MessukeskusMessukeskus

Matkamessujen Lomamatkaennuste 2020: Suomalaisen matkailijan löytää ranta- tai kaupunkilomalta ulkomailta tai kotimaasta luonnon keskeltä

Jaa

Suomalaiset suunnittelevat vuonna 2020 matkoja kotimaankohteisiin, sekä Ruotsiin, Viroon ja Etelä-Euroopan kohteisiin. Rantalomille suunnataan aiempaa useammin ja kaupunkilomat ulkomailla säilyttävät asemansa, mutta myös kotimaan kaupunkikohteet kiinnostavat. Matkustamiseen aiotaan käyttää aiempaa enemmän rahaa vuonna 2020. Matkamessut on avoinna yleisölle Helsingissä Messukeskuksessa 17.−19.1.2020.

Kuva:  Deanna Ritchie
Kuva: Deanna Ritchie

Suomalaisten matkasuunnitelmia mittaavan Lomamatkaennusteen mukaan 2019 oli aktiivinen matkailuvuosi suomalaisille. Keskimäärin suomalaiset tekivät vuonna 2019 neljä kotimaanmatkaa ja kolme ulkomaanmatkaa.

− Kotimaanmatkailu kasvoi jonkin verran vuoden 2019 aikana, ja kiinnostus kotimaanmatkailuun, erityisesti kaupunkikohteisiin, vaikuttaa jatkuvan.  Myös ulkomaat kutsuvat suomalaisia, vain 6 prosenttia vastanneista arvioi, ettei matkusta ulkomaille vuoden 2020 aikana, kertoo Kantarin tutkimuspäällikkö Anne Lahtinen.

Yli puolet vastaajista puolestaan aikoo suunnata ulkomaiden kaupunkikohteisiin. Matka suuntautuu todennäköisesti Etelä-Euroopan kohteisiin, jonne vastaajista aikoo 30 prosenttia, tai Viroon, jonne vastaajista 25% suunnittelee matkustavansa. Kaupunkien lisäksi ulkomailta haetaan vuonna 2020 erityisesti rantalomia ja kaukomatkoja.

− Epävakainen kesäsää sekä pitkä ja sateinen syksy kotimaassa lienevät ainakin osasyy siihen, että peräti 44 % tutkimukseen vastanneista suunnittelee ulkomailla vietettävää rantalomaa. Auringon ja lämpimän sään kaipuu suuntaa edellisvuotta useamman suomalaisen katseen myös kaukokohteisiin, arvelee Suomen matkailuliiton (SMAL toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.

Vastakohtana kaukomatkoille myös lomailu kotimaassa omassa tai vuokratussa loma-asunnossa houkuttelee entistä useampaa suomalaista.

Matkoihin laitetaan vuonna 2020 aiempaa enemmän rahaa

Vastaajista joka kolmas aikoo vuonna 2020 käyttää matkailuun enemmän rahaa kuin edellisvuonna. Yli puolet aikoo sijoittaa matkoihin ainakin saman verran kuin vuonna 2019. Kuluneena vuonna rahaa käytettiin erityisesti kotimaassa majoitukseen, sekä lentämiseen ja junamatkustamiseen.

− Kysyttäessä, mihin matkustaisi, jos rajoitteita ei olisi, suuntaisi selvästi suurin osa vastanneista Australiaan, Japaniin, Yhdysvaltoihin, Malediiveille ja Uuteen-Seelantiin. Euroopan kohteista eniten haaveillaan Italiasta ja Islannista. Onkin kiinnostavaa nähdä, mihin suomalaiset aikovat sijoittaa lisääntyneen matkailuun tarkoitetun rahan. Vahvistuuko kotimaankohteiden ja lähialueiden suosio, vai toteuttavatko suomalaiset kaukokohteiden matkahaaveitaan, pohtii Kantarin tutkimuspäällikkö Anne Lahtinen.

Varauksissa luotetaan asiantuntijaan

Lomamatkan varaamisessa suomalaiset luottavat yhä enemmän matkapalveluyritysten ja matkatoimistojen palveluihin. 68 % varaa matkansa lento-, laiva-, juna-, bussi- tai muiden matkapalveluyhtiöiden sivujen kautta. Matkatoimistojen sivuja lomamatkan varaamiseen puolestaan käyttää 44 % vastaajista. Suurin osa majoituksesta varataan hotellien ja muiden matkapalveluiden myynti- tai vertailusivustoilta tai yhä enenevissä määrin suoraan hotellien omilta sivuilta.

Lisätietoja ja tutkimustulokset:

Matkamessut, tiedottaja Eva Kiviranta p. 040 775 6609, eva.kiviranta@messukeskus.com

Kantar, tutkimuspäällikkö Anne Lahtinen p. 050 560 3186, anne.lahtinen@kantar.com

Matkamessujen Matkailututkimus 2020. Toteuttaja Kantar. Tutkimuksen kohderyhmä Suomen    18 v.+ väestö Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tutkimukseen vastasi 1061 henkilöä marraskuussa 2019.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään seuraavan kerran 16.–19.1.2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Kansainvälinen matkailun ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 15.1.2020. Helsingin Caravan-messut järjestetään 17.-19.1.2020. | www.matkamessut.fi | www.facebook.com/matkamessut | @matkatravelfair | #matka2020

Avainsanat

Kuvat

Kuva:  Deanna Ritchie
Kuva: Deanna Ritchie
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta.Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kongressimessut starttaavat Messukeskuksen syksyn18.6.2020 14:44:45 EESTTiedote

Valtioneuvosto linjasi keskiviikkona 17.6. että yli 500 henkilön sisätilatapahtumia voi elokuusta alkaen järjestää, kunhan tapahtumissa huolehditaan hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja asiakasmäärien rajaamisesta. Tapaamisrajoitusten johdosta maaliskuulta siirtynyt Kongressimessut päästään siis toteuttamaan suunnitelmien mukaisesti 26.-27.8.2020, messuvieraiden ja näytteilleasettajien riskittömään tapahtumaosallistumiseen vahvasti panostaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme