MessukeskusMessukeskus

Matkamessut esittelee maailman tuntemattomat helmet

Jaa
Sierra Leone. Kuva: Red Morley Hewitt
Sierra Leone. Kuva: Red Morley Hewitt

Varaslähdön ennenkokemattomaan matkaan tarjoaa Matkamessut, joka esittelee uusia kiinnostavia kohteita maailmalla. Tänä vuonna messuilla voi ensimmäistä kertaa tutustua Sierra Leoneen, Beniniin ja Mongoliaan. Matkamessut järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 16.–19.2020.

Sierra Leone on matkailun valtavirralle yhä varsin tuntematon kohde, mutta sinne löytäneet matkailijat ylistävät sen upeita rantoja, luonnonkauneutta, eläväistä kulttuuria ja sekä ystävällisiä ihmisiä. Afrikan länsirannikolla sijaitsevan Sierra Leonen 402 kilometriä pitkälle rantaviivalle mahtuu monipuolinen joukko keskenään erilaisia rantoja tungosta vältteleville auringonpalvojille. Mantereelta käsin pääsee tutustumaan läheisten saarten rikkaaseen kulttuuriperintöön ja monipuoliseen luontoon, minkä lisäksi veden äärellä viihtyvät matkailijat voivat nauttia maisemista ja kokea mielenkiintoisia pysähdyspaikkoja joensuunalueella järjestetyillä risteilyillä. Luonnon pariin kaipaaville maa tarjoaa 31 luonnonsuojelualuetta, jota asuttavat muun muassa virtahevot, elefantit, simpanssit ja useat lintulajit.

Lue lisää Sierra Leonesta. Osasto 7c130.

Mongolia

Mongolia on matkakohteena runsas elämyspaletti, joka pitää sisällään kiehtovia kontrasteja ja monimuotoisuutta niin luontoa kuin kulttuuriakin rakastavalle matkailijalle. Mongolia koostuu viidestä maantieteellisesti ja kulttuurisesti keskenään erilaisesta alueesta. Lännestä matkailija löytää vuoristoalueen suolajärvineen, pohjoiseen suuntaava puolestaan kohtaa Siperian taigan ja ruohotasangot. Etelässä tulee vastaan aavikko hiekkadyyneineen, aroineen, vihreine keitaineen ja vuorineen. Idän tasangoilla on mahdollista ihmetellä sen eläimistöä ja kasvistoa sekä ihastella ympäröivän maiseman monimuotoisuutta. Keski-Mongoliassa puolestaan avautuu heinä- ja ruohokasvillisuuden peittämä aro. Erilaisista kulttuureista kiinnostunutta matkustajaa maahan houkuttelee sen 20 erilaista etnistä ryhmää, jotka omaavat vahvan kulttuurisen identiteetin perinteineen ja rikkaan historian.

Lue lisää Mongoliasta. Osasto 6n90.

Benin

Benin on pieni länsiafrikkalainen maa, joka tarjoaa matkailijalle suuria elämyksiä. Maa tunnetaan paitsi voodoon syntypaikkana myös sen synkästä menneisyydestä orjakaupan keskittymänä. Nykypäivän Benin osoittaa siihen kohdistuvat ennakkokäsitykset vanhentuneiksi, ja sen historia ja rikas kulttuuri tekevät maasta mielenkiintoisen matkakohteen. Voodoolla yhä merkittävä asema paikallisen väestön elämässä, ja matkailijoille paikallinen uskonto näyttäytyy muun muassa upeina asuina, rytmikkäänä rumpumusiikkina ja tanssina. Rantaelämää, pääkaupungin sykettä ja nähtävyyksiä kaipaava lomailija suuntaa maan eteläosaan. Pohjoisesta löytyy puolestaan upeita maisemia ja paikallista heimokulttuuria. Luonnosta kiinnostuneille maan kansallispuisto on yksi Länsi-Afrikan parhaita paikkoja nähdä suuria villieläimiä, kuten leijonia, leopardeja, elefantteja ja virtahepoja.

Lue lisää Beninistä. Osasto 7c128.

Lisätietoja:

Matkamessut, tiedottaja Eva Kiviranta p. 040 775 6609, eva.kiviranta@messukeskus.com

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään seuraavan kerran 16.–19.1.2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Kansainvälinen matkailun ostotapahtuma Matka Workshop Day avaa Matkamessut 15.1.2020. Helsingin Caravan-messut järjestetään 17.-19.1.2020. | www.matkamessut.fi | www.facebook.com/matkamessut | @matkatravelfair | #matka2020

Avainsanat

Kuvat

Sierra Leone. Kuva: Red Morley Hewitt
Sierra Leone. Kuva: Red Morley Hewitt
Lataa
Mongolia. Kuva: Adrius Sutkus
Mongolia. Kuva: Adrius Sutkus
Lataa
Benin. Kuva: Fanick Atchia
Benin. Kuva: Fanick Atchia
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää tekemällä kasvua kohtaamisista. Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. We host 65 exhibitions and 1,500 meetings and congresses each year providing a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. Over one million visitors take part in the events. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Matkailuajoneuvoalalla hyvä syke17.1.2020 08:30:00 EETTiedote

Matkailuajoneuvolla liikkuminen ja lomailu on kasvussa. Ajoneuvomatkailun etuja ovat erityisesti liikkumisen ja olemisen vapaus, soveltuvuus kaikenlaisiin elämäntilanteisiin sekä ympäristölle vähäisempi kuormitus lento- ja risteilymatkustamiseen verrattuna. Lisäksi nykyaikainen suunnittelu mahdollistaa ympärivuotisen ja mukavan liikkumisen. Helsingin Caravan-messuilla kerrotaan ajoneuvomatkailun mahdollisuuksista ja esitellään lähes 200 erilaisiin tarkoituksiin soveltuvaa ajoneuvoa. Caravan-messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 17.– 19.1. Messukeskuksessa Helsingissä.

PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordicissa puhutaan alan vastuullisuudesta ja tulevaisuuden trendeistä17.1.2020 07:55:00 EETTiedote

Pakkaus-, elintarvike- ja muovialan ammattitapahtuma PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic tuo esille alojen tulevaisuutta ja nykyhetkessä vaikuttavia trendejä. Ääneen pääsevät erityisesti vastuulliset tuotantomenetelmät ja materiaalit, sekä tulevaisuuden työnantajat. Tapahtumakokonaisuus PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 11.-12.3.2020.

AJONEUVOMATKAILU ON NYT TRENDIKÄSTÄ – UUTUUDET ESILLÄ HELSINGIN CARAVAN-MESSUILLA15.1.2020 16:31:20 EETTiedote

Matkailuautolla, -vaunulla tai retkeilyautolla matkustamisesta on omatoimimatkailun myötä tullut entistä suositumpaa. Nyt ei enää körötellä autojonoissa vaan nautitaan matkustamisen vapaudesta vaikkapa talvella Lofooteilla surffausmatkalla perheen kanssa. Helsingin Caravan-messuilla kerrotaan ajoneuvomatkailun mahdollisuuksista ja esitellään lähes 200 erilaisiin tarkoituksiin soveltuvaa matkailuajoneuvoa. Caravan-messut järjestetään perjantaista sunnuntaihin 17. – 19.1.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme