Savonlinnan kaupunki

Matkailua ja bisnestä Saimaalla – Saimaa Summit 17.–18.7.

Jaa

Vuosittain Savonlinnassa järjestettävä Saimaa Summit –foorumi on laajentunut kaksipäiväiseksi. Ensimmäisen päivän teemana on kansainvälinen matkailu Saimaan alueella. Matkailulla on suuria mahdollisuuksia tulevaisuudessa myös ympärivuotisena elinkeinona, kun aluetta osataan markkinoida oikein. Tiistaina 18.7. Saimaa Summit keskittyy business-aiheisiin ja sen mahdollisuuksiin nyt ja tulevaisuudessa. Saimaan järvialue on Euroopan neljänneksi suurin, ja se on rankattu maailman viiden merkittävimmän järvialueen joukkoon.

-Saimaan alueen mahdollisuuksia matkailusektorilla on päätetty vahvistaa muun muassa Kaakkois-Suomi–Venäjä -rahaston myöntämän tuen turvin. Corridor-hankkeella kehitetään matkailun yhteistyömahdollisuuksia Pietarin ja Saimaan välillä. Hankkeen nimen mukaisesti pyrimme luomaan verkoston yhdistämään Pietarin ja Saimaan mahdollisuuksia yhteismarkkinoinnin ja yhteisten matkailijaohjelmien avulla. Corridor-hankkeen tavoitteena on saada näille alueille lisää kauempaa, kuten Kiinasta tulevia matkailijoita, taustoittaa teemoja Saimaa Summitin isäntä, Etelä-Savon maakuntaliiton hallituksen puheenjohtaja Jarkko Wuorinen.

Myös neljän Saimaan kaupungin, Lappeenrannan, Imatran, Mikkelin ja Savonlinnan kesken on muodostettu yhteinen matkailuhanke Visit Saimaa, jolla tehdään järvialuetta tunnetuksi, ja myös erilaisia ohjelmallisia paketteja. Ympärivuotisuus edellyttää sitä, että meillä on tarjottavissa erilaisia matkailupaketteja kaikkina vuodenaikoina.

Maanantain ohjelmassa ei ole unohdettu myöskään uusinta aluevaltausta eli koulutusmatkailua. Savonlinnassa on jo aloitettu koulutusyhteistyö kiinalaisten kanssa, ja tämä on tavoitteena myös Mikkelissä. Sen lisäksi Mikkelissä on jo alustavasti sovittu ammatillisen koulutuksen yhteistyöstä kazakstanilaisten kanssa.

-Business-päivän tiistaina aloittavat nykyisin täällä Savonlinnassa toimivien yritysten edustajat business-paneelilla. He kertovat miten Saimaan alueella on mahdollista toimia ja mitä erityisiä mahdollisuuksia ja haasteita voi liittyä täällä toimimiseen. Kun elinkeinotoiminnan julkinen kehittäminen on siirtymässä runsaan parin vuoden päästä uusille maakunnille, myös maakunnan edustajat ottavat kantaa niihin keinoihin, joilla voidaan edistää maakunnallista elinkeinotoimintaa. Samalla esillä on myös maakuntastrategian elinkeinotavoitteet.

Erityisen lisän foorumiin tuovat tiistain kaksi maakunnan ulkopuolista alustajaa. Kiinan suurlähettiläs Chen Li alustaa aiheesta Suomi, Saimaa ja Kiina, näkökulmia yhteistyöhön. Laajemman vision Saimaan alueen elinkeinotoiminnasta tuo seminaariin eduskunnan varapuhemies, moninkertainen ministeri Mauri Pekkarinen. Entisenä elinkeinoministerinä ja nykyisenä eduskunnan varapuhemiehenä hänellä on laajat yhteydet elinkeinotoimintaan ja sen kehittämiseen.

Saimaa Summit –foorumi järjestetään Savonlinnassa, Saimaan sydämessä kesän juhlakautena. Mielenkiintoiset ja ajankohtaiset teemat sekä korkeatasoiset puhujat vaihtelevat vuosittain. Tänä vuonna Summit toteutetaan 17.–18.7. Lisätietoa ja ilmoittautuminen www.saimaasummit.fi

Maanantain tapahtuman juontavat Anna-Kristiina Mikkonen ja Jarkko Wuorinen, ja tiistain isäntänä toimii Jarkko Wuorinen. Saimaan erityisinä vahvuuksina mm. Wall Street Journal -lehti on pitänyt polveilevaa ja välillä nauhamaista järvimaisemaa, erityisen mallisia saaria ja Saimaan veden puhtautta. Myös kalaisuus ja erityinen eläinlaji norppa on mainittu useissa artikkeleissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, palvelu-, koulutus-  ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että vierailulle. Savonlinna on tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee hieman alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Kamera aseena – Jänisten rintamakuvia Savonlinnan Riihisaaressa12.6.2018 10:51Tiedote

Kamera aseena -näyttely esittelee TK-kuvaaja Pauli Jäniksen ja ilmavoimien valokuvaaja Tuttu Jäniksen sodassa ottamia valokuvia sekä rintamakuvausta valokuvauksen lajina toisen maailmansodan aikana. Näyttelyn valokuvat ovat tiedotustarkoituksiin kuvattuja otoksia ja kuvaajien itselleen kuvaamia yksityiskuvia. Kuvissa näkyy sotatoimia, vapaa-aikaa, vihollisvankeja sekä kansatieteellisiin tarkoituksiin kuvattuja Rukajärven ja Itä-Karjalan maisemia. Monet kuvista ovat tunnettuja sotakuvia, osa ennen julkaisemattomia. Näyttelytekstien kautta katsoja pääsee tutustumaan myös kuvien taustoihin, merkityksiin, kuvaustekniikkaan ja kuvaajan omaan kokemukseen.

Savonlinnassa pidetyssä Talousfoorumissa suomalaisia yrityksiä kannustettiin laajentamaan Valko-Venäjälle31.5.2018 16:44Tiedote

Järjestyksessään kuudes Suomi – Valko-Venäjä talousfoorumi keräsi valtioiden hallintoa, liike-elämän edustajia ja yrityksiä Savonlinnaan torstaina 31.5.2018. Osallistujia oli noin 130. Kaikkia puheenvuoroja yhdistivät kannustus ja rohkaisu maiden rajojen ylittävään liiketoimintojen ja viennin laajentamiseen. Valko-Venäjä lupasi tukea ja apua suomalaisten yritysten laajennustoimiin.

Talousfoorumi tuo Suomen ja Valko-Venäjän valtioiden hallintoa, liike-elämän järjestöjä sekä teollisuus- ja palveluyrityksiä Savonlinnaan 31.5.201821.5.2018 11:06Tiedote

Savonlinnassa järjestettävä VI Suomi – Valko-Venäjä Talousfoorumi tarjoaa edellytyksiä liiketoiminnan laajentamiselle, kansainvälistymiselle sekä yhteistyöverkostojen luomiselle. Tilaisuuden tavoitteena on tehdä Valko-Venäjää yleisesti tunnetuksi sekä lisätä maiden välisiä liiketoimintoja. Suomessa Talousfoorumi järjestettiin edellisen kerran Turussa vuonna 2014.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme