Tekniikan akateemiset - TEK

Matikainen-Kallström valittiin kolmannelle kaudelle TEKin hallituksen puheenjohtajaksi

Jaa

Tekniikan akateemiset TEKin valtuusto valitsi diplomi-insinööri Marjo Matikainen-Kallströmin, 52, TEKin hallituksen puheenjohtajaksi äänin 35-34.

Nyt kolmannen peräkkäisen kolmivuotiskautensa hallituksen puheenjohtajana aloittava Matikainen-Kallström edustaa TEKin valtuustossa kokoomuksen vaaliliittoa.

Vastaehdokkaana puheenjohtajavaalissa oli tamperelainen DI, yrittäjä Mika Uusi-Pietilä. Uusi-Pietilä edustaa TEKin valtuustossa poliittisesti sitoutumatonta Yhtenäinen TEK ja tekarihenki -vaaliliittoa.

Matikainen-Kallström pohti puheenvuorossaan valintansa jälkeen, mitä uutta Suomessa voitaisiin tehdä, jotta edistettäisiin uusien yritysten syntymistä ja kasvua, joiden myötä saataisiin uusia työpaikkoja.

– Tässä voisimme ottaa mallia Ruotsista, jossa palkansaajilla on mahdollisuus pitää 6 kuukauden pituinen yrityksen käynnistämisvapaa, ja halutessaan hän voi palata vapaalta entiseen työhönsä. Tämä on harkinnan arvoinen malli Suomessakin käyttöönotettavaksi, Matikainen-Kallström esitti.

Jäsenäänestyksellä keväällä valittu TEKin valtuusto piti järjestäytymiskokouksensa ja valitsi liitolle uuden hallituksen tänään Helsingissä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hallituksen puheenjohtaja Marjo-Matikainen Kallström 050 512 1578

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tekniikan akateemiset - TEK
Tekniikan akateemiset - TEK
Ratavartijankatu 2
00520 HELSINKI

09 229 121http://www.tek.fi

Tekniikan akateemiset TEK on tekniikan alan yliopistokoulutettujen etu- ja palvelujärjestö. Jäsenet ovat tekniikan, tietojenkäsittelyn, arkkitehtuurin tai luonnontieteiden yliopistotutkinnon suorittaneita ja näiden alojen opiskelijoita. TEK tukee jäseniään työuralla, edistää ammattikunnan osaamista ja yhteisöllisyyttä sekä rakentaa kestävää hyvinvointiyhteiskuntaa. 70 000 jäsenellään TEK on yksi Akavan suurimmista jäsenliitoista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tekniikan akateemiset - TEK

Priset Finländskt ingenjörsarbete gick till team som utvecklat elektroniska system för kraftöverföring15.5.2018 12:00Tiedote

Priset Finländskt ingenjörsarbete 2018 har tilldelats TkD Kimmo Rauma, DI Tero Järveläinen, DI Matti Iskanius, TkD Antti Tarkiainen och TkD Risto Tiainen på företaget Visedo Oy i Villmanstrand för utveckling och framtagning av smarta elektroniska system för kraftöverföring. Priset delas ut av Teknikens akademiker (TEK) och Tekniska föreningen i Finland (TFiF) och prissumman är 30 000 euro.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme