San Francisco Oy

Matsmartille 7,5 miljoonan euron lisärahoitus kansainvälisen kasvun vauhdittamiseen

Jaa

Johtava hävikkiruokaa verkossa myyvä ruotsalaisyritys nopeuttaa kasvuaan myös Suomessa.

Ruotsalainen Matsmart on saanut päätökseen 7,5 miljoonaa euron rahoituskierroksen, jossa ovat olleet mukana Axel Johnsoniin kuuluva D-Ax ja Norrsken.

Matsmart pelastaa elintarvikkeita ja tuotteita, jotka olisivat muuten jääneet myymättä johtuen esimerkiksi lähestyvästä parasta ennen -päiväyksestä, ylituotannosta tai sesonkivaihtelusta. Vuonna 2014 perustettu yritys toimittaa tuotteitaan Suomen lisäksi Ruotsiin ja Norjaan.

Yritys pelasti pelkästään viime vuonna 708 000 kiloa ruokaa ja liikevaihdon arvioidaan nousevan seuraavan 12 kuukauden aikana 20 miljoonaan euroon. “Jatkamme kasvua Suomen ohella muissa Pohjoismaissa, samalla kääntäen katseemme muualle Eurooppaan. Syömäkelpoisen ruoan pelastaminen hävikiltä kasvattaa jatkuvasti kiinnostusta ja kysyntää sekä tavarantoimittajien, että kuluttaja-asiakkaidemme keskuudessa. TNS Kantarin mukaan kolmannes suomalaisista heittää parasta ennen -päiväyksen ohittaneet ruuat pois”, sanoo Matsmartin toimitusjohtaja Karl Andersson.

Matsmart saa nyt omistajikseen kaksi uutta sijoittajaa, joilla on paljon annettavaa yrityksen toiminnan kehittämiselle.

“D-Axilla on merkittävää asiantuntemusta ruoasta ja vähittäiskaupasta, mikä sopii meille erinomaisesti. Lisäksi D-Ax tekee sijoituksia pitkällä tähtäimellä tavoitteenaan olla mukana menestyvässä ja kannattavassa liiketoiminnassa”, jatkaa Karl Andersson.

Norrskenin mukaantulo antaa vahvistusta Matsmartin liikeidealle ja tulevaisuuden visiolle: maailmalle ilman ruokahävikkiä. Norrsken sijoittaa yrityksiin, joilla on positiivinen vaikutus joko ympäristöön tai ihmisiin. Myös Norrsken on ymmärtänyt, miten kohtuutonta on heittää täysin syömäkelpoista ruokaa roskiin.”

Mia Brunell Livfors, Axel Johnsonin toimitusjohtaja: “Tämä on Axel Johnsonille strateginen sijoitus yritykseen, jonka toiminnassa yhdistyy ruoka, verkkokauppa, edulliset hinnat ja kestävä yritystoiminta. Toivottavasti saamme olla Matsmartin matkassa pitkän aikaa.”

Tove Larsson, Investment Manager, Norrsken: “Ruokahävikki on tärkeä ympäristökysymys ja mielestämme Matsmart lähestyy ongelmaa erinomaisella tavalla. Matsmart tarttuu ongelmaan tässä ja nyt tarjoamalla tuottajille mahdollisuuden myydä tuotteitaan kuluttajille, jotta ei syntyisi hävikkiä. Ehkä jopa kiinnostavampaa on se, miten Matsmart pyrkii pitkäjänteisesti vaikuttamaan ruokakaupan rakenteisiin tuomalla ruokahävikkiongelman näkyväksi, tarjoamalla ratkaisuja ja samalla tiedottamalla kuluttajia parasta ennen -päiväyksen merkityksestä.

Matsmartin perustivat Karl Andersson, Erik Södergren ja Ulf Skagerström. Yritys on tähän mennessä kerännyt 14,5 miljoonaa euroa rahoitusta. Aiempiin sijoittajiin kuuluivat Northzone, GP Bullhound, Edastra, Inbox Capital ja enkelisijoittajina mm. Jonas Nordlander, Filip Engelbert sekä Adlibrisin toimitusjohtaja Johan Kleberg.

Matsmart on Ruotsissa 2014 perustettu yritys, jonka tavoitteena on ostaa tuotteita, jotka muutoin päätyisivät hävikkiin. Tuotteita myydään alennetuin hinnoin verkkokaupassa kaikkialle Ruotsiin, Norjaan ja Suomeen. 2016 Matsmartin liikevaihto oli 69 miljoonaa kruunua.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja -materiaali:

Matsmartin kuvapankki

Karl Andersson, toimitusjohtaja
karl@matsmart.se
+46 70 761 48 16

Rikard Hellqvist, viestintä
rikard.hellqvist@matsmart.se
+46 70 842 77 33

Linkit

Tietoja julkaisijasta

San Francisco Oy
Eerikinkatu 28
00180 Helsinki

http://www.sanfrancisco.fi