Espoon kaupunki - Esbo stad

Matinkylän ja Olarin kulttuuriympäristöselvitykset alkavat

Jaa

Matinkylän ja Olarin keskeisille alueille laaditaan loppusyksyn 2017 ja ensi kevään 2018 aikana kulttuuriympäristöselvitykset.

Kala-Matin raitti. Kuva: Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.
Kala-Matin raitti. Kuva: Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.

Matinkylän ja Olarin keskeisille alueille laaditaan loppusyksyn 2017 ja ensi kevään 2018 aikana kulttuuriympäristöselvitykset. Selvityksissä alueita inventoidaan ja arvotetaan sekä laaditaan niille kehittämisperiaatteet. Työn on tilannut Espoon kaupunkisuunnittelukeskus ja konsulttina toimii Arkkitehtitoimisto Kristina Karlsson, joka tekee alueilla maastokäyntejä kameroiden ja muistiinpanovälineiden kanssa marraskuussa sekä ensi kevään aikana.

Työssä tutkitaan, miten Matinkylän ja Olarin alkuperäiset, 1960- ja 1970-lukujen suunnitteluperiaatteet ovat toteutuneet. Tavoitteena on tunnistaa merkittävimmät osakokonaisuudet ja yksittäiset kulttuuriympäristön kannalta arvokkaat kohteet ja rakennukset. Tämän pohjalta suunnittelualueille laaditaan kehittämistavoitteet. Niissä korostetaan tekijöitä, jotka vahvistavat alueiden identiteettiä ja ominaisleimaa.

Työtä hyödynnetään mm. alueille laadittavissa käyttötarkoitusten muutoksissa, täydennysrakentamisen ohjaamisessa ja rakennusten kunnostustöissä.

Selvitykset tullaan julkaisemaan Espoon asemakaavoituksen verkkosivuilla kohdassa asemakaavoitushankkeet/Matinkylän ja Olarin alueinventoinnit. Sivulla on julkaistu myös alustavat aluerajaukset. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arkkitehti Outi Ruski, p. 043 8253629, outi.ruski@espoo.fi.

Kuvat

Kala-Matin raitti. Kuva: Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.
Kala-Matin raitti. Kuva: Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Kaupunkisuunnittelukeskus


Katuosoite: Kirkkojärventie 6 BPostiosoite: PL 43, 02070 ESPOON KAUPUNKI.

 

Ma-pe klo 8.00–15.45
09 816 21

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme