MessukeskusMessukeskus

Matka 2018 johdattelee seikkailuille kaukomaille

Jaa

Matkailu kiinnostaa: Tilastokeskuksen mukaan suomalaiset tekivät viime vuonna 6,1 miljoonaa yöpymisen sisältänyttä vapaa-ajan ulkomaanmatkaa. Matka 2018 -messuilla Helsingissä 17.–21.1.2018 jokainen matkakuumeinen voi etsiä itselleen sopivimman kohteen myös tulevalle vuodelle. Näytteilleasettajat tarjoavat kaukomatkakohteita ja -vinkkejä niin Afrikasta ja Aasiasta kuin Amerikasta ja Australiastakin.

Matka 2017 messuilla esiteltiin rantakohteita Sun and Sea -alueella. Kuva: Messukeskus
Matka 2017 messuilla esiteltiin rantakohteita Sun and Sea -alueella. Kuva: Messukeskus

Suomen Matkatoimistoalan liiton SMALin tilastojen mukaan matkatarjonta ja suomalaisten kiinnostus Lähi-Itää ja Afrikkaa, erityisesti Pohjois-Afrikkaa kohtaan on jälleen kasvussa. Matkamessuilla Afrikka näyttäytyy ennen kaikkea eksoottisina Saharan eteläpuolisen Afrikan kohteina. Messuilla esittäytyvät muun muassa Etelä-Afrikka, Seychellit, Madagascar, Ghana, Ruanda, Namibia, Sansibar ja Uganda. Pohjois-Afrikasta messuilla ovat mukana Marokko ja Egypti. Madagascar esittelee lomamahdollisuuksia ja maan upeaa luontoa myös messujen Inspiraatiolavalla.

Aasian maista suomalaisille rakkain ja suosituin kohde on edelleen Thaimaa, jonne tulevalla talvikaudella tehdään SMALin mukaan 48 000 valmismatkaa. Thaimaa on esillä messuilla monipuolisesti. Uuden näkökulman tarjoaa Tripsteri Thaimaa -oppaan kirjoittaja Antti Helin, joka kertoo We Love Cruises -lavalla parhaimmat vinkit aktiivilomailuun.

Thaimaan lisäksi Matkamessut houkuttelee perehtymään Aasian muihin maihin ja kohteisiin. Messuilla esittäytyvät muun muassa Arabiemiraatti Ras al Khaimah sekä Intia, Indonesia, Vietnam, Malesia, Japani ja Etelä-Korea. We Love Cruises -ohjelmalavalla ovat esittelyssä Intian Unescon maailmanperintökohteet, joita on maassa peräti 36.

Karibianmeren lomakohteista messuilla ovat läsnä Karibian saaret sekä Dominikaaninen Tasavalta ja Kuuba. Kuuba tuo messujen Inspiraatiolavalle myös 12 hengen salsaorkesterin.

Kaukomatkoja eksoottisiin kohteisiin tarjoavat monet messuilla mukana olevat matkatoimistot, kuten Olympia, Aurinkomatkat, Albatros Travel, Matkavekka, Aventura ja Mandala. Risteilymatkoja tarjoavat We Love Cruises, RCL Cruises ja Risteilykeskus. Kauko- ja lähikohteisiin lennättävät messuilla mukana olevat lentoyhtiöt Finnair, SAS, Air Baltic, Japan Airlines, Qatar Airways, Tap Portugal, Ethiopian Airlines, Ukraine Airlines, Turkish Airlines ja Croatia Airlines.

Matkamessujen näytteilleasettajat ja ohjelma on julkistettu osoitteessa www.matkamessut.fi.
Tapahtuman kaksi ensimmäistä päivää on varattu ammattilaisille.

Lisätietoja:
Matkamessut, tiedottaja Johanna Suni, 040 5154216, johanna.suni@messukeskus.com
Tilastot: Tilastokeskus.fi: Suomalaisten matkailu, SMAL: Ulkomaan lomamatkat talvella 2017

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 17.–21.1.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Matkamessuilla esittäytyy vuosittain 1 000 matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä yli 80 maasta. Tapahtumassa vierailee vuosittain yli 50 000 kuluttajaa ja 20 000 matkailualan ammattilaista. Kansainvälinen ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 17.1. Matkamessut on auki yleisölle 19.–21.1.2018 | www.matkamessut.fi | www.facebook.com/matkamessut | @matkatravelfair | #matka2018 |

Kuvat

Matka 2017 messuilla esiteltiin rantakohteita Sun and Sea -alueella. Kuva: Messukeskus
Matka 2017 messuilla esiteltiin rantakohteita Sun and Sea -alueella. Kuva: Messukeskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kutsu: PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy 29.-31.5.16.5.2018 15:46Kutsu

Hyvä toimittaja, tervetuloa metsä- ja pakkausteollisuutta monipuolisesti käsittelevään tapahtumakokonaisuuteen 29.–31.5.2018 Messukeskukseen Helsinkiin. Samaan aikaan järjestetään kansainvälinen metsäteollisuuden tapahtuma PulPaper, pakkausalan ykköstapahtuma PacTec ja uusi Wood & Bioenergy. Ohjelmaa median edustajille: 29.5. klo 9.00: Welcoming words & Introduction to PulPaper for media (Media Partner Center, hall 6) - Sales group manager Marcus Bergström, Messukeskus - CEO Antti Lindqvist, Forest Products Engineers 29.5. klo 10.00 Avajaiset / Opening Ceremony (Future Square, halli 6) Messuohjelmassa on useita ajankohtaisia seminaareja, jotka ovat maksuttomia median edustajille: 29.5. Business Forum tuo eturivin vaikuttajat Suomesta ja ulkomailta keskustelemaan mm. johtamisen muutoksesta, kulutustottumuksista ja kestävästä kehityksestä. 29.5. 3D Printing of Biomaterials on VTT:n ja FPInnovations:n isännöimä seminaari, joka käsittelee 3D-tulostukseen liittyviä kysymyksiä. 30.–31.5. Pul

Metsäjätit ja start up -yritykset kohtaavat PulPaperin kansainvälisessä tunnelmassa15.5.2018 15:19Tiedote

PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy muodostavat metsäteollisuuden kansainvälisen tapahtumakokonaisuuden, joka koostuu näyttelystä ja laajasta ohjelmasta. Tapahtumassa kohtaavat noin 500 yritystä metsäteollisuuden jättiläisistä pieniin start up -yrityksiin. Messupäiviin kuuluu myös runsaasti ohjelmaa kolmessa eri seminaarissa ja kolmella tietoiskulavalla. Yhteensä tapahtumissa kuullaan noin 100 asiantuntijaa.

Moottoripyörien koeajokiertueella yli 100 prätkää15.5.2018 13:47Tiedote

Kevään suuret moottoripyörien koeajopäivät tarjoavat laajan kattauksen suurimpien moottoripyörämerkkien uutuusmalleja. Koeajossa on yli 100 moottoripyörää 16 merkiltä. Koeajopäivissä voi kokeilla erilaisia moottoripyörämerkkejä ja -malleja sekä vertailla niiden ominaisuuksia. Suuri moottoripyörien koeajopäivä järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Tampereella 6.6. ja Turussa 7.6. Helsingissä tapahtuma on jo kolmatta kertaa Prätkällä -päivänä 8.6.

Habitare Pro:n ohjelma on julkaistu - huippuasiantuntijoita arkkitehtuurista, valotaiteesta, puutarhasuunnittelusta ja projektisisustamisesta3.5.2018 14:02Tiedote

Habitaren ammattilaistapahtuman Habitare Pron teema Roots ̶ Juuret käsittelee arkkitehtuurin sekä valaistus- ja sisustussuunnittelun suhdetta kulttuuriperimään, alkuperään, nykyhetkeen ja tulevaan. Teema kerää huippuasiantuntijoita maailmalta ja Suomesta arkkitehtuurin, projektisisustamisen, valotaiteen, korjausrakentamisen ja puutarhasuunnittelun aloilta. Tapahtuman kumppaneina ovat JKMM Arkkitehdit ja LDC Lighting Design Collective sekä ARKTIS, Kvadrat, Novo Wood ja PixMill. Habitare Pro järjestetään samaan aikaan Habitaren kanssa Messukeskuksessa 12.-14.9.2018.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme