Pohjois-Savon ELY-keskus

Matkaliput vaihtuvat Ylä-Savossa 7.6.2021

Jaa

Ylä-Savon joukkoliikenteessä Waltti-liput poistuvat kokonaan käytöstä ja tilalle tulevat Matkahuollon liput.

Waltti-matkakortit eivät toimi enää 7.6.2021 alkaen Ylä-Savossa Iisalmen paikallis- ja maaseutuliikenteessä eikä yhteysväleillä Keitele-Pielavesi-Iisalmi, Kiuruvesi-Iisalmi, Sonkajärvi-Iisalmi, Varpaisjärvi-Lapinlahti-Iisalmi ja Vieremä-Iisalmi. Pielavesi-Kuopio -vuoroihin muutoksella ei ole vaikutusta ja Kuopion Waltti-matkakortit toimivat normaalisti.

Iisalmen liikennealueen Waltti-matkakortit tulee vaihtaa Matkahuollon matkakorteiksi Iisalmen Matkahuollossa. Kesäkuun aikana matkakortin voi vaihtaa veloituksetta.

Iisalmen paikallisliikenteeseen tulevat uudet lipputuotteet ovat kausiliput aikuisille ja nuorisolle sekä 90 päivää voimassa oleva 44 matkan sarjalippu. Kuntakeskusten väliseen liikenteeseen käyttöön tulevat 30 matkan 30 tai 90 päivää voimassa olevat Joukkis-sarjaliput. Lisäksi Iisalmen, Kiuruveden, Sonkajärven ja Vieremän alueelle käyttöön tulee 30 päivän kausilippu, jolla on rajaton matkustusoikeus alueen kaikissa ELY-keskuksen sopimusliikenteen vuoroissa mukaan lukien Iisalmen paikallisliikenne.

Uudet lipputuotteet ovat tulleet jo myyntiin Matkahuollon nettikauppaan. Iisalmen ja Kiuruveden Matkahuolloista lippuja on ostettavissa perjantaista 4.6.2021 alkaen. Matkahuollosta ostettu lippu aktivoituu ja lipun kelpoisuusaika alkaa kulua ostopäivänä. Nettikaupasta ostetun lipun hinta maksetaan linja-autossa ensimmäisellä matkakerralla, jolloin kortti aktivoituu ja kelpoisuusaika alkaa.

Käyttämättömien Waltti-lippujen hyvittäminen

Jos Watti-matkakortille jää käyttämättömiä matkapäiviä tai arvoa, ne hyvitetään täysimääräisenä. Hyvitykset haetaan Iisalmen Matkahuollosta kesäkuun loppuun mennessä.

Hyvityksiä voi hakea ELY-keskukselta vielä syyskuun loppuun mennessä. Asiakas täyttää hyvityshakemuksen ja toimittaa sen ELY-keskukselle. ELY-keskus sulkee kortin ja maksaa käyttämättömät matkapäivät ja arvon asiakkaan tilille. Korttipohjaa ei hyvitetä eikä korttia tarvitse palauttaa. Lomake ja ohjeet löytyvät ELY-keskuksen Waltti-sivulta (ely-keskus.fi).

Uudet liikenteet käynnistyvät 7.6.2021

ELY-keskus on kilpailuttanut uudelle kolmivuotiselle sopimuskaudelle koko Ylä-Savossa liikennöitävän joukkoliikenteen. Liikennöitsijä vaihtuu kaikilla tiesuunnilla ja Iisalmen paikallisliikenteessä 7.6.2021 alkaen.

Iisalmen paikallisliikenteen ja Keitele-Pielavesi-Iisalmi, Sonkajärvi-Iisalmi ja Varpaisjärvi-Lapinlahti-Iisalmi -liikenteet sekä Vieremä-Iisalmi -työmatkaliikenteen hoitaa Mika K. Niskanen Oy. Kiuruveden ja Iisalmen välisen liikenteen hoitaa Linja-autoliike Veljekset Laitinen Oy ja Vieremän ja Iisalmen välisen liikenteen Linja-autoliike Y. Makkonen & Kumpp. Lisäksi yhteysväleillä voi olla markkinaehtoista liikennettä. Aikataulutiedot löytyvät Matkahuollon sivuilta (matkahuolto.fi).

Joukkis-lipuista ja aikatauluista lisätietoja ely-keskus.fi/joukkis.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Savon ELY-keskus
Joukkoliikennevastaava Satu Huttunen p. 0295 026 709
Joukkoliikenneasiantuntija Toini Puustinen p. 0295 026 757

Joensuun kaupunki
Joukkoliikennelogistikko Marja-Leena Inkinen-Remes p. 050 408 1524

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon ELY-keskus päivitti työlupalinjaustaan22.6.2021 09:00:12 EEST | Tiedote

ELY-keskuksen laatima alueellinen työlupalinjaus linjaa ne ammattialat, joilla työvoiman saatavuus on vaikeutunut ja joihin on mahdollista rekrytoida työvoimaa EU:n ulkopuolelta ilman, että työpaikka on julkisesti haussa. Pohjois-Savon ELY-keskus on päivittänyt työlupalinjaustaan ja katsoo, että seuraavilla ammattialoilla työvoiman saatavuus on vaikeutunut Pohjois-Savossa: sairaanhoitajat lähihoitajat (kaikki ammattinimikkeet) peltoviljelytyönjohtajat ja -työntekijät puutarha- ja kasvihuonetyönjohtajat ja -työntekijät maatalouslomittajat hitsaajat ja kaasuleikkaajat koneenasettajat ja koneistajat koti-, hotelli- ja toimistosiivoojat (kaikki ammattinimikkeet, pois lukien sairaala- ja laitosapulaiset ja päiväkotiapulaiset) Alueellisen linjauksen tarkoituksena on tukea työvoiman saatavuutta Pohjois-Savon ELY-keskuksen alueella huomioiden alueen työmarkkinoiden erityispiirteet. EU:n ulkopuolelta Suomeen töihin tuleva ulkomaalainen tarvitsee yleensä oleskeluluvan Suomessa toimivan työnantaj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme