Lomalinja Oy

Matkamessujen asiantuntijat listasivat viisi tämän hetken kiinnostavinta matkailuilmiötä

Jaa

Matkamessut avautuivat tänään yleisölle, mutta ammattilaiset ottivat varaslähdön jo eilen. Matkailulehti Mondo listasi viisi tämän hetken kiinnostavinta matkailuilmiötä ja kutsui neljä asiantuntijaa keskustelemaan niistä.

"Ihmisten kohtaaminen on aina ainutlaatuista ja mieleenpainuvaa", kertoo Lomalinjan myyntijohtaja Sari Mäkinen aidoista lomakokemuksistaan.
"Ihmisten kohtaaminen on aina ainutlaatuista ja mieleenpainuvaa", kertoo Lomalinjan myyntijohtaja Sari Mäkinen aidoista lomakokemuksistaan.

Maapallon ristiin rastiin ja takaisin kiertänyt Lomalinjan myyntijohtaja Sari Mäkinen nostaa viidestä matkailuilmiöstä yhden ylitse muiden: aidot kokemukset.

- Aitous on mielenkiintoinen asia, sillä kokemus siitä on aina subjektiivinen, Mäkinen sanoo.

Joillekin aitous on hiljaisuutta, toiselle paikallisten suosima kaupunginosa tai ravintola, kolmannelle uusi näkökulma kulttuuriin. Mäkinen kertoo, kuinka sotahistoriasta kiinnostuneet asiakkaat hiljentyvät Karjalan metsissä saadessaan kokea jalkojen alla saman maan, jolla on käyty Suomen tulevaisuuden kannalta tärkeitä taisteluita.

- Itse muistan, kuinka näin Afrikan tähtitaivaan alla leijonan saalistavan kirahvia ja pysähdyin miettimään luonnon kiertokulkua.

Yksi asia on Mäkisen mielestä sitä kaikkein aidointa aitoutta riippumatta matkakohteesta tai sen teemasta.

- Ihmisten kohtaaminen. Mikään ei ole niin ainutlaatuista ja mieleenpainuvaa.

Turvallista matkaa

Aitouden lisäksi paneelissa käsitellyt matkailuilmiöt olivat yhteisöllisyys ja jakaminen, lentojen halpeneminen, sosiaalisesti ja eettisesti vastuullinen matkailu sekä turvallisuus.

Levottoman maailmantilanteen keskellä Sari Mäkinen näkee matkatoimiston merkityksen yhä kasvavaksi.

- Ilman matkatoimistoa olet maailmalla yksin. Katastrofi tai henkilökohtainen sairastuminen, meillä on velvollisuus, valmius ja tahto auttaa 24/7, Mäkinen painottaa.

Lentojen halventumisen ansiosta maailmalle kaipaavat voivat tehdä myös lyhyitä,
ex tempore -lomapyrähdyksiä. Matkatoimistoille lentoyhtiöiden kilpailu puolestaan mahdollistaa entistä laajemman kohdevalikoiman tarjoamisen.

Sinkkumatkaajat matkailuilmiöiden villi kortti

Mondon päätoimittaja Kati Kelola kertoo, että sosiaalisesti ja eettisesti vastuulliset valinnat korostuvat jatkuvasti niin matkaajien kuin matkanjärjestäjien keskuudessa.

- Turistit kuluttavat matkaillessaan paikallisia luonnonvaroja ja infrastruktuuria. Siksi he haluavat toimia niin, että vierailusta on myös hyötyä paikallisille, Kelola kertoo.

Yhteisöllisyys ja jakaminen puolestaan ovat olleet ajankohtaisia matkailuilmiöitä jo vuosia eikä kasvulle näy loppua. Se tarkoittaa vaikkapa nukkumapaikan lainaamista tai kimppakyytiä. Yksi ilmiön esiintymismuodoista on kuitenkin yli muiden.

- Sosiaalinen media. Matkaa ei ole ollut, jollei sitä jaa muiden katsottavaksi.

Lomalinjan Sari Mäkinen tarttuu jakamisen merkitykseen ja nostaa viiden matkailuilmiön päälle vielä villin kortin: sinkkumatkaajat.

- Kasvava joukko asiakkaistamme lähtee matkaan yksin. Kokemusten jakaminen pelkästään sosiaalisessa mediassa ei riitä, vaan he haluavat kerätä muistoja ja vaihtaa ajatuksia kasvotusten samalle ryhmämatkalle lähteneiden kanssa.

Matkailulehti Mondon järjestämään Viisi kiinnostavinta matkailuilmiötä juuri nyt –matkapaneeliin osallistui neljä asiantuntijaa Finnairilta, Innastukselta, TripAdvisorilta ja Lomalinjalta. Lomalinjan myyntijohtaja Sari Mäkistä voit käydä tapaamassa Matkamessujen osastolla 6m70.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sari Mäkinen
myyntijohtaja
sari.makinen@lomalinja.fi
010 289 8111

Laura Grönmark-Simula
myyntipäällikkö
laura.simula-gronmark@lomalinja.fi
010 289 8120

Kuvat

"Ihmisten kohtaaminen on aina ainutlaatuista ja mieleenpainuvaa", kertoo Lomalinjan myyntijohtaja Sari Mäkinen aidoista lomakokemuksistaan.
"Ihmisten kohtaaminen on aina ainutlaatuista ja mieleenpainuvaa", kertoo Lomalinjan myyntijohtaja Sari Mäkinen aidoista lomakokemuksistaan.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Lomalinja Oy
Lomalinja Oy
Aleksanterinkatu 32
33100 Tampere

010 289 8100http://www.lomalinja.fi

Matkatoimisto Lomalinja Oy on vuonna 1977 perustettu suomalainen perheyritys. 40-vuotista taivaltaan juhliva Lomalinja järjestää 369 erilaista teemamatkaa 81 maahan. Matkoilla on aina mukana joku 184 suomenkielisestä asiantuntijaoppaasta.

Lomalinja - Asiantuntijan matkassa

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lomalinja Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme