MessukeskusMessukeskus

Matka 2018 johdattelee seikkailuille kaukomaille

Jaa

Matkailu kiinnostaa: Tilastokeskuksen mukaan suomalaiset tekivät viime vuonna 6,1 miljoonaa yöpymisen sisältänyttä vapaa-ajan ulkomaanmatkaa. Matka 2018 -messuilla Helsingissä 17.–21.1.2018 jokainen matkakuumeinen voi etsiä itselleen sopivimman kohteen myös tulevalle vuodelle. Näytteilleasettajat tarjoavat kaukomatkakohteita ja -vinkkejä niin Afrikasta ja Aasiasta kuin Amerikasta ja Australiastakin.

Matka 2017 messuilla esiteltiin rantakohteita Sun and Sea -alueella. Kuva: Messukeskus
Matka 2017 messuilla esiteltiin rantakohteita Sun and Sea -alueella. Kuva: Messukeskus

Suomen Matkatoimistoalan liiton SMALin tilastojen mukaan matkatarjonta ja suomalaisten kiinnostus Lähi-Itää ja Afrikkaa, erityisesti Pohjois-Afrikkaa kohtaan on jälleen kasvussa. Matkamessuilla Afrikka näyttäytyy ennen kaikkea eksoottisina Saharan eteläpuolisen Afrikan kohteina. Messuilla esittäytyvät muun muassa Etelä-Afrikka, Seychellit, Madagascar, Ghana, Ruanda, Namibia, Sansibar ja Uganda. Pohjois-Afrikasta messuilla ovat mukana Marokko ja Egypti. Madagascar esittelee lomamahdollisuuksia ja maan upeaa luontoa myös messujen Inspiraatiolavalla.

Aasian maista suomalaisille rakkain ja suosituin kohde on edelleen Thaimaa, jonne tulevalla talvikaudella tehdään SMALin mukaan 48 000 valmismatkaa. Thaimaa on esillä messuilla monipuolisesti. Uuden näkökulman tarjoaa Tripsteri Thaimaa -oppaan kirjoittaja Antti Helin, joka kertoo We Love Cruises -lavalla parhaimmat vinkit aktiivilomailuun.

Thaimaan lisäksi Matkamessut houkuttelee perehtymään Aasian muihin maihin ja kohteisiin. Messuilla esittäytyvät muun muassa Arabiemiraatti Ras al Khaimah sekä Intia, Indonesia, Vietnam, Malesia, Japani ja Etelä-Korea. We Love Cruises -ohjelmalavalla ovat esittelyssä Intian Unescon maailmanperintökohteet, joita on maassa peräti 36.

Karibianmeren lomakohteista messuilla ovat läsnä Karibian saaret sekä Dominikaaninen Tasavalta ja Kuuba. Kuuba tuo messujen Inspiraatiolavalle myös 12 hengen salsaorkesterin.

Kaukomatkoja eksoottisiin kohteisiin tarjoavat monet messuilla mukana olevat matkatoimistot, kuten Olympia, Aurinkomatkat, Albatros Travel, Matkavekka, Aventura ja Mandala. Risteilymatkoja tarjoavat We Love Cruises, RCL Cruises ja Risteilykeskus. Kauko- ja lähikohteisiin lennättävät messuilla mukana olevat lentoyhtiöt Finnair, SAS, Air Baltic, Japan Airlines, Qatar Airways, Tap Portugal, Ethiopian Airlines, Ukraine Airlines, Turkish Airlines ja Croatia Airlines.

Matkamessujen näytteilleasettajat ja ohjelma on julkistettu osoitteessa www.matkamessut.fi.
Tapahtuman kaksi ensimmäistä päivää on varattu ammattilaisille.

Lisätietoja:
Matkamessut, tiedottaja Johanna Suni, 040 5154216, johanna.suni@messukeskus.com
Tilastot: Tilastokeskus.fi: Suomalaisten matkailu, SMAL: Ulkomaan lomamatkat talvella 2017

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 17.–21.1.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Matkamessuilla esittäytyy vuosittain 1 000 matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä yli 80 maasta. Tapahtumassa vierailee vuosittain yli 50 000 kuluttajaa ja 20 000 matkailualan ammattilaista. Kansainvälinen ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 17.1. Matkamessut on auki yleisölle 19.–21.1.2018 | www.matkamessut.fi | www.facebook.com/matkamessut | @matkatravelfair | #matka2018 |

Kuvat

Matka 2017 messuilla esiteltiin rantakohteita Sun and Sea -alueella. Kuva: Messukeskus
Matka 2017 messuilla esiteltiin rantakohteita Sun and Sea -alueella. Kuva: Messukeskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Musiikkia, vanhemmuusvinkkejä ja maaseudun eläimiä – Lapsimessut kokoaa perheet Messukeskukseen huhtikuussa15.2.2019 09:53:26Tiedote

Perheen pienimmille, vanhemmille ja perheen perustamista suunnitteleville on luvassa tietoa, hauskaa tekemistä ja paljon ohjelmaa Lapsimessuilla 12.–14.4. Helsingin Messukeskuksessa. Mukana kokonaisuudessa on tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös maaseudun eläimiä ja kädentaitoja esittelevä ELMA. Lapsimessujen ensimmäiset ohjelmanumerot ovat vahvistuneet, ja ohjelma kokonaisuudessaan julkaistaan maaliskuun alussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme