MessukeskusMessukeskus

Matkamessuilla uusin teknologia ja alan trendit

Jaa

Matkamessujen ammattilaisohjelman kärkiaiheita ovat muun muassa matkailun trendit vuonna 2018, omatoimimatkailun bisnesmahdollisuudet sekä uusin matkailijoita houkutteleva teknologia, kopterikamerat. Matkamessut on avoinna ammattilaisille 18.1. ja yleisölle 19.–21.1.

Matkamessut on tärkeä koulutustilaisuus alan ammattilaisille ja bloggaajille. Kuva: Nordic Bloggers' Experience 2017, ALEKSANDRA BOGUSLAWSKA
Matkamessut on tärkeä koulutustilaisuus alan ammattilaisille ja bloggaajille. Kuva: Nordic Bloggers' Experience 2017, ALEKSANDRA BOGUSLAWSKA

Ammattilaispäivänä torstaina 18.1. Matkamessujen antiin tutustuu myös 50 kansainvälistä bloggaajaa 20 maasta. Heidät tuo Suomeen Matkamessujen bloggaajaohjelma Nordic Bloggers’ Experience (NBE). Bloggaajille esitellään Suomea monelta eri kantilta - saunakulttuuria, designia, luontoaktiviteetteja, suomalaisia ruokia ja kaupunkien sykettä. NBE on bloggaajille myös tärkeä kouluttautusmistilaisuus.

Matka 2018 nostaa esiin matkailualan trendit sekä suomalaisesta että globaalista näkökulmasta. Paneelikeskustelussa matkailualaa näköalapaikalta seuraavat suomalaiset pohtivat, miten matkustamme vuonna 2018. Euromonitor Internationalin puheenvuorossa puolestaan siirrytään globaaliin näkökulmaan: Miten muun muassa geopoliittinen vakaus, turvallisuus, kuluttajatottumusten muutokset ja elämyshakuisuus muuttavat matkailualaa? (5 kiinnostavinta matkailutrendiä vuonna 2018, paneelikeskustelu to 18.1. klo 12 Inspiration Stage ja What awaits the travel industry? / Euromonitor International, to 18.1. klo 14, Matkatietolava).

NBE tuo huippupuhujia Matkamessuille

NBE keynote -puhujana on ammattiseikkailija ja bloggaaja Sophie Radcliffe. Hän jakaa messuilla oppejaan muun muassa henkilöbrändäämisestä ja vaikuttajamarkkinoinnin trendeistä. NBE Keynote on suunnattu myös Matkamessujen ammattikävijöille sekä näytteilleasettajille, ja se pyrkii tekemään vaikuttajamarkkinointia tutuksi matkailualan toimijoille. (NBE key note: Blaze Your Trail / Sophie Radcliffe to 18.1. klo 15, Inspiration Stage,  http://www.challengesophie.com/)

Ilmakuvaaminen nostaa suosiotaan matkailijoiden keskuudessa

Kopterikamerat eli dronet ovat ilmestyneet matkakohteiden ja nähtävyyksien ilmatilaan, ja ne kasvattavat suosiotaan matkailijoiden keskuudessa. Dronen avulla kuka tahansa voi tehdä näyttävää sisältöä ja jakaa sen saman tien omiin sosiaalisen median kanaviinsa. Matkamessuilla kopterikameroita valmistavan DJI:n edustaja kertoo, miksi matkailijat ovat innostuneet droneista ja miten niistä saa parhaan hyödyn omilla matkoillaan. (Travel with drones, to 18.1. klo 10, Inspiration Stage)

- Maailmanmatkaajat haluavat ikuistaa parhaat hetket matkoiltaan. Drone antaa heille lisätyökalun, jolla voi ottaa ihastuttavia kuvia ja videoita lintuperspektiivistä. Dronen avulla voi ottaa kuvan paitsi itsestään, myös upeita kuvia ympäröivästä luonnosta, kertoo DJI:n viestintäpäällikkö Annika Karstadt.

Maailmalla pyöräilevän matkabloggaajan arkea

Hidas matkailu ja paikalliskulttuureihin sukeltaminen ovat nykypäivän trendejä, joista matkailualan kannattaa ottaa kaikki irti. Arjen rutiineista irtioton tehnyt, Etelä-Amerikkaa fillarilla kiertävä bloggaaja Sissi Korhonen on opiskellut sosiaali- ja kulttuuritutkimusta ja kulttuurienvälisiä kohtaamisia. Korhonen tuo Matkamessujen ammattilaispäivänä erilaisen näkökulman matkabloggaajan arkeen. Toimialan edustajille Korhonen vinkkaa, millaisia yhteistyömahdollisuuksia ihmisläheinen budjettimatkailu tarjoaa ja millaiset yritykset voivat hyötyä omaehtoisista matkailijoista. (Inspiration Stage: to klo 16.00 Miten matkailuala voi hyötyä omaehtoisista matkailijoista? Kulttuurienvälisen viestinnän konsultti ja bloggaaja Sissi Korhonen / www.strangerless.com)

NBE 2018 pähkinänkuoressa

Tänä vuonna NBE-ohjelman painopisteenä on tavoittaa etenkin eurooppalaisia matkailijoita. Mukaan valituilla digitaalisilla vaikuttajilla - bloggaajilla, tubettajilla ja instaajilla - on kaikilla merkittävä seuraajakunta Suomen kannalta tärkeimmistä kohdemaista, kuten Pohjoismaista, Baltiasta, Saksasta ja Iso-Britanniasta. NBE järjestetään nyt viidettä kertaa.

Nordic Bloggers' Experiencen kokoamisesta, bloggaajamatkoista ja käytännön järjestelyistä vastaa Messukeskus yhteistyössä Kathrin Deterin kanssa, joka on digitaalisia kampanjoita toteuttavasta Luminoucitystä.NBE-bloggaajaohjelma on käynnissä 13.–23.1.2018.

Vuoden 2018 NBE-ohjelman kumppaneita ovat Visit Finland, Helsinki Marketing, Scandic Hotels, Helsinki B&B, Finnair, Space Nation, Visit Switzerland, DJI, Icelandair, Löyly, Teurastamo, Kyrö Distillery, Makia, Flytour, Smart in the dark ja Onnibus.

Alueellisia kumppaneita ovat Turku, Ahvenanmaa, Jyväskylä, Tampere, Ähtäri, Lahti, Ruka-Kuusamo sekä Viro ja Latvia.

Media on tervetullut osallistumaan NBE ohjelmaan. Matkamessujen ammattilaisohjelmaan voi osallistua vapaasti, muihin osuuksiin ennakkoilmoittautuminen tiedottaja Riikka Luomanpäälle. Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta http://nbe.messukeskus.com/nbe-program/.

Matka 2018 on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma. Se järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 18.–21.1.2018.

Lisätietoja NBE-ohjelmasta:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com
www.nbe.fi

https://www.facebook.com/nordicbloggersexperience  

@nbefinland (Twitter ja Instagram)
@MatkaTravelFair (Twitter ja Instagram)

#NBEFinland, #Matka2018

Lisätietoja Matkamessuista 2018:
Messukeskus, tiedottaja Johanna Suni, p. 040 515 4216, johanna.suni@messukeskus.com

www.matkamessut.fi

Kuvia Matkamessuista ja vuoden 2017 NBE-ohjelmasta vapaasti median käytettäväksi: http://mediabank.messukeskus.com/ (Nordic Bloggers’ Experience -kuvat löytyvät Matka-kansiosta avainsanalla NBE). 

Kuvat

Matkamessut on tärkeä koulutustilaisuus alan ammattilaisille ja bloggaajille. Kuva: Nordic Bloggers' Experience 2017, ALEKSANDRA BOGUSLAWSKA
Matkamessut on tärkeä koulutustilaisuus alan ammattilaisille ja bloggaajille. Kuva: Nordic Bloggers' Experience 2017, ALEKSANDRA BOGUSLAWSKA
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Auto 2018 tuo autoilun superviikonlopun Messukeskukseen marraskuussa28.5.2018 09:34Tiedote

Nyt jo toista kertaa järjestettävän Auto 2018 -koeajotapahtuman suunnittelu on hyvässä vauhdissa ja yrityksiä on ilmoittautunut mukaan jo lähes saman verran kuin kaksi vuotta sitten tapahtumaan osallistui. Tapahtumaan on vielä lähes puoli vuotta, joten yritysmäärä tulee varmasti ylittämään viimekertaisen ja odotettavissa on todella huikea tapahtuma. Neliömäärä on jo nyt viimekertaista suurempi. Automaahantuojien upeat uudet autot täyttävät kaksi hallia ja koeajoon on tulossa lähes 200 autoa. Auto 2018 järjestetään 9. – 11.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

ChemBio Finland 2019 juhlaseminaarissa kemian nobelisteja28.5.2018 09:00Tiedote

Kemian ja bioalan ChemBio Finland 2019 -tapahtumassa ensi keväänä on Kemian Päivien -luentojen ja bioalan seminaarien lisäksi Suomalaisten Kemistien Seuran 100-vuotisjuhlaseminaari, jossa puhuvat kemian nobelistit Ada E. Younath ja Sir J. Fraser Stoddart. Kolmas nobelisti julkaistaan myöhemmin. ChemBio Finland tarjoaa alan ammattilaisille joka toinen vuosi kohtaamispaikan, jossa tietojen päivittämisen lisäksi verkostoidutaan ja tutustutaan laajan näyttelyn tuoteuutuuksiin. ChemBio Finland -tapahtuma järjestetään keskiviikosta torstaihin 27. – 28.3.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kutsu: PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy 29.-31.5.16.5.2018 15:46Kutsu

Hyvä toimittaja, tervetuloa metsä- ja pakkausteollisuutta monipuolisesti käsittelevään tapahtumakokonaisuuteen 29.–31.5.2018 Messukeskukseen Helsinkiin. Samaan aikaan järjestetään kansainvälinen metsäteollisuuden tapahtuma PulPaper, pakkausalan ykköstapahtuma PacTec ja uusi Wood & Bioenergy. Ohjelmaa median edustajille: 29.5. klo 9.00: Welcoming words & Introduction to PulPaper for media (Media Partner Center, hall 6) - Sales group manager Marcus Bergström, Messukeskus - CEO Antti Lindqvist, Forest Products Engineers 29.5. klo 10.00 Avajaiset / Opening Ceremony (Future Square, halli 6) Messuohjelmassa on useita ajankohtaisia seminaareja, jotka ovat maksuttomia median edustajille: 29.5. Business Forum tuo eturivin vaikuttajat Suomesta ja ulkomailta keskustelemaan mm. johtamisen muutoksesta, kulutustottumuksista ja kestävästä kehityksestä. 29.5. 3D Printing of Biomaterials on VTT:n ja FPInnovations:n isännöimä seminaari, joka käsittelee 3D-tulostukseen liittyviä kysymyksiä. 30.–31.5. Pul

Metsäjätit ja start up -yritykset kohtaavat PulPaperin kansainvälisessä tunnelmassa15.5.2018 15:19Tiedote

PulPaper, PacTec ja Wood & Bioenergy muodostavat metsäteollisuuden kansainvälisen tapahtumakokonaisuuden, joka koostuu näyttelystä ja laajasta ohjelmasta. Tapahtumassa kohtaavat noin 500 yritystä metsäteollisuuden jättiläisistä pieniin start up -yrityksiin. Messupäiviin kuuluu myös runsaasti ohjelmaa kolmessa eri seminaarissa ja kolmella tietoiskulavalla. Yhteensä tapahtumissa kuullaan noin 100 asiantuntijaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme