Espoon kaupunki - Esbo stad

Matinkylän terveyspalvelut uudistuvat – suunnitelmissa laajemmat aukiolot ja palvelutorin hyödyntäminen

Jaa

Toimivat palvelut ja arjen sujuminen ovat Espoo-tarinan kulmakiviä. Espoo pyrkii entistä paremmin vastaamaan asukkaiden moninaisiin tarpeisiin ja toiveisiin. Uusia toimintamalleja kokeillaan ensin Matinkylässä, missä nykyinen Matinkadulla sijaitseva terveysasemarakennus on tulossa tiensä päähän.

  • Matinkylän terveysasemarakennusta ei enää peruskorjata, joten lähdimme etsimään sille vaihtoehtoja. Vaihtoehdot on nyt kartoitettu ja olemme avanneet niihin liittyvän keskustelun sosiaali- ja terveyslautakunnan kanssa, kertoo terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn.

Toukokuussa sosiaali- ja terveyslautakunta päättää siitä, missä Matinkylän terveysasema- ja hammashoitopalvelut jatkossa järjestetään. Tarkoitus on, että uuden mallin mukaiset palvelut aloittavat vuoden 2019 alkupuolella.

  • Tavoitteenamme on, että espoolaisilla on Suomen parhaat terveyspalvelut. Tähän liittyy esimerkiksi aukioloaikojen laajentaminen ja vapaus valita itselle sopiva hoitopaikka, Sanna Svahn sanoo.

Terveysaseman suunnitelma: palvelutorilla tavataan!

Ison Omenan palvelutoria on käyty ihastelemassa läheltä ja kaukaa. Sinne on mahdollista rakentaa moderni terveyspalvelujen kokonaisuus, jolla on laajat aukioloajat ja sujuvat palvelut. Vieressä on laboratorio, röntgen, neuvola, Kela, kirjasto, mielenterveys- ja päihdepalveluja ja tietenkin kauppakeskuksen koko palveluvalikoima.

  • Olemme selvittäneet vaihtoehtoa, jossa Matinkylän terveysasema siirtyy palvelutorille. Tällä hetkellä siellä toimii Oma Lääkärisi Iso Omena. Suurin osa näiden kahden terveysaseman asiakkaista pystytään hoitamaan palvelutorilla, kun aukioloaikoja laajennetaan iltoihin ja lauantaihin. Lisäksi jatkaisimme yhteistyötä nykyiseltä palveluntuottajan kanssa. Näin matinkyläläiset saisivat edelleen palvelunsa omalta alueeltaan, Sanna Svahn kertoo.

Hammashoitolan suunnitelma: yksityinen kirittämään julkista?

Kun kaupungin omien terveysasemien rinnalle otettiin yksityinen palveluntuottaja vuonna 2013, se kiritti kaupungin omia terveysasemia selvästi parempiin suorituksiin ja jonot lyhenivät selvästi. Kiireettömässä asiassa pääsee nyt lääkäriin kahdessa viikossa, parhailla terveysasemilla jopa alle viikossa.

Samaa hyvää kiritystä toivotaan myös hammashoitoloille.

  • Matinkylän hammashoidon yhtenä vaihtoehtona pidän sitä, että ostamme ne yksityiseltä palveluntarjoajalta. Muutkin vaihtoehdot, kuten asiakkaiden ohjaaminen kaupungin muihin hammashoitoloihin tai oman uuden hammashoitolan perustaminen, käydään tarkkaan läpi, Sanna Svahn pohtii.

Lisää valinnanvapautta sekä ajan että paikan suhteen

Jos suunnitellut uudistukset toteutuvat, asiakkaille avautuu enemmän vaihtoehtoja. On julkista ja yksityistä palvelua, ja on päivä-, ilta- ja viikonloppuaikoja. Aukioloaikojen laajentamiseen liittyvä keskustelu on juuri alkamassa henkilöstöjärjestöjen kanssa.

  • Valinnan mahdollisuuksia on jo nyt, sillä terveysasemaa voi vaihtaa vuoden välein ja hammashoitolan voi valita aina ajanvarauksen yhteydessä. Haluamme edelleenkin laajentaa näitä valinnan mahdollisuuksia. Mutta toki turvaamme myös hoidon jatkuvuuden: jos asiakas haluaa jatkaa tutun lääkärin tai hoitajan kanssa, se on mahdollista, Sanna Svahn lupaa.

Lisätiedot

Terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn, p. 050 544 6535

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

EMMA's autumn opens with strong contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh15.8.2018 09:22Tiedote

EMMA – Espoo Museum of Modern Art opens its autumn season with a lineup of leading contemporary artists: Outi Pieski, Alicja Kwade and Kate McIntosh. Curated picks from the EMMA collection will simultenously feature in a series of changing temporary exhibitions. The 50th anniversary of the iconic Futuro House will culminate at the Wegee Exhibition Centre with the public debut of Plastic Heart, a sound installation by Mika Taanila opening on Friday, 17.8.2018.

EMMA inleder höstsäsongen med starka samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh 15.8.2018 08:51Tiedote

EMMA – Esbo moderna konstmuseums höstprogram lyfter fram ledande internationella samtidskonstnärer: Outi Pieski, Alicja Kwade och Kate McIntosh. Dessutom visas tillfälliga utställningar av verk ur museets samlingar. På Utställningscentret WeeGee kulminerar Futurohusets 50-årsjubileum fredagen den 17 augusti i Mika Taanilas ljudinstallation Platshjärta, gjord enkom till Futurohuset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme