HSL Helsingin seudun liikenne

Matkustajat tyytyväisiä Suomenlinnan lauttaliikenteeseen

Jaa

Suomenlinnan lauttaliikenteen matkustajat antoivat HSL-joukkoliikenteelle erittäin hyvän yleisarvosanan, 4,22 asteikolla 1 – 5. Myös liikennöitsijää arvioiva kokonaisarvosana oli lauttaliikenteessä korkea, 4,36.

Heinäkuu 2017 oli jälleen uusi ennätys Suomenlinnan lauttaliikenteen matkustajamäärätilastoinnissa: matkustajia oli kuukaudessa yli 390 000. Kuva: HSL / Lauri Eriksson
Heinäkuu 2017 oli jälleen uusi ennätys Suomenlinnan lauttaliikenteen matkustajamäärätilastoinnissa: matkustajia oli kuukaudessa yli 390 000. Kuva: HSL / Lauri Eriksson

Matkustajat ovat pysyneet tyytyväisinä lauttaliikenteeseen, vaikka lauttaliikenteen matkustajamäärät ovat pitkällä aikavälillä olleet kasvussa.

Heinäkuu 2017 oli jälleen uusi ennätys Suomenlinnan lauttaliikenteen matkustajamäärätilastoinnissa: matkustajia oli kuukaudessa yli 390 000. Lauttaliikenteeseen korkea asiakastyytyväisyys selittyy osittain sillä, että Suomenlinnaan tehdään etenkin kesäkuukausina paljon yksittäisiä vapaa-ajan matkoja.

Matkustajamäärien kasvu heijastui etenkin lauttaliikenteen koettuun täsmällisyyteen, joka heikkeni kesästä 2016. Täyttyessään lautta voi lähteä laiturista aikataulussa ilmoitettua aikaisemmin ja toisaalta myöhästyä seuraavasta lähdöstä, jos matkustajien lautalta poistumiseen kuluu aikataulutettua enemmän aikaa. Matkustajaruuhkassa myöhästymiset voivat myös ketjuuntua. Epätäsmällisyyden lisääntymisen lisäksi matkustajat kokivat siisteyden ja matkustusmukavuuden heikentyneen kesästä 2016.

Suomenlinnan päälaiturin perusparannuksesta kiitosta

Suomenlinnan päälaiturin perusparannus valmistui kesäksi 2017. Matkustajat ovat pitkän toivoneet uudistuksia lähtölaitureille, ja tyytyväisyys laiturialueen odottamisolosuhteisiin nousi hieman kesästä 2016.

Laiturialueen uudistuksesta annettiin myös paljon kiitosta tutkimuksen vapaassa palautteessa. Suomenlinnan asukkaille osoitettua kulkuporttia pidettiin hyvänä uudistuksena, vaikka sen käyttö lastenrattaiden, pyörätuolin tai pyörän kanssa ei onnistu. Asukasporttia toivotaan myös Kauppatorin päähän ja oikeutta porttien käyttöön Suomenlinnassa työskenteleville.

Laiturialueen sähköisten aikataulunäyttöjen uusiminen ei onnistunut suunnitellussa aikataulussa laitevalmistajan viivästyksen vuoksi, minkä takia sähköinen aikataulunäyttö oli kesän aikana käytössä vain Kauppatorilla ja puuttui Suomenlinnan päälaiturilta. Matkustajien tyytyväisyys aikataulu- ja reittitiedon saatavuuteen heikkenikin kesästä 2016. Matkustajainformaatioon toivottiin myös lisää selkeyttä satunnaisia matkustajia ja ulkomaalaisia turisteja ajatellen.

HSL mittaa matkustajien tyytyväisyyttä Suomenlinnan joukkoliikennepalveluihin 1.6.–31.8. toteutettavalla kyselytutkimuksella. Tutkimusta tehdään arkisin maanantaista torstaihin kello 6–18, perjantaisin kello 6–16 ja viikonloppuisin kello 10–14 HSL:n tilaamassa lauttaliikenteessä.

Kesällä 2017 tutkimukseen osallistui yli 1 200 lauttaliikenteenmatkustajaa. Matkustajat arvioivat HSL:n joukkoliikenteen toimintaa asteikolla yhdestä viiteen. Tutkimusaineisto on tarkasteltavissa avoimessa nettitietokannassa osoitteessa: hsl.louhin.com/asty/ 

Yhteyshenkilöt

Ryhmäpäällikkö Marko Vihervuori, HSL, puhelin: 09 4766 4382

Kuvat

Heinäkuu 2017 oli jälleen uusi ennätys Suomenlinnan lauttaliikenteen matkustajamäärätilastoinnissa: matkustajia oli kuukaudessa yli 390 000. Kuva: HSL / Lauri Eriksson
Heinäkuu 2017 oli jälleen uusi ennätys Suomenlinnan lauttaliikenteen matkustajamäärätilastoinnissa: matkustajia oli kuukaudessa yli 390 000. Kuva: HSL / Lauri Eriksson
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 380 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 360 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Joukkoliikenteessä on maanantaina 16.7. laajoja häiriöitä koko päivän - suosi metroa, lähijunia, kävelyä ja pyöräilyä14.7.2018 14:14Tiedote

Helsingin seudun joukkoliikenteessä on laajoja häiriöitä sunnuntaina 15.7. ja maanantaina 16.7. Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien tapaamisen johdosta. Eniten häiriöitä ja pitkiä katkoja joukkoliikenteessä on maanantaina kello 11:n ja 20:n välillä. Raitiovaunuliikenne pysähtyy maanantaina kokonaan koko kaupungissa useaan otteeseen. Pääväyliä voidaan sulkea liikenteeltä autosaattueiden takia ja tällöin muu liikenne tyhjennetään saattueiden reiteiltä. Useilla busseilla on poikkeusreittejä sulkujen aikana ja sulut aiheuttavat merkittäviä myöhästymisiä ja poikkeuksia bussiliikenteeseen koko seudulla. Suomenlinnan lautta ei liikennöi maanantaina. Lauttaa korvaa huoltolautta, joka liikennöi Katajanokalle. Myös mielenosoitukset aiheuttavat poikkeuksia ja myöhästymisiä. Liikkumisessa kannattaa suosia kävelyä, pyöräilyä, metroa ja lähijunia. Metrot ja lähijunat liikennöivät sunnuntaina ja maanantaina pääosin normaalisti. Liikkumiseen kannattaa varata merkittävästi normaalia enemmän aikaa!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme