Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Matkustamista Vaasaan ja isoja yksityistilaisuuksia kannattaa välttää

Jaa

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alue on koronatartuntojen näkökulmasta edelleen kiihtymisvaiheessa. Tilanne edellisviikkoon verrattuna on muuttunut hyvin maltillisesti.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on päättänyt tiistaina 13.10.2020 pitää nykyiset suositukset voimassa ja painottaa etäisyyksien pitämistä, käsihygieniaa sekä etätyön ja maskien merkitystä epidemian hallinnassa. Lisäksi alueellinen ohjausryhmä suosittelee, että

  • tarpeetonta matkustamista Vaasan alueelle toistaiseksi vältettäisiin, koska sairastumisriski Vaasan alueella on verrattavissa ulkomaanmatkaan
  • yksityistilaisuuksia ei toistaiseksi järjestettäisi yli 50:lle hengelle ja pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu.

Suosituksia tarkastellaan viikoittain uudelleen. Suositukset on koottu verkkosivulle tays.fi/koronasuositukset

Merkittävin osa Pirkanmaan tartunnoista on viimeksi kuluneen kahden viikon aikana todettu ikäluokassa 20-29 -vuotiaat. Pirkanmaalla ei ole edelleenkään todettu nuorempien perus- tai toisen asteen koulutyöhön liittyviä tartuntoja, jotka olisivat syntyneet koulussa altistumistumalla.

– Etäopetukseen siirtyminen perus- ja toisen asteen kouluissa ei ole toistaiseksi Pirkanmaalla epidemiologisista syistä ajankohtaista mutta kouluilla on valmius siirtyä nopeasti ja kohdennetusti etäopetukseen määräajaksi, jos tilanne vaatii. Kevään kokemuksen perusteella koulujen laajalla etäopiskelulla oli myös haitallisia vaikutuksia osalle oppilaista, toteaa pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja Juhani Sand.

Pirkanmaalla 21,9 tartuntaa sataa asukasta kohden

Koronaviruksen ilmaantuvuus koko Suomessa 42,5/100 000 asukasta kuluneen kahden viikon ajalla. Pirkanmaalla ilmaantuvuus on 21,9/100 000 asukasta viimeksi kuluneen kahden viikon ajalta. Pirkanmaalla on todettu keskimäärin kymmenen uutta koronatapausta päivässä. Positiivisten löydösten osuus Fimlab Laboratorioissa testatuista on Pirkanmaalla alle yhden prosentin eli 0,7%.

Tällä hetkellä Pirkanmaalla pystytään edelleen hyvin jäljittämään tartuntoja. Tartunnan lähde oli tiedossa 77 prosentissa viime viikon tapauksista. Pirkanmaan sisäisten tartuntojen ilmaantuvuusprosentti on jäljityksen perusteella 11,3/100 000 asukasta kohden.

Viime viikon tartunnoista 48 prosenttia tiedetään olevan peräisin Pirkanmaan ulkopuolelta. Tartunnoista kolmasosa on tullut Vaasan tartuntaryppäästä. Vaasan seudulla koronaviruksen esiintyvyys on 321/100 000 asukasta kohden.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle

Alueellisen pandemiaohjausryhmän
puheenjohtaja
Johtajaylilääkäri Juhani Sand
puh. 044 7195959
Tays, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Taysin vanhimman osan rakennuttamisen ja suunnittelun suunnitteluryhmä valittu6.10.2020 09:10:28 EESTTiedote

Taysin uudistamisohjelma käynnistyi vuonna 2010 ja sen arvioidaan olevan nyt puolivälissä. Seuraavana uudistamisvuorossa ovat Tays Keskusairaalan alueen vanhimmat rakennukset, A, B, P ja K, joihin sijoittuu monia sairaalan keskeisimpiä toimintoja, kuten Acuta, useita leikkaussaleja sekä teho-osasto. Loppuvaiheen rakennuttamisen ja suunnittelun konsulttiryhmäksi on kilpailutuksen perusteella valittu rakennuttajatoimisto HTJ Oy:n kokoama suunnitteluryhmä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme