MessukeskusMessukeskus

Matkamessujen matkailututkimus ja lomamatkaennuste 2022: Etätyön yleistyminen pidentää lomamatkoja tulevaisuudessa ja matkoille halutaan luotettava järjestäjä

Jaa

Kotimaan matkailussa nähty trendi etätyön tekemiseen kesämökeiltä luo pohjaa työelämän muutokseen, jossa yhdistellään entistä helpommin työtä ja matkailua, vaikka se on käytännössä vielä aika harvalle työtehtävien vuoksi mahdollista. Lisääntynyt etätyömahdollisuus vaikuttaa kuitenkin tulevaisuudessa entistä enemmän myös vapaa-ajalla tehtyihin ulkomaanmatkoihin.

”Suomalaiset haluavat tehdä elämän makuisia matkoja; kokea kohteen omaa kulttuuria, nauttia katukeittiöistä ja paikallisista tuotteista. Etätyö ja joustava työaika mahdollistavat matkailun ja työn yhdistämisen. Tämä tulee vaikuttamaan toteutettujen matkojen pituuteen ja myös tapoihin olla matkoilla. Korona-aika on myös herätellyt innostusta matkailuajoneuvoja kohtaan,” sanoo senior insight manager Anne Lahtinen, Kantar TNS Oy.

Matkatoimistojen palvelua ja matkapaketin turvaa arvostetaan matkailun avautuessa

Terveysturvallisuuden kannalta matkoihin liittyvään päätöksentekoon vaikuttavat eniten selkeät ohjeistukset (testit, rokotukset, maahanpääsy), rokotuskattavuus ja ilmaantuvuusluku sekä palvelun tai avun saaminen ongelmatilanteessa. Matkapakettien myyjiltä odotetaan joustavien matkaehtojen lisäksi nopeaa reagointia muutoksiin.

”On hyvin ymmärrettävää, että nyt halutaan luotettava taho taustalle ja järjestäjä, joka tietää voimassa olevat matkustusrajoitukset ja käytännöt perillä matkakohteessa. Tämän vuoden matkoja suunnitellaan koronatilanteesta johtuen edelleen usein kotimaahan, mutta ulkomaanmatkojen määrä nousee rajoitusten liennyttyä nopeasti vähintäänkin samalle tasolle kuin koronaa edeltävänä aikana,” uskoo Suomen matkailualan liiton (SMAL) toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.

Marraskuussa 2021 suomalaisista 82 % suunnitteli matkustavansa vuonna 2022 kotimaassa, kun kaksi vuotta aikaisemmin näin teki 53 %. Ulkomaille tänä vuonna suunnittelee matkoja 55 %, kun luku oli parin vuoden takaa 67 %. Matkamieltymyksistä kysyttäessä vastaukset olivat kuitenkin hyvin samanlaisia kuin ennen koronaa. Kaksi kolmesta suomalaisesta suosii edelleen ulkomaanmatkoja samalla, kun kotimaan suosio on kasvanut pari prosenttia.

Lisätietoja ja tutkimuskooste:
Matkamessut, tiedottaja Anu-Eveliina Mattila p. 050 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com
Kantar, senior insight manager Anne Lahtinen p. 050 560 3186, anne.lahtinen@kantar.com
SMAL, toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti p. 040 575 1303, heli.maki-franti@smal.fi

Matkamessujen Matkailututkimuksen 2022 toteutti markkinatutkimusyritys Kantar TNS Oy. Tutkimuksen kohderyhmä on 18–74-vuotiaat suomalaiset Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tutkimukseen vastasi 1142 henkilöä marraskuussa 2021.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään seuraavan kerran 19.-22.1.2023 Messukeskuksessa Helsingissä. Kansainvälinen matkailun ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 18.1.2023. Helsingin Caravan-messut järjestetään 20.-22.1.2023. Kuvia tapahtumista: http://mediabank.messukeskus.com
|www.matkamessut.fi | www.facebook.com/matkamessut | @matkatravelfair | #matka2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme