Savonlinnan kaupunki

Matkailua ja bisnestä Saimaalla – Saimaa Summit 17.–18.7.

Jaa

Vuosittain Savonlinnassa järjestettävä Saimaa Summit –foorumi on laajentunut kaksipäiväiseksi. Ensimmäisen päivän teemana on kansainvälinen matkailu Saimaan alueella. Matkailulla on suuria mahdollisuuksia tulevaisuudessa myös ympärivuotisena elinkeinona, kun aluetta osataan markkinoida oikein. Tiistaina 18.7. Saimaa Summit keskittyy business-aiheisiin ja sen mahdollisuuksiin nyt ja tulevaisuudessa. Saimaan järvialue on Euroopan neljänneksi suurin, ja se on rankattu maailman viiden merkittävimmän järvialueen joukkoon.

-Saimaan alueen mahdollisuuksia matkailusektorilla on päätetty vahvistaa muun muassa Kaakkois-Suomi–Venäjä -rahaston myöntämän tuen turvin. Corridor-hankkeella kehitetään matkailun yhteistyömahdollisuuksia Pietarin ja Saimaan välillä. Hankkeen nimen mukaisesti pyrimme luomaan verkoston yhdistämään Pietarin ja Saimaan mahdollisuuksia yhteismarkkinoinnin ja yhteisten matkailijaohjelmien avulla. Corridor-hankkeen tavoitteena on saada näille alueille lisää kauempaa, kuten Kiinasta tulevia matkailijoita, taustoittaa teemoja Saimaa Summitin isäntä, Etelä-Savon maakuntaliiton hallituksen puheenjohtaja Jarkko Wuorinen.

Myös neljän Saimaan kaupungin, Lappeenrannan, Imatran, Mikkelin ja Savonlinnan kesken on muodostettu yhteinen matkailuhanke Visit Saimaa, jolla tehdään järvialuetta tunnetuksi, ja myös erilaisia ohjelmallisia paketteja. Ympärivuotisuus edellyttää sitä, että meillä on tarjottavissa erilaisia matkailupaketteja kaikkina vuodenaikoina.

Maanantain ohjelmassa ei ole unohdettu myöskään uusinta aluevaltausta eli koulutusmatkailua. Savonlinnassa on jo aloitettu koulutusyhteistyö kiinalaisten kanssa, ja tämä on tavoitteena myös Mikkelissä. Sen lisäksi Mikkelissä on jo alustavasti sovittu ammatillisen koulutuksen yhteistyöstä kazakstanilaisten kanssa.

-Business-päivän tiistaina aloittavat nykyisin täällä Savonlinnassa toimivien yritysten edustajat business-paneelilla. He kertovat miten Saimaan alueella on mahdollista toimia ja mitä erityisiä mahdollisuuksia ja haasteita voi liittyä täällä toimimiseen. Kun elinkeinotoiminnan julkinen kehittäminen on siirtymässä runsaan parin vuoden päästä uusille maakunnille, myös maakunnan edustajat ottavat kantaa niihin keinoihin, joilla voidaan edistää maakunnallista elinkeinotoimintaa. Samalla esillä on myös maakuntastrategian elinkeinotavoitteet.

Erityisen lisän foorumiin tuovat tiistain kaksi maakunnan ulkopuolista alustajaa. Kiinan suurlähettiläs Chen Li alustaa aiheesta Suomi, Saimaa ja Kiina, näkökulmia yhteistyöhön. Laajemman vision Saimaan alueen elinkeinotoiminnasta tuo seminaariin eduskunnan varapuhemies, moninkertainen ministeri Mauri Pekkarinen. Entisenä elinkeinoministerinä ja nykyisenä eduskunnan varapuhemiehenä hänellä on laajat yhteydet elinkeinotoimintaan ja sen kehittämiseen.

Saimaa Summit –foorumi järjestetään Savonlinnassa, Saimaan sydämessä kesän juhlakautena. Mielenkiintoiset ja ajankohtaiset teemat sekä korkeatasoiset puhujat vaihtelevat vuosittain. Tänä vuonna Summit toteutetaan 17.–18.7. Lisätietoa ja ilmoittautuminen www.saimaasummit.fi

Maanantain tapahtuman juontavat Anna-Kristiina Mikkonen ja Jarkko Wuorinen, ja tiistain isäntänä toimii Jarkko Wuorinen. Saimaan erityisinä vahvuuksina mm. Wall Street Journal -lehti on pitänyt polveilevaa ja välillä nauhamaista järvimaisemaa, erityisen mallisia saaria ja Saimaan veden puhtautta. Myös kalaisuus ja erityinen eläinlaji norppa on mainittu useissa artikkeleissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, palvelu-, koulutus-  ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että vierailulle. Savonlinna on tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee hieman alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Saimaa ja kamera Minun maisemassani Savonlinnan Riihisaaressa19.2.2018 09:29Tiedote

Saimaa tarjoaa savonlinnalaiselle valokuvaajalle Timo Seppäläiselle pakopaikan, joka haastaa kuvaajaa jatkuvasti. Seppäläisen pyrkimys laatuun ja tunnelmaan näkyy vangittuina hetkinä 25.2. avautuvassa Minun maisemani -valokuvanäyttelyssä Savonlinnan Riihisaaressa. Yli kolmenkymmenen suuren kuvatulosteen aiheina näyttäytyy Saimaan karun kaunis luonto sekä sen asukkaat. Ikänsä valokuvannut Seppäläinen suhtautuu tekemiseensä edelleen intohimolla.

Sata vuotta sisällissodasta -esitelmäsarja Savonlinnassa alkaa1.2.2018 10:25Tiedote

Savonlinnassa järjestetään vuoden 2018 aikana esitelmäsarja vuoden 1918 sisällissodasta, sen syistä, tapahtumista ja seurauksista. Tavoitteena on tarjota kuulijoille korkeatasoinen ja viimeisimpään tutkimustietoon perustuva luentosarja, jonka esitelmöitsijät ovat maamme eturivin tutkijoita. Kaikki esitelmätilaisuudet järjestetään Riihisaaressa, Savonlinnan maakuntamuseossa alkaen klo 18. Sarjan järjestää työryhmä Savonlinnan kesäyliopisto, Kansallismuseo / Olavinlinna, Savonlinnan maakuntamuseo ja Pyhän Olavin Kilta ry. Ohjelman on koonnut dosentti Jyrki Paaskoski.

Kulttuuritarjonnan monipuolisuus tehosi Savonlinnan Riihisaaressa –kävijämäärä kasvoi reilusti5.1.2018 09:19Tiedote

Monipuolinen tarjonta on houkutellut väkeä Savonlinnan Riihisaareen edellistä vuotta reilusti enemmän. Vuoden 2017 kävijämäärä oli Riihisaaressa, Saimaan luonto- ja kulttuurikeskuksessa 35 681 eli yli 4500 kävijää suurempi kuin vuotta aiemmin. Mielenkiintoiset näyttelyt ja tapahtumat sekä kohteeseen siirtynyt matkailuinfo houkuttelivat. Tulevan kevään uutuutena ovat lasten ja nuorten vapaa sisäänpääsy sekä uuden perusnäyttelyn rakentaminen.

Savonlinnan kaupunki ja Metsä Wood allekirjoittivat aiesopimuksen Kerto® LVL -investoinnin edellytyksistä Punkaharjun tehtaalle4.12.2017 11:12Tiedote

Savonlinnan kaupunki ja Metsä Groupin puutuoteteollisuudesta vastaava Metsä Wood ovat neuvotelleet 52 miljoonan euron investointihankkeen toteuttamisesta Savonlinnaan. Metsä Wood suunnittelee uuden 65 000 m3 Kerto® LVL -linjan rakentamista Punkaharjun tehtaalleen. Kaupungin puolesta luotavista uuden tehdasinvestoinnin edellytyksistä on allekirjoitettu aiesopimus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme