - taiteilijatapaaminen esityksen jälkeen Konserttisalissa.
Liput 6 €, www.lippu.fi

Esitykset nähdään Kanneltalon Konserttisalissa. Kesto n. 1 h. Ei väliaikaa.

Työryhmä:
Ohjaaja: Elias Edström
Esiintyjät: Talvikki Eerola, Henni Kervinen, Riia Kivimäki, Saku Mäkelä
Musiikki: Senni Eskelinen, sähkökantele; Pekka Saarikorpi, kehoperkussio ja lyömäsoittimet
Ääni- ja valosuunnittelu: Antero Kemppi
Pukusuunnittelu: Tinja Salmi
Tuotanto: Matchbox Company & Kanneltalo

Hyvä Toimittaja, ota yhteyttä ja kysy lisää:
Elias Edström, ohjaaja, 050 564 1820 / elias_edstrom@hotmail.com
Elina Kukkonen, tuottaja, 045 120 6443 / elina.kukkonen1@gmail.com. Elina ottaa vastaan myös median paikkavarauksia esityksiin.

Tiina Laukkanen, Kanneltalon kulttuurituottaja, 040 176 9173, tiina.laukkanen@hel.fi
I
rene Salama, viestintäsuunnittelija, 0400 293 376, irene.salama@hel.fi

Hyvä Toimittaja, lämpimästi tervetuloa ennakkonäytökseen tai ensi-iltaan! 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Irene Salama
Viestintäsuunnittelija, Pohjois-Helsinki
irene.salama@hel.fi
+358 9 310 80825 /+358 400 293376
PL 5400, 00099 Helsingin kaupunki

Kuvat

Prinssi Rei (Saku Mäkelä). Kuva: Tinja Salmi
Prinssi Rei (Saku Mäkelä). Kuva: Tinja Salmi
Lataa
Prinssi Rei -esityksen Ikivelho (Talvikki Eerola). Kuva: Tinja Salmi
Prinssi Rei -esityksen Ikivelho (Talvikki Eerola). Kuva: Tinja Salmi
Lataa
Prinssi Rei -esityksen Skorpioni (Riia Kivimäki). Kuva: Saku Mäkelä
Prinssi Rei -esityksen Skorpioni (Riia Kivimäki). Kuva: Saku Mäkelä
Lataa
Prinssi Rei (Saku Mäkelä) on visuaalinen ja lumoava tarina koko perheelle. Kuva: Tinja Salmi
Prinssi Rei (Saku Mäkelä) on visuaalinen ja lumoava tarina koko perheelle. Kuva: Tinja Salmi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso. Kanneltalo kuuluu kulttuurin palvelukokonaisuuteen.

kanneltalo.fi
Kanneltalo Facebookissa
Kanneltalo Instagramissa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Chinese New Year to be celebrated in Helsinki at Kansalaistori and in Oodi on 4 February 201921.1.2019 09:01Tiedote

Dancing dragons and lions abound in the Chinese New Year outdoor event on Monday 4 February 16:00–20:00 as the Year of the Dog changes to the Year of the Pig in accordance with the Chinese zodiac. In addition to dragons and lions, the celebrations at Kansalaistori and in Helsinki Central Library Oodi will feature performances from skilled groups of artists arriving from Beijing. Naturally, the wintry festivities will also include a Chinese New Year market, complete with food stalls. During the event, participants will also have the opportunity to watch a live broadcast of the Chinese New Year’s celebration in Beijing. The festivities culminate in fireworks at Töölönlahti.

Det kinesiska nyåret firas i Helsingfors på Medborgartorget och i Ode 4.2.201921.1.2019 09:00Tiedote

Måndagen den 4 februari kl. 16–20 dansar drakar och lejon för att fira det kinesiska nyåret i ett utomhusevenemang, då Hundens år byter till Grisens år enligt det kinesiska horoskopet. Festen sprider sig från Medborgartorget till centrumbiblioteket Ode och utöver de dansande drakarna och lejonen ser vi också uppträdanden av skickliga konstnärsgrupper från Peking. Det kinesiska nyårets marknad med sina matstånd är också en väsentlig del av denna vinterkarneval. Vid evenemanget kan man också följa med de kinesiska nyårsfestligheterna i direktsändning från Peking. Festligheterna kulminerar i fyrverkeri vid Tölöviken.

Kiinalaista uuttavuotta vietetään Helsingissä Kansalaistorilla ja Oodissa 4.2.201921.1.2019 08:59Tiedote

Lohikäärmeet ja leijonat tanssivat kiinalaisen uudenvuoden ulkoilmatapahtumassa maanantaina 4. helmikuuta klo. 16–20 kun Koiran vuosi vaihtuu Sian vuodeksi kiinalaisessa horoskoopissa. Kansalaistorille ja keskustakirjasto Oodiin levittäytyvässä juhlassa nähdään tanssivien lohikäärmeiden ja leijonien lisäksi Pekingistä saapuvien taidokkaiden taiteilijaryhmien esityksiä. Kiinalaiset uudenvuoden markkinat ruokakojuineen ovat nekin olennainen osa talvista karnevaalia. Tapahtumassa voi myös seurata kiinalaisen uudenvuoden juhlallisuuksia suorana lähetyksenä Pekingistä. Juhlan huipennuksena ilotulitukset paukkuvat Töölönlahdella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme