MessukeskusMessukeskus

Matka 2018 johdattelee seikkailuille kaukomaille

Jaa

Matkailu kiinnostaa: Tilastokeskuksen mukaan suomalaiset tekivät viime vuonna 6,1 miljoonaa yöpymisen sisältänyttä vapaa-ajan ulkomaanmatkaa. Matka 2018 -messuilla Helsingissä 17.–21.1.2018 jokainen matkakuumeinen voi etsiä itselleen sopivimman kohteen myös tulevalle vuodelle. Näytteilleasettajat tarjoavat kaukomatkakohteita ja -vinkkejä niin Afrikasta ja Aasiasta kuin Amerikasta ja Australiastakin.

Matka 2017 messuilla esiteltiin rantakohteita Sun and Sea -alueella. Kuva: Messukeskus
Matka 2017 messuilla esiteltiin rantakohteita Sun and Sea -alueella. Kuva: Messukeskus

Suomen Matkatoimistoalan liiton SMALin tilastojen mukaan matkatarjonta ja suomalaisten kiinnostus Lähi-Itää ja Afrikkaa, erityisesti Pohjois-Afrikkaa kohtaan on jälleen kasvussa. Matkamessuilla Afrikka näyttäytyy ennen kaikkea eksoottisina Saharan eteläpuolisen Afrikan kohteina. Messuilla esittäytyvät muun muassa Etelä-Afrikka, Seychellit, Madagascar, Ghana, Ruanda, Namibia, Sansibar ja Uganda. Pohjois-Afrikasta messuilla ovat mukana Marokko ja Egypti. Madagascar esittelee lomamahdollisuuksia ja maan upeaa luontoa myös messujen Inspiraatiolavalla.

Aasian maista suomalaisille rakkain ja suosituin kohde on edelleen Thaimaa, jonne tulevalla talvikaudella tehdään SMALin mukaan 48 000 valmismatkaa. Thaimaa on esillä messuilla monipuolisesti. Uuden näkökulman tarjoaa Tripsteri Thaimaa -oppaan kirjoittaja Antti Helin, joka kertoo We Love Cruises -lavalla parhaimmat vinkit aktiivilomailuun.

Thaimaan lisäksi Matkamessut houkuttelee perehtymään Aasian muihin maihin ja kohteisiin. Messuilla esittäytyvät muun muassa Arabiemiraatti Ras al Khaimah sekä Intia, Indonesia, Vietnam, Malesia, Japani ja Etelä-Korea. We Love Cruises -ohjelmalavalla ovat esittelyssä Intian Unescon maailmanperintökohteet, joita on maassa peräti 36.

Karibianmeren lomakohteista messuilla ovat läsnä Karibian saaret sekä Dominikaaninen Tasavalta ja Kuuba. Kuuba tuo messujen Inspiraatiolavalle myös 12 hengen salsaorkesterin.

Kaukomatkoja eksoottisiin kohteisiin tarjoavat monet messuilla mukana olevat matkatoimistot, kuten Olympia, Aurinkomatkat, Albatros Travel, Matkavekka, Aventura ja Mandala. Risteilymatkoja tarjoavat We Love Cruises, RCL Cruises ja Risteilykeskus. Kauko- ja lähikohteisiin lennättävät messuilla mukana olevat lentoyhtiöt Finnair, SAS, Air Baltic, Japan Airlines, Qatar Airways, Tap Portugal, Ethiopian Airlines, Ukraine Airlines, Turkish Airlines ja Croatia Airlines.

Matkamessujen näytteilleasettajat ja ohjelma on julkistettu osoitteessa www.matkamessut.fi.
Tapahtuman kaksi ensimmäistä päivää on varattu ammattilaisille.

Lisätietoja:
Matkamessut, tiedottaja Johanna Suni, 040 5154216, johanna.suni@messukeskus.com
Tilastot: Tilastokeskus.fi: Suomalaisten matkailu, SMAL: Ulkomaan lomamatkat talvella 2017

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 17.–21.1.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Matkamessuilla esittäytyy vuosittain 1 000 matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä yli 80 maasta. Tapahtumassa vierailee vuosittain yli 50 000 kuluttajaa ja 20 000 matkailualan ammattilaista. Kansainvälinen ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 17.1. Matkamessut on auki yleisölle 19.–21.1.2018 | www.matkamessut.fi | www.facebook.com/matkamessut | @matkatravelfair | #matka2018 |

Kuvat

Matka 2017 messuilla esiteltiin rantakohteita Sun and Sea -alueella. Kuva: Messukeskus
Matka 2017 messuilla esiteltiin rantakohteita Sun and Sea -alueella. Kuva: Messukeskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa ja yli 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9000 näytteilleasettajaa ja yli 1,1 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Vene 18 Båt -messuilla 540 venettä ja 758 880 litraa vettä12.2.2018 09:54Tiedote

Helsingin venemessuilla 9. – 18.2.2018 Messukeskuksessa esitellään 540 eritarkoituksiin sopivaa venettä. Messuilla on harvoin esillä olevat suomalainen ClubSwan 50 sekä italialaiset Ferretti ja Riva Iseo. Reilusti yli puolet veneistä on suomalaisia. Keskiviikkona 14.2. messuilla julkaistaan Messujen avomoottorivene, Messujen retki- ja yhteysmoottorivene sekä Messujen matkamoottorivene. Venemessuilla on kuusi allasta, joissa on yhteensä melkoinen määrä vettä – yhteensä 758 880 litraa. Uusin messujen altaista on Kalastusveneallas, jonka laitamilla on kahdeksan hyvin varusteltua kalastusvenettä, joissa kalastusoppaat pitävät esityksiään.

Soutuveneestä Swaniin - Vene 18 Båt -messut esittelee yli 500 uutta venettä9.2.2018 22:32Tiedote

Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma Vene 18 Båt -messut 9.–18.2.2018 täyttää kaikki Messukeskuksen seitsemän hallia ja esittelee yli 500 erilaisiin tarkoituksiin sopivaa venettä. Reilusti puolet veneistä on suomalaisia. Suurin osa veneistä on moottoriveneitä, mutta Purjehdussatamassa komeilee harvinainen vieras, uusi ClubSwan 50. Venemessujen kalastusalue on suurempi kuin koskaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme