HSL Helsingin seudun liikenne

Matkakorttien vaihto HSL-korteiksi jatkuu ripeänä

Jaa

Matkakortteja on vaihdettu HSL-korteiksi jo yli 400 000 kappaletta. Nykyiset matkakortit lakkaavat toimimasta, kun HSL ottaa käyttöön vyöhykkeet joukkoliikenteen hinnoittelussa ensi keväänä.

Matkakorttien vaihto HSL-korteiksi alkoi lokakuun lopulla ja kortin käyttäjät ovat lähteneet nopeasti liikkeelle. ”Kortteja on torstaihin 15.11. mennessä vaihdettu yli 400 000 kappaletta, noin kolmannes kaikista aktiivikäytössä olevista korteista”, osastonjohtaja Mari Flink HSL:stä kertoo.

”Korttien vaihtaminen on ehdoton edellytys sille, että HSL voi siirtyä uuteen vyöhykemalliin, sillä vanhat matkakortit lakkaavat toimimasta, kun uudet hinnoitteluvyöhykkeet tulevat käyttöön. Vyöhykeuudistuksen on tarkoitus toteutua keväällä 2019”, Flink sanoo.

Matkakortti vaihdetaan HSL-kortiksi automaattisesti, kun asiakas käy lataamassa sitä, joten korttia vaihtaakseen ei tarvitse lähteä varta vasten asialle. Matkakortilla olevat kausi ja arvo sekä kaikki muut sillä olevat tiedot siirretään vaihdossa siniselle HSL-kortille.

Korttinsa voi vaihtaa monessa muussakin paikassa kuin HSL:n ja kuntien palvelupisteissä, esimerkiksi R-kioskeissa, Prismoissa, K-Citymarketeissa ja Stockmannin tavarataloissa sekä useissa S-marketeissa, Alepoissa, K-marketeissa ja monessa pienessä kioskissa. Paikat löytyvät verkosta HSL:n myyntipaikkahausta.

Jos mobiilimaksaminen tuntuu kortin käyttöä luontevammalta, asiakas voi siirtyä käyttämään HSL-sovellusta. Sovelluksella voi toistaiseksi ostaa aikuisten kausilippuja sekä aikuisten ja lasten kerta- ja vuorokausilippuja. HSL-sovelluksen voi ladata sovelluskaupasta.

HSL-kortti mahdollistaa monia uusia palveluja

HSL-kortti toimii maksuvälineenä samalla tavalla kuin vanha matkakortti, joten uuden kortin käyttö ei ole ollut matkustajille korkean kynnyksen takana.

Asiakkaita on askarruttanut HSL-kortissa se, että matkapuhelimessa toimivalla HSL:n Oma matkakortti -sovelluksella ei voi vielä tarkistaa uuden kortin tietoja. Tekniikka, joka saa sovelluksen ja HSL-kortin keskustelemaan keskenään, on tekeillä, joten tietojen tarkistaminen tulee mahdolliseksi myöhemmin syksyllä.

”HSL-kortin käyttäjän kannattaa ottaa huomioon myös se, että kortin numero muuttuu vaihdon yhteydessä”, projektipäällikkö Leena Rautanen-Saari HSL:stä sanoo. ”Asiakas on saattanut rekisteröityä matkakorttinsa numerolla mitä erilaisimpiin palveluihin, esimerkiksi kulunvalvontajärjestelmiin tai erilaisten palveluntarjoajien asiakasetujen saajaksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että HSL-kortin käyttäjän on syötettävä palveluihin uuden korttinsa numero.”

Asiakas voi vaihdon yhteydessä ottaa käyttöönsä HSL-tunnuksen, jotta hän pääsee jatkossa hyötymään uusista palveluista, joita HSL-kortille kehitetään. Tunnus mahdollistaa vyöhykeuudistuksen käyttöönoton jälkeen muun muassa kortin verkkolatauksen ja erilaisia kohdennettuja infopalveluita. Tunnus ei kuitenkaan ole välttämätön edellytys HSL-kortin käytölle.

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Leena Rautanen-Saari, HSL, puh. 050 389 8970

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Joukkoliikenteeseen kannattaa varata viikonloppuna riittävästi aikaa, sillä metron Helsingin osuutta korvataan busseilla 11.-13.1.9.1.2019 09:37Tiedote

HSL järjestää ensi viikonloppuna korvaavaa bussi- ja raitioliikennettä metron tilalle, sillä metrojunat eivät kulje perjantai-iltana 11.1. Itäkeskuksesta Mellunmäkeen ja Vuosaareen. Lauantaina ja sunnuntaina 12.-13.1. metro ei liikennöi Lauttasaaresta itään. HSL kehottaa varaamaan matkustamiseen riittävästi aikaa ja kärsivällisyyttä, sillä korvaavat bussit saattavat tulla ruuhkatunteina täyteen. Autoilua Helsingin ydinkeskustassa kannattaa välttää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme