Vaasan kaupunki - Vasa stad

Material från Vasa stadsbibliotek finns nu även i Finna

Dela

Material från Vasa stadsbibliotek kan man nu söka även i Finna.fi-söktjänsten, dit material från arkiv, museer och bibliotek har samlats.

I den riksomfattande Finna.fi-söktjänsten finns mycket material även från Vasa stadsbibliotek såsom böcker, artiklar och lärdomsprov.

För närvarande är ca 400 arkiv, museer och bibliotek med i Finna och material från alla dessa finns nu tillgänglig på ett ställe.

Söktjänsten utvecklas kontinuerligt så att t.ex. de bibliotek som är med kan förverkliga sina egna webbtjänster på Finnas plattform.

-Finna blir också Vasa stadsbiblioteks nya webbibliotek, berättar servicechef Marja Mikola.

Under övergångsperioden som inleds på hösten kommer båda webbiblioteken, vaasankirjasto.finna.fi och kirjasto.vaasa.fi att användas parallellt. 

De organisationer som medverkar i Finna finns på adressen: https://www.finna.fi/Content/organisations.

Nyckelord

Kontakter

servicechef Marja Mikola
Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster
tfn 06 3253521
marja.mikola@vasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Wasa Stations öde avgörs – stadsfullmäktige beslutar om projektets genomförande 26.722.7.2021 15:35:53 EEST | Tiedote

Projektet Wasa Station som länge har varit under beredning, framskrider i juli för behandling i Vasa stadsfullmäktige. Vid stadsfullmäktiges extra sammanträde 26.7 fattas beslut om bildande av ett nytt fastighetsbolag och borgen till bolaget för ett lån på 52 miljoner euro, med vilket byggande av det framtida musikhuset i multifunktionskvarteret finansieras. Beslutet är avgörande huruvida Vasa får sitt länge efterlängtade musikhus.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum