Helsingin yliopisto

Matthias Calonius -muistoseminaari: suomalaisen oikeusvaltion kehittäjä ja oikeuden tutkimuksen ja opetuksen suuri vaikuttaja

Jaa

Matthias Calonius tunnetaan Suomen kaikkien aikojen huomattavimpana oikeusoppineena. Vuodesta 1778 kuolemaansa asti Turun akatemian ainoana lainopin professorina ollut Calonius nosti alan opetuksen ja tutkimuksen rappiotilasta. Hän oli myös etevä käytännön juristi, joka toimi Ruotsin korkeimman oikeuden jäsenenä. Suomen tultua liitetyksi Venäjään hallituskonseljin ohjesäännön laadintaan osallistunut Calonius nimitettiin 1809 Suomen ensimmäiseksi prokuraattoriksi (nykyisin oikeuskansleri), jolle annettiin Caloniuksen mittojen mukainen, alkuperäisiä suunnitelmia merkittävämpi asema.

Torstaina lokakuun 5. päivänä 2017 klo 16.00 - 18.00

pidetään Helsingin yliopistolla muistoseminaari "Matthias Caloniuksen kuolemasta 200 vuotta"

Paikka: Helsingin yliopiston päärakennus, Fabianinkatu 33, konsistorin sali (sali 2)

Tilaisuus on avoin kaikille, ilmoittautuminen: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/82544/lomake.html

Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tapio Kovero
Viestinnän asiantuntija
Viestintä ja yhteiskuntasuhteet
Helsingin yliopisto
Puh: 02941 22100
Sähköposti: tapio.kovero@helsinki.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme